rafalmosty 154729 #12376 Napisano 8 Kwietnia 2022 Leniwy poranek😎 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #12377 Napisano 8 Kwietnia 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #12378 Napisano 8 Kwietnia 2022 Ktoś posiada GT-R'a? To może zegareczek ogarnąć sobie do kompletu https://www.g-central.com/nissan-gt-r-x-g-shock-dw-5600-collaboration-for-2022/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 296 #12379 Napisano 8 Kwietnia 2022 8 godzin temu, pazikk napisał(-a): Ktoś posiada GT-R'a? To może zegareczek ogarnąć sobie do kompletu https://www.g-central.com/nissan-gt-r-x-g-shock-dw-5600-collaboration-for-2022/ Jakby pracowali w Casio porządni ludzie od marketingu, to te GT-R'y powinni dodawać do zegarków za free Sami przyznacie, że wtedy, to miałoby sens 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15822 #12380 Napisano 9 Kwietnia 2022 Casio MRG. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #12381 Napisano 9 Kwietnia 2022 Gościu mówi że to jest spectacular, a dla mnie wieś tańczy i śpiewa i wolę swoją klasyczną kosteczkę. Ale są gusta i guściki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #12382 Napisano 9 Kwietnia 2022 Gościu mówi o swoich odczuciach wizualnych i dotykowych. Już po tym filmiku widać jak jest perfekcyjnie obrobiony i dopracowany. Czy warty tej ceny? Pewnie nie. Czy może się podobać? Pewnie może 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15822 #12383 Napisano 9 Kwietnia 2022 Gdyby nie napis MrG to byłaby kostka za dwa koła z hakiem bo poza innym wykończeniem koperty zbytnio nie różni się od innych stalowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #12384 Napisano 9 Kwietnia 2022 A mi się podoba, tylko cena już nie. No ale za ręczną robotę się płaci 😜 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 296 #12385 Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, satanic napisał(-a): Gdyby nie napis MrG to byłaby kostka za dwa koła z hakiem bo poza innym wykończeniem koperty zbytnio nie różni się od innych stalowych. Oj nic podobnego..bezel składa się podobno z 25ciu elementów. Musisz poszukać w tym temacie, jest pokazane jak pracuje pod wpływem uderzeń Ciekawe rozwiązanie, ale nie wyobrażam go sobie np w magazynie Ale jakby nie był ciekawy, to na pewno nie wydałbym tyle kasy na kwarca..wolałbym to wydać na skeletona z firmy Epos..no i nie straszny mu impuls elektromagnetyczny Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12386 Napisano 10 Kwietnia 2022 Widać, że popracowali nad wykończeniem zarówno bezela jak i bransolety. I nie ma blink, blink, czyli nie będzie łapał rys od samego patrzenia, jak większość uważa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154729 #12387 Napisano 10 Kwietnia 2022 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4467 #12388 Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Przymierzałem dzisiaj tytan i niestety nie znajduję usprawiedliwienia dla ceny. Jak uwielbiam b5000 tak z ręką na sercu powiem, że wolę mieć trzy stalowe niż jeden tytanowy, a jak dodam do tego, że udało mi się dorwać ciuchy DLC od limitki reporter to już całkiem. Mam poważne przypuszczenia, że powyższe może mieć zastosowanie do MRG. No sorry, ale w modelu za 20k moduł powinien mieć synchro przez satelitę a już na pewno termokompensację. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #12389 Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez murcins 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15822 #12390 Napisano 10 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Burns napisał(-a): Przymierzałem dzisiaj tytan i niestety nie znajduję usprawiedliwienia dla ceny. Jak uwielbiam b5000 tak z ręką na sercu powiem, że wolę mieć trzy stalowe niż jeden tytanowy, a jak dodam do tego, że udało mi się dorwać ciuchy DLC od limitki reporter to już całkiem. Mam poważne przypuszczenia, że powyższe może mieć zastosowanie do MRG. No sorry, ale w modelu za 20k moduł powinien mieć synchro przez satelitę a już na pewno termokompensację. Cena jak cena, ale ten wzór digi camo podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #12391 Napisano 10 Kwietnia 2022 3 minuty temu, satanic napisał(-a): Cena jak cena, ale ten wzór digi camo podoba mi się. A mnie właśnie nie bo to się ni huhu nie trzyma kupy - niby dlaczego jest camo, że niby ma się maskować a po co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15822 #12392 Napisano 10 Kwietnia 2022 Nie wiem to już by trzeba pytać twórców o intencję, ale ja zdania nie zmieniam mi się podoba ta seria MTG też w tym kolorze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #12393 Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, satanic napisał(-a): Nie wiem to już by trzeba pytać twórców o intencję, ale ja zdania nie zmieniam mi się podoba ta seria MTG też w tym kolorze. Źle się wyraziłem może - nie chodziło mi o kwestię estetyczne tylko bardziej praktyczne... bo wizualnie nie ma się do czego przyczepić tylko nie widzę sensu praktycznego - to tak jakby szyć garnitury, czy smokingi w kamuflażu leśnym... A tak z innej beczki - czym różni się GW-5000U-1ER od "starego" poczciwego GW-5000-1JF? EDIT: już wiem https://www.g-central.com/g-shock-5000-u-series-including-gw-5000u-1/ Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #12394 Napisano 10 Kwietnia 2022 Prawie same kwadraty 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4467 #12395 Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Zupełnie nie mam na myśli tego czy on jest camo czy nie. Taki model był pod ręką, zresztą jako jedyny w sklepie. Gdybym kupował to wersję taką jak murcins, zwykłą. Tylko coś się marketingowcom Casio pokiełbasiło w tabelkach. 7K to powinna kosztować właśnie wersja MRG bo niby jakiś nieziemski stop tam użyli, Tytan natomiast nie jest niczym nadzwyczajnym, nie kosztuje tyle co złoto. Grand Seiko nie rozróżnia pod względem ceny czy zegarek wykonany jest ze stali czy tytanu = ta sama półka cenowa, Citizen jest w stanie zrobić zegarek tytanowy 1/2/3k Oczami wyobraźni widzę to tak: - B5000 w stali ma spoko cenę, czy to w promkach za 1600 czy nawet bez za 2400, - B5000 w tytanie powinien kosztować 4k a jak muszą zdzierać to max 5k, - MRG-B5000 powinien kosztować 7k a jak muszą zdzierać to max 12k, Niestety obecne ceny takie nie są i raczej nie będą, więc nie dla mnie ta bajka i nie chodzi mi o to czy mnie stać czy nie, po prostu jak coś nie mieści mi się w głowie to się z tym nie boksuję! Szczególnie, że bebechy są takie same. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Burns 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #12396 Napisano 10 Kwietnia 2022 Ceny są takie, jakie ludzie są skłonni zapłacić, aby się czuli "lepsi". Marketingowcy starają się tylko zrobić wszystko, aby ludzie w to uwierzyli. Stara zasada handlu i tutaj nie ma co pączkować... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18766 #12397 Napisano 11 Kwietnia 2022 Dobra okazja, za tyle leci sama bransa combi: https://kaktus24.pl/product-pol-2128-Zegarek-Meski-Casio-G-Shock-GW-B5600BC-1B-Bluetooth.html 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #12398 Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Burns napisał(-a): Tylko coś się marketingowcom Casio pokiełbasiło w tabelkach Casio pokiełbasiło się już dawno - ostatnie racjonalne kalkulacje, stosunku jakości i technologii do ceny, moim zdaniem były w okresie wejścia na rynek GW-9400, GW-A1000 i GWF-1000, dalej to już "sufit się zawalił" - myślę że nawet marketingowców zaskoczyło kilka rzeczy - min. popularność i popyt na metalowe kostki, albo fakt że dorzucenie innego barwnika do kadzi z polimerem może zwielokrotnić zysk ze sprzedaży, w sumie przestarzałego modułu, tłuczonego z niewielkimi zmianami, nie zawsze na lepsze, od 40 lat. Weź pod uwagę że nawet w przedziale Twojej kalkulacji cenowej za MGR można kupić świetny zegarek dobrej marki - do którego zwykłe "bateryjkowe" Casio normalnie nie miałoby startu. Reasumując: jestem pełen podziwu dla ruchów marketingowych Casio i śledzę z ciekawością to jak przesuwają granicę... 20 godzin temu, lucyfer napisał(-a): Ceny są takie, jakie ludzie są skłonni zapłacić, aby się czuli "lepsi" Rozumiem że Ty nie jesteś skłonny zapłacić takich pieniędzy - bo inaczej Twój post nie miałby sensu - czyli co? Czujesz się przez to gorszy? Jeśli tak to współczuję, jeśli nie to po grzyba był ten wpis? Kupujący jest szczęśliwy - choć przez chwilę, Ty nie czujesz się nieszczęśliwy ani przez chwilę, Casio kosi kasę więc może w końcu wypuści coś nowego, godnego uwagi, więc wszyscy powinni być zadowoleni - poco o tym gadać? Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Daito 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4467 #12399 Napisano 11 Kwietnia 2022 A co się stało z GSW-H1000, zdążył błysnąć ? Jakoś nie widzę ich w ofercie a skończyłem śledzić te wszystkie zegarki jak przeczytałem, że krokomierze casio nie umieją liczyć poprawnie kroków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #12400 Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Burns napisał(-a): krokomierze casio nie umieją liczyć poprawnie kroków żadne krokomierze nie umieją poprawnie liczyć kroków Tzw "krokomierz" aby wyświetlał dane w miarę poprawnie musiałby mieć czujniki ruchu mocowane np do kostek nosiciela, to co jest w wszelkiego rodzaju zegarkach to tak w dużym uproszczeniu można porównać do dwóch styków i metalowej kulki (często są to bardziej "skomplikowane" patenty ale zasada działania jest taka sama, podobnie też działa podświetlanie tarczy gdy podnosisz zegarek do oczu) - urządzenie wyświetla każde "dotknięcie kulki o styk", jak będziesz opowiadał "Pana Tadeusza" ostro używając gestykulacji to siedząc na krześle zrobisz maraton Niektóre urządzenia posiadające np pulsometr próbują wykorzystując jakiś algorytm uściślić te wskazania, ale wchodzi to tak jak wychodzi. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Daito 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach