Paweł Bury. 5787 #3476 Napisano 6 Marca (edytowane) Roskopf 1A Polonia Watch Józef Piłsudski Edytowane 6 Marca przez Paweł Bury. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz_13 119 #3477 Napisano 17 Marca Omega doczekała się stojaka :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3793 #3478 Napisano 28 Marca Dawno nic tu nie pokazywałem więc dziś kilka "ruskich" 😉 4 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 784 #3479 Napisano 4 Kwietnia Wszystkim Zegarmaniakom Radosnych Zdrowych i Spokojnych Świąt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 21 #3480 Napisano 8 Kwietnia Moja pierwsza kieszonka W związku z ostatnim zakupem chciałbym prosić o próbę datowania tego Lanco. Mechanizm sygnowany Swiss Made i numerem 1901. Wskazówki barwione. Dewizka chyba srebrna. Wewnątrz dekielka daty serwisów z przeszłości (nie wiem czy są wystarczająco wyraźne na zdjęciach) Dziękuję i pozdrawiam! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaprysnik 68 #3481 Napisano 22 Kwietnia porządki w babcinej szafie... ech wszystko w rozpadzie, nic niczego się nie trzyma Z Waszego doświadczenia, do odratowania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 7183 #3482 Napisano 23 Kwietnia A co z mechanizmem?? Jeżeli kompletny to mozna podjąc próbę ratowania,,, 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaprysnik 68 #3483 Napisano 23 Kwietnia Bez życia, a czy kompletny nie mam pojęcia. Babcia dostała go jakoś po wojnie (wg opowieści) i pewnie od tego czasu leżał w woreczku. Drugi też się trafił w jeszcze gorszym stanie :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 7183 #3484 Napisano 23 Kwietnia Tavannes wydaje się mieć kompletny mechanizm.. mozna go próbować uratować. TYLKO cena za naprawę może być wysoka.. Ratowałem juz podobnego Tavannesa 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaprysnik 68 #3485 Napisano 23 Kwietnia Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): TYLKO cena za naprawę może być wysoka.. no właśnie i tu muszę przemyśleć czy warto... Jakby był w rodzinie z pokolenia na pokolenie to bym się nie wahał A tu właściwie nie znam tak w 100% historii... dziadek jako weterynarz dostał jako zapłatę, czy coś.... no nikt mi tego dobrze nie wytłumaczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 7183 #3486 Napisano 23 Kwietnia (edytowane) ten mechanizm uratowałem.. mam go i działa.. IMG_3166 - Copy.MP4 Edytowane 23 Kwietnia przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #3487 Napisano 24 Kwietnia (edytowane) W dniu 22.04.2026 o 22:53, kaprysnik napisał(-a): porządki w babcinej szafie... ech wszystko w rozpadzie, nic niczego się nie trzyma Z Waszego doświadczenia, do odratowania? Moim zdaniem ratować. Zdecydowałem się ratować pamiątkę rodzinną, to co jest na zdjęciach. A ratowania podjęła się renomowana pracownia z Krakowa. PS. A gdyby ktoś miał taki mechanizm, to proszę o wiadomość. Pozdrawiam. Waldek Edytowane 24 Kwietnia przez Wagro56 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaprysnik 68 #3488 Napisano 24 Kwietnia 3 godziny temu, Wagro56 napisał(-a): Moim zdaniem ratować. Kurcze, jakbym miał potomka, to byłaby zdecydowanie większa motywacja Dzięki raz jeszcze za wskazówki Forumowicze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3720 #3489 Napisano wczoraj o 11:03 Ostatni zakup. O dziwo od Czechów w Jeleniej Górze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach