shreq 233 #2051 Napisano 15 Listopada 2020 Tu jest problem bo Pan nic nie potrzebuje😊 To jest jak wymiana kapslami w szkole. Trzeba mieć coś ciekawego, a co ciekawe jest dla tego Pana w danym momencie tego nikt nie wie . Wartość materialna ma minimalne znaczenie. Najpierw dowiedzmy się czy ten złom jeszcze jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2052 Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 14.11.2020 o 09:58, kiniol napisał: Roman za 6 tysi to sobie odpuść... bez sensu... To wygląda jak jakiś ulep, zrobiony przez pana Honzika... Zegarki na skalę i metodami przemysłowymi zaczęto produkować około roku 1850... Heh, już za późno, mam nadzieję, że nie będzie z nim aż tak źle ciekawość była silniejsza od zdrowego rozsądku Ładny IWC 👍 Edytowane 16 Listopada 2020 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2053 Napisano 16 Listopada 2020 1 godzinę temu, Szpindlakfan napisał: ciekawość była silniejsza od zdrowego rozsądku Żeby życie miało smaczek👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2054 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Znalazłem takie coś, niby zwykły wychwyt kotwicowy, ale wygląda trochę nietypowo, czy możecie coś więcej o tym powiedzieć? To chyba zwykły wychwyt angielski, tylko końcówki koła wychwytowego są poszerzone w miejscu gdzie ślizgają się po paletach kotwicy. Edytowane 19 Listopada 2020 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #2055 Napisano 20 Listopada 2020 Końcówki zębów koła wychwytowego mają też delikatne nacięcia zagłębienia na olej do smarowania. To tak na modłę angielską. Wygląda to na wychwyt angielski, natomiast stop mechanizm naciągu sprężyny wyglada na francuski wg rozwiązania Bregueta. Gongi tez fajne, pokaż całość proszę, ciekawy mechanizm. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2056 Napisano 20 Listopada 2020 Ten zegarek jest właśnie na licytacji i tak się zastanawiam, czy brać w niej udział. Niestety lepszych zdjęć nie ma. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2057 Napisano 20 Listopada 2020 Eeeh... Przykro wrzucać coś innego po tak mocnym akcencie... ...ale mam wolną chwilę... Longines z okolic 1889 r. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2058 Napisano 20 Listopada 2020 Ładny 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2059 Napisano 21 Listopada 2020 Niezależnie od stanu emalii, to połączenie czerni, srebra i drobnych złotych akcentów bardzo mi odpowiada. No i to wielkie koło balansowe w tych dużych Longinach z tego okresu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2060 Napisano 22 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 14:42, Grigoris1 napisał: Przykro wrzucać coś innego po tak mocnym akcencie.. Dla czego przykro? Longines to marka, do której mam ogromny sentyment, a i zegarek zacny. Gratuluję! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2061 Napisano 22 Listopada 2020 Dzięki Swoją drogą ciekaw jestem od kiedy stosowano tę mikroregulację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2062 Napisano 22 Listopada 2020 W kieszonkowych, nie wiem. Ale w wiedeńskim oficerku mam takową, o innej konstrukcji. Pracuje z duplexem i jest 1815 r. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2063 Napisano 27 Listopada 2020 Dzisiaj przyszły moje ostatnie nabytki i muszę przyznać, że dawno się tak nie wkurzyłem. Poniżej zdjęcia tego dziwoląga z Czech (muszę zrobić lepsze w dziennym świetle): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2064 Napisano 27 Listopada 2020 Aż tak źle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2065 Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) ale to nie on przelał czarę goryczy Od dłuższego czasu polowałem na zegarek z pozytywką (to była dla mnie najbardziej pożądana komplikacja ) I w końcu się coś trafiło i to w dodatku z niepełna tarczą, żeby wszystko było widać oczywiście 80% opisu aukcji to bzdury typu wskazówki breguetowskie, tarcza z cyframi rzymskimi itd (tak choćby nie było widać na zdjęciach) o samym mechanizmie było tyle: wychwyt cylindrowy, repetier kwadransowy i pozytywka (funkcja do sprawdzenia), więc pomyślałem (miałem nadzieję), że nie działa tylko pozytywka, a w zasadzie nie działa nic . Czy mógłby ktoś rzucić na niego okiem, czy jest ten zegarek jeszcze do uratowania, czy będę musiał wykłócać się z dziadami o zwrot pieniędzy. 2 minuty temu, shreq napisał: Aż tak źle? chodzi o zegarek poniżej, ale byłeś szybszy ode mnie Edytowane 27 Listopada 2020 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2066 Napisano 27 Listopada 2020 więcej fotek Roman... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2067 Napisano 27 Listopada 2020 2 minuty temu, shreq napisał: Aż tak źle? chodzi o zegarek poniżej, ale byłeś szybszy ode mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2068 Napisano 27 Listopada 2020 3 minuty temu, Szpindlakfan napisał: czy jest ten zegarek jeszcze do uratowania Jeżeli jest kompletny, to są duże szanse. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2069 Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) więcej fotek Roman... To jest jakaś lewizna... fałszywa pozytywka... ? Wygląda dziwnie... Edytowane 27 Listopada 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2070 Napisano 27 Listopada 2020 1 minutę temu, kiniol napisał: więcej fotek Roman... To jest jakaś lewizna... fałszywa pozytywka... Serio, aż tak źle? Czy będziesz miał w tym tygodniu czas na to zerknąć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2071 Napisano 27 Listopada 2020 No spoko, mogę to ocenić, a decyzję podejmiesz sam... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2072 Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Ona raczej nie jest fałszywa, tyle tylko, że rozdupcona. Zawsze przysługuje prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość (chyba ), więc jeśli nic z tego nie będzie to po prostu ten zegarek odeślę. Edytowane 27 Listopada 2020 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2073 Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) To jajo jest wzruszające... Daleko kupione? Mało finezyjnie wykonany jak na takie komplikacje.... Mówię o tym z pozytywką... Edytowane 27 Listopada 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2074 Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) pozytywka jest z Francji Edytowane 27 Listopada 2020 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2075 Napisano 28 Listopada 2020 Za wcześnie na wyrazy współczucia. Zdjęcia co prawda nie są obiecujące, ale zdolnych ludzi znajdziesz i może..... Jeśli jednak podejmiesz próbę reklamacji, to lepiej go nie rozbierać, Luty na cynie, zerwane gwinty, klej kropelka, to cechy na które można trafić w takich składakach. Nawet trudno czasem to złożyć, a sprzedawca posądzi Cię o zepsucie. Mimo wszystko, miłego dnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach