Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

artme

Sprzęt grający wi-fi/mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

stanalem przed dylematem zakupu do domu sprzetu "lepiej" grajacego ale... wlasnie - multimedialnego. Mam porzadna wieze, ale poniewaz plyt jest u mnie coraz mniej, a coraz wiecej siedzi w telefonie i na komputerze, to postanowilem zakupic cos, co bedzie sie laczyc z iphonem i laptopem i porzadnie/glosniej odtwarzac muzyke w salonie. Do tego fajnie jakby mialo radio, spotify i CD. Padlo na 2 podobne cenowo wzmacniacze i chcialbym sie Was zapytac czy ktos uzytkuje takowe i jakie sa Wasze doswiadczenia.

Zaznacze tylko, ze to ma byc sprzet porzadnie grajacy z mp3 etc. a nie zestaw audiofilski ;)

Marantz MCR610

post-25547-0-91713400-1445953676_thumb.jpg

Denon Ceol N9

post-25547-0-22241200-1445953711.jpg

Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie

artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuć okiem jeszcze na Pioneer X-HM72-K:

x-hm72(d)-k_sy_vx@140527@l_gallery.jpg

Ma wszystko co byś chciał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - tylko moc najslabsza, wiec co by mnie mialo do tego przekonac? Jakos bardziej ufam Denonowi i Maratzowi, ale chetnie poslucham bo bralem tez to pod uwage, tylko ta moc... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak duży masz salon. Mam ten zestaw i akurat pod względem natężenia dźwięku nie narzekam. Ale jeśli masz więcej niż 20-25 metrów, to może być za słaby.

Jedyne co może przekonać do tego zestawu, to niska cena (przy zachowaniu pełnej multimedialności) - choć pod względem stosunku cena/jakość lepiej wypada Denon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odsłuchiwałem oba, zdecydowałem się na coś innego, głównie ze względu na gabaryty. Jednak z tych dwóch to Denon + Zensory 3. Brzmi świetnie. Jeśli masz juz głośniki to niestety może być różnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie o tych kolumnach mysle, bo do tych zestawow chyba nic lepszego tych gabarytow i w tej cenie nie ma a poza tym slyszalem jak graja i sa super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sprawa rozwiązana, w cenie tego zestawu trudno wybrać coś lepszego. Sam mam Denona m39 z Zensorami 3 i wiele osób już zaskoczył ten zestaw. Z Ceolem jest niemal podobnie choć większa moc wzmaka robi robotę. Multimedialność rozwiązuje poprzez przystawkę smart TV po światłowodzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak uwazam, choc mam tylko jeden dylemat czy do pokoju 25m2 wystarczy.

Ale jak to bywa, dostalem jeszcze jedna propozycje, ktora wprawdzie jest drozsza o kilka setek, ale tez ma bardzo dobre opinie i parametry (70W i DAB+), choc chyba wolalbym z kolumnami Daliego.

Yamaha PianoCraft MCR-N8770D
post-25547-0-67183500-1446025701_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać co wybierzesz bo też muszę coś takiego kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - tylko z tego co sie dowiedzialem, to te Yamahy, to nowosc i beda dopiero za ok. 2 tyg. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się będę przymierzał do MCR-N670D koło kwietnia, maja. Nadal tylko nie wiem czy nie lepiej wziąć czegoś innego tak do 2500-3000 (maksymalny maks) zł  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A brałeś pod uwagę markę/system Sonos? One są bardzo multimedialne łączą się przez WiFi sterowanie z telefonu itd. I dają całkiem ładny dźwięk jak na taką multimedialną zabawkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

woofer Zensory - 7" vs Yamaha 5-1/4"

Wiem, wiem i juz sie pytalem czy bedzie mozna ta Yamahe kupic bez kolumn, ale niestety - i to jest dla mnie na minus, choc wiem, ze jak Yamaha wypuszcza komplet, to powinien on grac calkiem zacnie, ale na razie kolejnosc taka:

1. Dali Zensor 3 + Marantz MCR611 (juz ten nowy model z BT i DAB+) - zestaw najdrozszy ale ze wszystkim

2. Dali Zensor 3 + Denon Ceol N9 (najkorzystniejszy cenowo, tylko musze jeszcze spokojnie porownac z Marantzem, gdyz Danon podobno gra "cieplej" i ma lepsze niskie tony)

3. Yamaha PianoCraft MCR-N8770D (i tu czekam na porownanie z zestawem nr 1)

bikodh - nie, nie bralem, gdyz nie mam do czegos takiego takiego zaufania, jak do firm, ktore zajmuja sie audio od lat a poza tym nie wyglada dla mnie ladnie a przy tych kosztach chcialbym, aby zestaw rowniez cieszyl moje oko ;) W koncu ma byc rowniez elementem wystroju wnetrza w glownym salonie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, ja z calym szacunkiem dla moich przedmowcow odradzam pianocraft i inne miniwieze. Co proponuje? Nad d3020 jest to niewielki gabarytowo wzmacniacz impulsowy wielkosci ksiazki! Ma wbudowanyego dac zatem podlaczysz do laptopa, ma rowniez bt aptx o jakosci zblizonej do plyty cd, mozna do niego podlaczyc cd lub analogowe zrodla. Moc wyjsciowa zaslakujaco wysoka dla 4ohm ok 50w dla I 8ohm ok 80w. Do tego monitorki audio monitor, pylon audio, koniecznie z rynku wtornego. Zagra to lepiej niz piano i za kilka lat odsprzedasz na rynku wtornym, Nad to niezla firma audio. Jezeli chcesz pogadac o audio pisz na prv. Jezeli szukasz miniwiezy niestety nie pomoge;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnisnie sonos, koszt ok 1500 zl za samo zrodlo, mysle ze lepiej byloby zakupic aurlic mini ktory wykosi niedlugo sonosa, ale to juz inny temat. Polecam tego nada poniewaz mozna go wziac pod pache na dzialke gdzie podlaczysz do drugich monitorow...na ten moment to najwszechstronniejsza impulsowka zblizona to hifi. Syszalem i naprawde bylem zaskoczony. Jak masz czas wpadnij na audioshow do Warszawy, juz niedlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Kapitanie, w takim razie mam pytanie :)

Mam budżet 2500 zł, pomieszczenie jakieś 30 m2. Chciałbym coś z łącznością bezprzewodową, DAB i odtwarzaczem płyt CD. Będzie to coś używane również jako zestaw kina domowego, więc przydałoby się wejście optyczne. Co polecasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co proponuje? Nad d3020... Ma wbudowanyego dac zatem podlaczysz do laptopa, ma rowniez bt aptx o jakosci zblizonej do plyty cd, mozna do niego podlaczyc cd lub analogowe zrodla....Zagra to lepiej niz piano...

Dzieki, ale ja nie szukam przenosnego zestawu audio, tylko dobrze grajacego i porzadnie wykonanego zestawu stacjonarnego do odsluchu glownie mp3 i radia, ktory jeszcze do tego bedzie cieszyc oko ;)  Znam bardzo dobrze firme NAD i gdybym wybieral cos wylacznie w kryteriach audio, to wlasnie albo NAD albo Cambridge, jednak w tych przedzialach cenowych i do tego rodzaju plikow i radia mysle, ze Twoje slowa "zagra to lepiej niz piano..." niekoniecznie sa trafne, gdyz to wszystko jest na podobnym poziomie odsluchu i bardziej w tego typu urzadzeniach liczy sie obsluga, szybkosc dzialania funkcji etc. niz doszukiwanie sie plastyki dzwieku z czasem marnych mp3 czy radia ;)

Marantz MCR611 + Dali Zensor 3 to bardzo porzadny zestaw, grajacy jak na urzadzenie multimedialne bardzo ladnie i czysto. Musze je tylko dla swietego spokoju porownac z tamtymi zestawami bezposrednio i wtedy zobaczymy.

post-25547-0-87891500-1446100387_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem i sluchalem - Marantz MCR611 z Sonus Faber Chameleon miazdzy inne zestawy - czad B)

post-25547-0-09726500-1446457650_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wiedzieć ile wyniósł Cię taki zestaw?

Na 100% przekroczy mój budżet (2500, maksymalnie naciągnięty to 3000), ale pomarzyć zawsze można :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marantz 611 z ostanimi Kameleonami, to wydatek rzedu ok. 6.000pln (jak trafisz na fajny sklep, to mozna jeszcze troche zejsc ;) ), ale jeszcze testuje - a jak tak dalej pojdze, to bede musial zegarek sprzedac  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym formatem MP3, to trochę jak z podróbką zegarka. Ktoś się zgadza zemną? Niema to jak stary dobry CD, albo winyl, (na to drugie puki co nie mogę sobie pozwolić).

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym formatem MP3, to trochę jak z podróbką zegarka. 

No nie do końca. W przypadku podróbki zegarka rzekomy znawca tematu bez problemu odróżni ją od oryginału. Z MP3 różnie bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.