Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Wasyl

Jaki zegarek vintage masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem drugą garażowo przerobioną Ruhlę :)

86yt6.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, oszolom napisał(-a):

Znalazłem drugą garażowo przerobioną Ruhlę :)

86yt6.jpg

Łokurde, jakie UFO. Oszałamiające. :D

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Narfas napisał(-a):

Łokurde, jakie UFO. Oszałamiające. :D

pozdrawiam

Narfas

No... I to była jakaś tam produkcja. Tego typu wynalazki się pojawiają czasem w necie. Późna plasticzna kieszonka z fikuśną tarczą, uszkami na pasek i z konkretnie takim paskiem, jak tu. Przy koronce są nawet dziury na zawieszkę :D 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

No... I to była jakaś tam produkcja. Tego typu wynalazki się pojawiają czasem w necie. Późna plasticzna kieszonka z fikuśną tarczą, uszkami na pasek i z konkretnie takim paskiem, jak tu. Przy koronce są nawet dziury na zawieszkę :D 

@oszolom-ie, skąd Ty bierzesz te wynalazki? :)

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, ireo napisał(-a):

@oszolom-ie, skąd Ty bierzesz te wynalazki? :)

z internetów, głownie allegro/lokalnie. poluję na różne leciwe zegarki z kategorii "jakim cudem to jeszcze działa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, były cudaki, to wchodzi taki normalniejszy. I malutki. Ładnie się zachował. Pasek trochę z d*py, jak to mówią w korpo, ale gdybym miał inwestować w paski dobrane do każdego z moich zegarków, to bym zbankrutował.

567567ertgfd567yh67.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tron.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komunijny. Dostałem od babci. Już kiedyś o nim pisałem na forum. Na tarczy raz 30, raz 50 WR :D. Ale! Przeleżał kilka dobrych lat w ziemi. Zakopany. I po wymianie baterii ruszył. Zgubiłem go jako młody człek, wracając do domu. Znalazł się na dawnej drodze od bramy, którą likwidowaliśmy. Konkretnie znalazł się w ziemi podczas kopania dołka pod jakiś krzak. Prawdopodobnie wpadł do kałuży i został potem wprasowany w gliniastą ziemię. 

Niestety po niedawnej wymianie baterii nie chodził analog, ale mistrz zmienił cewkę i już wszystko hula.   

67gj6j7jt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zimno, to czas na ciepły skórzany paseczek....😎

IMG_20250927_144737.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komunijny. Dostałem od babci. Już kiedyś o nim pisałem na forum. Na tarczy raz 30, raz 50 WR :D. Ale! Przeleżał kilka dobrych lat w ziemi. Zakopany. I po wymianie baterii ruszył. Zgubiłem go jako młody człek, wracając do domu. Znalazł się na dawnej drodze od bramy, którą likwidowaliśmy. Konkretnie znalazł się w ziemi podczas kopania dołka pod jakiś krzak. Prawdopodobnie wpadł do kałuży i został potem wprasowany w gliniastą ziemię. 

Niestety po niedawnej wymianie baterii nie chodził analog, ale mistrz zmienił cewkę i już wszystko hula.   

Nieprawdopodobna historia. Aż się wierzyć nie chce. 

Edytowane przez borewicz07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, borewicz07 napisał(-a):

Nieprawdopodobna historia. Aż się wierzyć nie chce. 

Powaga, tak było. Ogólnie akcja taka, że chyba byłem pierwszy dzień po wakacjach, poszedłem gdzieś i pod domem się zorientowałem, że nie mam zegarka. Rozpacz, oczywiście. Wiedziałem, na jakim odcinku mogłem go zgubić, ale nic. Założenie, że ktoś wziął, jak spadł na ulicy, tyle. Potem o nim zapomniałem, lata minęły, a ojciec zagonił mnie - już starszego - do kopania dołów pod tujki. Zrobił nową bramę obok, i starą, razem ze starym dojazdem, chciał obsadzić roślnami, żeby odciąć od drogi. No to kopię ten dół i patrzę, że coś dziwnego mam na łopacie. Pamiętam jak dziś. Oczywiście myślałem, że sikor będzie w stanie do śmieci. Ale że pamiątka, to umyłem, włożyłem do szuflady i znów parę lat leżał. Potem sobie o nim przypomniałem i zaniosłem do zegarmistrza, bo go sam nie mogłem otworzyć. I się okazało, że działa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250927_163052.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, oszolom napisał(-a):

Powaga, tak było. Ogólnie akcja taka, że chyba byłem pierwszy dzień po wakacjach, poszedłem gdzieś i pod domem się zorientowałem, że nie mam zegarka. Rozpacz, oczywiście. Wiedziałem, na jakim odcinku mogłem go zgubić, ale nic. Założenie, że ktoś wziął, jak spadł na ulicy, tyle. Potem o nim zapomniałem, lata minęły, a ojciec zagonił mnie - już starszego - do kopania dołów pod tujki. Zrobił nową bramę obok, i starą, razem ze starym dojazdem, chciał obsadzić roślnami, żeby odciąć od drogi. No to kopię ten dół i patrzę, że coś dziwnego mam na łopacie. Pamiętam jak dziś. Oczywiście myślałem, że sikor będzie w stanie do śmieci. Ale że pamiątka, to umyłem, włożyłem do szuflady i znów parę lat leżał. Potem sobie o nim przypomniałem i zaniosłem do zegarmistrza, bo go sam nie mogłem otworzyć. I się okazało, że działa. 

Wierzę, wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem warto pokazać werk, co się kryje za stalowym deklem i nie dopuszcza ludzkich oczu do swego piękna.

56756b5678.jpg

7786767978.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0g.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, oszolom napisał(-a):

0g.jpg

Oczywisty homage Vacherona 1921 i jakieś podretuszowane detale nikogo nie oszukają.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Narfas napisał(-a):

Oczywisty homage Vacherona 1921 i jakieś podretuszowane detale nikogo nie oszukają.

pozdrawiam

Narfas

i to dokonali tego jeszcze przez majfrendami 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi