zasadas 5084 #1651 Napisano 20 Października 2017 Wszystkie masz fajne, ale mój ulubieniec ze względu na charakter to: czarne chrono - Heuer. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1652 Napisano 20 Października 2017 Wszystkie masz fajne, ale mój ulubieniec ze względu na charakter to: czarne chrono - Heuer.Dzięki! Mam dwa ale wiem raczej które masz na mysli 38mm jest naprawde fajne i super wygodne wojskowy styl super werk robi swoje! Jest tylko strach z serwisem nawet panu Zbyszkowi cieżko dać bo wszystko moze sie zdążyć a tam i luma jest bardzo delikatna. Tak wiec tylko okazjonalnie jest na ręku. Ale tak jest z kolekcjonerami wystarczy macanie podziwianie i posiadanie. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1653 Napisano 20 Października 2017 Zgadza się jednoznacznie "lewy". Ma charakter, masz zdjęcie mechanizmu, wkleiłbyś? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1654 Napisano 20 Października 2017 Zgadza się jednoznacznie "lewy". Ma charakter, masz zdjęcie mechanizmu, wkleiłbyś?Pewnie, ze mam!Piękny jest to samo co w daytone vintage! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1655 Napisano 20 Października 2017 I niech mi ktoś powie, że dzisiejsze werki są choć w części tak piękne? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1656 Napisano 22 Października 2017 Nie tak piękny, ale zawsze vintage. Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #1657 Napisano 22 Października 2017 Kolego @zadadas. Jestem pod mega wrażeniem Twojego zegarka powyżej. Byłbym bardzo wdzięczny za więcej zdjęć. Przepiękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1658 Napisano 22 Października 2017 Ja podobnie jak kol. radekvintage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1659 Napisano 22 Października 2017 Delbana - Chronograth, przełom lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Jeden z większych chronografów 38mm. Koperta pozłacana, masywna z pięknie osadzonym grubym i profilowanym szkłem. Wewnątrz mechanizm popularny w tego typu zegarkach w tamtym okresie - Landeron 48. Tarcza dwukolorowa żółtawo - brązowa bardzo ładnie współgra z kolorem koperty. Zmarł Pan profesor Mrugalski i na znak żałoby forum przybrało kolory szarości, ale po tym okresie zdjęcia powrócą do swoich pierwotnych kolorów.Mam nadzieję, że Delbana będzie się podobała. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #1660 Napisano 22 Października 2017 Dziękuje za zdjęcia. Piękny zegarek. Gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1661 Napisano 22 Października 2017 Przyłączam sie do przedmówców przepiękny jest! I rozmiar słuszny! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1662 Napisano 22 Października 2017 To i ja 38ke na ręke dziś włożę. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #1663 Napisano 22 Października 2017 Tego Szwajcarzy nie przewidzieli. Ich wyrób w ruskich pierogach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1664 Napisano 22 Października 2017 Z mięsem przed chwilą gotowane jeszcze ciepłe! Ale masz racje ruskie bym zjadł ale odsmażane i oczywiście skwary w środku i na zewnątrz! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1665 Napisano 22 Października 2017 Dzisiaj taki fajnie zachowany staruch z nową ale stara bransoletą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1666 Napisano 23 Października 2017 / 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1667 Napisano 23 Października 2017 Śliczna Delbanka, w pięknym stanie Gratuluję. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1668 Napisano 23 Października 2017 Tak, bardzo ładna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1669 Napisano 23 Października 2017 Również gratuluję kolegom pięknych Delban i zachęcam do uczestnictwa we wspólnym projekcie: "Wietrzymy Delbany w Listopadzie". Czyli zakładamy nasze cudeńka i pokazujemy je przez kolejne listopadowe dni - ile kto ma lub chce pokazać, tyle na światło dzienne wyciągnie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1670 Napisano 23 Października 2017 A ja nie mogę pokazać żadnej bo nie mam! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1671 Napisano 23 Października 2017 A ja nie mogę pokazać żadnej bo nie mam! Za 2 miesiące Święta - zrób sobie delbanowy prezent 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1672 Napisano 23 Października 2017 Wszyscy zachwycają sie reedycjami a ja tam wolę oryginał! Co prawda nie Delbana ale zawsze! Za 2 miesiące Święta - zrób sobie delbanowy prezent To jest myśl! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1673 Napisano 24 Października 2017 Tak. Na święta koniecznie Delbankę pod choinkę Bo to przecież tak bardzo "Polskie" zegarki 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1674 Napisano 24 Października 2017 Ok! Ma byc bardziej Polsko to ze względu braku Delbany założyłem Atlantica! A mam nadzieje ze i Delbana mi sie trafi! Fajny ten plaster miodu @loituma! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1675 Napisano 24 Października 2017 To jakiś podrasowany model. W PRL chyba takich nie było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach