Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bumcyk

Zegarek do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka ododchyłka dobowa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka ododchyłka dobowa ?

Po tygodniu opóźnił około sekundy naprzemiennie noszony i odkładany koronką do góry. W rotomacie też bardzo neutralnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie sie zmiesci w 2,5 k. chemin des jest b.ladny

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/16525_Tissot_Chemin_des_Tourelles_Automatic_T0994071644700

Kilka groszy ponizej 2500 wyrwie

No to trzeba się spieszyć. Tu jest jeszcze w starej cenie. Nowa wyjściowa dla tego modelu na pasku to 3200 (tu jeszcze 3000), dla wersji na żelastwie (jak mój :)) 3400 (tu jeszcze 3200). Wersje z jasnymi tarczami już są w nowych cenach.

Mnie sie bardziej podoba wersja z rzymskimi cyframi i giloszem na tarczy. Taką też kupiłem.

3913926_FMG_4904.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dokładność tak jak mój OS. Tylko , że mój przyspiesza sekundę tygodniowo . Odkładany koronką do dołu .

Taki wynik jest rewelacyjny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że jak się dotrze, to mu się nie pozmienia. Różnie to bywa...... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeśli mój przyspiesza 7sek na dobę to do regulacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie . Też świetny wynik . Wyniki 1 s tygodniowo , to ewenement . Seb, mój jak był nowy, to było 4s na dobę . Po dotarciu dopiero taki dokładny się zrobił .

Qsto, regulować by pasowało jak by robił 30 sekund .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj sposkój, w tym prz

Werk w twoim Tissotcie, to pospolita ETA. werki japońskie dają więcej w tej cenie .

Pospolita :)

ETA to dobry mechanizm jest :)

Ten tutaj jeszcze mi się podoba: http://www.zegarmistrz.com/TISSOT_T0194301603101_VISODATE_AUTOMATIC_T0194301603101-623.html

Mieści sie w przedziale cenowym.

005e542036acd26348f81232d7bdda71.jpg

Fajny prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Miałem takiego jeno z czarną tarczą i na meshu. Jedyne, co czasami przeszkadzało, to brak AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście kupiłbym w tym przedziale cenowym jakiegoś Steinharta :)

Też miałem ostatnio miałem podobny dylemat i skusiłem się na tą manufakturę i jestem bardzo zadowolony.

do 2,5 można wybrać na prawdę fajny model :

np :

http://steinhart-zegarki.pl/pl/p/NAV-B-UHR-44-B-Type-Tytan/131

http://steinhart-zegarki.pl/pl/p/OCEAN-1-BLUE-PREMIUM/168

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co , nie pospolita ? ;)

Co drugi Swiss od 1,5k do 6-7k ma 2824-2 w wersji standard

Pospolita ;)

A w seiko lub oriencie masz in house

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pospolity werk czy nie - moim skromnym zdaniem zegarek ma się podobać użytkownikowi.

Mnie się bardziej podobają robione na popularnym 2824 lub 2836 werku od ETY szwajcarskie zegarki niż klepane na jedno kopyto japońskie cudeńka na in-housach. Właśnie kończę wyprzedawać japońskie cuda techniki i zastępuje je popularnymi śfajcarami :D. I dobrze mi z tym. I tak ma być. Jeden ma OSa, drugi Certinę. I świat kręci się dalej, choć Amerykanie wyliczyli, że coraz wolniej :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Wygląd najważniejszy . Ma się podobać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się . Laik nie odróżni piąteczki od GSa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh sami SWISSowcy. Zegarki made in Japan wcale nie są monotonne. Citizena bym polecił lekką ręką eco-drive zwłaszcza.

Za napis swiss made płacisz kupę kasy a 90% szału stylistycznie nie robi ale wiadomo o gustach się nie dyskutuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh sami SWISSowcy. Zegarki made in Japan wcale nie są monotonne. Citizena bym polecił lekką ręką eco-drive zwłaszcza.

Za napis swiss made płacisz kupę kasy a 90% szału stylistycznie nie robi ale wiadomo o gustach się nie dyskutuję.

Otóż znakomita większość Forumowiczów nie traktuje eco-drive jako "prawdziwego zegarka". Nie trafiłeś z tym polecaniem lekką ręką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monotonii nie ma też w OSach. Open Hearty i szkielety .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie jak z Rolexem SUBMARINER i ... setką takich samych diverków za drobne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż znakomita większość Forumowiczów nie traktuje eco-drive jako "prawdziwego zegarka". Nie trafiłeś z tym polecaniem lekką ręką.

A co eco-drive inaczej czas mierzy albo pokazuje? Czy trzeba mieć skośne oczy żeby ją odczytać?

Prawdziwy znaczy się swiss made, no proszę. A ta znakomita większość to ty? Daj spokój i schowaj dumę z butą w kieszeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co eco-drive inaczej czas mierzy albo pokazuje? Czy trzeba mieć skośne oczy żeby ją odczytać?

Prawdziwy znaczy się swiss made, no proszę. A ta znakomita większość to ty? Daj spokój i schowaj dumę z butą w kieszeń.

Jak ty nic nie rozumiesz i nie rozumiesz (pojechałem klasykiem :)). Kto ci takich głupot naopowiadał? Nie odpowiada ci moja duma i buta, to nie musisz na moje posty odpowiadać zwłaszcza, że ich za grosz nie rozumiesz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.