denver47 2530 #151 Napisano 18 Marca 2018 Lego nie informuje. Tak gdzieś kiedyś wyczytałem na jakichś forach. Równie dobrze może być to ściema. W każdym razie wziąłem teraz. W smyku dobra cena 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #152 Napisano 18 Marca 2018 GRATULACJE DECYZJI Mozesz porobic fotki podczas otwierania ?? Moze glupie,ale strasznie mnie ciekawi jak wyglada to pudelko w srodku z woreczkami.Pochal sie pozniej jak dlugo go budowalesSwoja droga,mam nadzieje ze masz duzo miejsca na ten model...bo jest duzy hehehe -jeszcze nie znalazlem zdjecia w sieci ktore by dobrze pokazywalo jego gabaryty,a mialem przyjemnosc go ogladac Tutaj możesz zerknąć na zawartość pudła https://youtu.be/8hiwECVfSHo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #153 Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) Co do dostepnosci 75192 to premiera miala byc w pazdzierniku zeszlego roku ale ruszyla przedsprzedaz we wrzesniu dla klientow ze statusem vip w sklepie lego i wszystko sie sprzedalo tak ze na oficjalna premiere nie bylo nic. Byly jakies doniesienia ze sie czasami w jakichs sklepach pojawialo ale po paru godzinach znikalo. Oficjalne stanowisko firmy lego bylo takie ze doprodukuja ale nie maja terminu. Sledzilem temat do stycznia i nie bylo nigdzie w normalnych cenach, stracilem juz nadzieje. Nagle teraz w sklepach sie pojawilo w normalnych pieniadzach. Niewiem ile tego rzucili ale sadze ze sie wyprzeda w ciagu kilku miesiecy. To nie jest zestaw limitowowany do jakiejs konkretnej ilosci sztuk ale nie jest to tez zestaw z katalogu ktory bedzie w ofercie przez kilka lat. Jak ktos ma dylemat to lepiej brac bo moze niedlugo nie byc. Edytowane 18 Marca 2018 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #154 Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) Wystarczy się zapisać do newslettera star wars dzwoniąc do Lego. Ingormacje o dostępnościach zestawów specjalnych przychodzą 24h przed pojawieniem się na lego.shop. Mi pomimo tych maili udało się go kupić dopiero w styczniu.Miałem też 10179. Gdy pojawiła się zapowiedź nowej wersji udało mi się jeszcze go odsprzedać na ebayu ale teraz przy 75192 jego wartość stopniała. To samo z Taj Mahal.A wczoraj taki kolo dołączył do ekipy Edytowane 18 Marca 2018 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #155 Napisano 18 Marca 2018 Wystarczy się zapisać do newslettera star wars dzwoniąc do Lego. Ingormacje o dostępnościach zestawów specjalnych przychodzą 24h przed pojawieniem się na lego.shop. Mi pomimo tych maili udało się go kupić dopiero w styczniu. Miałem też 10179. Gdy pojawiła się zapowiedź nowej wersji udało mi się jeszcze go odsprzedać na ebayu ale teraz przy 75192 jego wartość stopniała. To samo z Taj Mahal. A wczoraj taki kolo dołączył do ekipy Pokaż resztę zestawów w gablotach. Please 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #156 Napisano 18 Marca 2018 Pokaż resztę zestawów w gablotach. Please Ale tylko kilka ok? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #157 Napisano 18 Marca 2018 O k... ale czad! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #158 Napisano 18 Marca 2018 Generalnie jest problem z tymi klockami. Mam grubo ponad 300 zestawów - pora się wybudować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #159 Napisano 18 Marca 2018 To się nazywa fan LEGO. Super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #160 Napisano 18 Marca 2018 No jest moc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #161 Napisano 18 Marca 2018 Czy to jest jedna z większych kolekcji w PL czy największa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #162 Napisano 18 Marca 2018 Nosi mnie, żeby wyjąc z szaf wszystkie niezłożone zestawy i ustawić je na podłodze, zobaczyć ile tego jest. Większości nie składam własnie ze względu na brak miejsca A sokoła bym złożył chętnie a tak to zalega w kącie (ten wielki karton): Czy to jest jedna z większych kolekcji w PL czy największa? Spotkałem się kiedyś z tym gościem co jeździ po galeriach handlowych i organizuje wystawy. On sam ma około 2000 zestawów, ale głównie City. Małe duże - niewiele wartościowych. Na wystawie wystawia głównie nie swoje zestawy. Wypożycza je od ludzi za w sumie nieduże pieniądze, ubezpiecza i kase tłucze na wejściówkach. Wielu zestawów z moich nie miał ale za to miał, niestety nie swoje a wypożyczone, takie zestawy za które dałbym się pokroić. Np całą kolekcję Pirates z lat 90' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #163 Napisano 18 Marca 2018 Sokół ponad 30h skladania. Jestem pod wrażeniem kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #164 Napisano 18 Marca 2018 Składałem 10179 kilka lat temu - coś koło 24h. Po czy rozkładałem go... Zdecydowanie nudne rozkładanie to grubo ponad 10h ślęczenia nad nim i bolące paluchy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #165 Napisano 18 Marca 2018 Wyobrażam sobie, ja rozkladalem w zeszłym roku 5 zestawów Technics i takiej frustracji to ja jeszcze w życiu nie przeżyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #166 Napisano 18 Marca 2018 Mikolaju N - wygrales wszelakie szranki i konkury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #167 Napisano 18 Marca 2018 Hahaha może na tym forum. Ale jakbyś poszperał na forach prawdziwich Afoli to można popaść w przekonanie że zaczęło się zbierać 30 lat za późno Mi największą frajdę sprawia zbieranie zestawów gratisowych do wysyłek z lego shop 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #168 Napisano 18 Marca 2018 Nawet nie wchodze na takie fora Kiedys w necie trafilem na dziela ludzi i wpadlem w kompleksy - zostane przy swojej prostej swiatyni hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1718 #169 Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) Mikołaj, czapki z głów piękna kolekcja Edytowane 19 Marca 2018 przez dawid82 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #170 Napisano 19 Marca 2018 Cena za millenium falcon 75192 w smyku była taka dobra że mi dzisiaj zamówienie anulowali "Produkt anulowany ze względu na brak dostępności w magazynie" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #171 Napisano 19 Marca 2018 W serwisie na a. Jest za 3350. Może jakbyś zagadał to poza allegro za pobraniem by przyszedł. Jeżeli plomby będą całe to będzie git 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #172 Napisano 19 Marca 2018 Na allegro w tej cenie uważajcie. Duzo jest cfaniaków sprzedających lekko ponizej oficjalnej ceny. Jak zamówisz to oni zamawiają na lego shop z dostawą do Ciebie i teoretycznie są na stracie ale dostają vip pointy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #173 Napisano 19 Marca 2018 Problem w tym że tego zestawu nie ma na lego shop. Mają go w tym momencie tylko sprzedawcy na alle bo w smyku widać też wyszło i nie wróci skoro anulowali mi zamówienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #174 Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) OMG. W środku na szczęście było trochę mniejsze pudło, bo zastanawiałem się już gdzie to przetrzymywać.. Przyszły też bilety na reprezentację więc podwójne szczęście:p Edytowane 20 Marca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #175 Napisano 20 Marca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach