Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kapelusznik

Wasz pierwszy G-shock to?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z G-shockami, a mój pierwszy wybór to GA-110-1aer.

b1111ec85659ebcd855ca1286c9cc3ba.jpg

Przeglądałem forum, czytałem ale o ostatecznym wyborze ze ścisłej trójki zdecydował wygląd. Ten model po prostu najbardziej mi się podobał. Nie miałem możliwości przymierzenia przed zakupem, to poszło trochę w ciemno. Mam od wczoraj i na razie jestem zadowolony. Nie jest jakiś karykaturalnie duży i za duży na moją rękę. Pasuje, jest lekki i sprawia wrażenie wytrzymałego dziada. Tak jak czytałem wcześniej na tutejszym forum, podświetlane jest do bani.

Jak to było u Was? Jaki model był tym pierwszym? Czy dostaliście w prezencie, czy kupiliście przypadkowo, a może zupełnie świadomie? Sprawdził się? Macie go jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy to G-7800. Kupiłem w pełni świadomie, wybierałem chyba kilka tygodni. 

08-Tribut_shrqsex.jpg

Miałem go przez kilka miesięcy i sprzedałem. A później drugiego, trzeciego... itd.

Przez 4 lata przerobiłem 39 zegarów. 

Obecnie zostały dwa: GWG-1000 i GXW-56-1B

MSZ najlepszy wskazówkowy G i najlepszy cyfrowy. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim pierwszym G był cały czarny GA100 wiec starszy brat Twojego modelu ;) tez kupiłem świadomie, ale po czasie podświetlenie nie dawało mi spokoju i zaczęło sie sprzedawanie i kupowanie zegarków w poszukiwaniu tego jedynego ^^ narazie zatrzymałem sie na tym i raczej juz nie pójdzie do ludzi a co najwyżej znajdzie nowych kolegów

3b413e784405204cd89b9438cc3d56fd.jpg

a218e05abebfe2dcd9e156a7f34c4187.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy,wymaga trochę poprawek i będzie git :)

dXBZFz0.jpg

mmKemYX.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zegary, panowie. Mój pierwszy (G-7800) wciąż żyje w zdjęciu profilowym. 

8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Mój pierwszy, kupiony dzięki uprzejmości kolegi z forum. Zrobił na mnie ogromnie pozytywne wrażenie.

Zostanie ze mną na pewno na długo.

f0b85531a22478d0036ea33aa850a676.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

U mnie pierwszy był g-7710 potem zauroczyłem się kwadratami. Po drodze jeszcze gw-9200 gw-9400 ga-100 ga-1000

Teraz mam na ręku gulfmastera i tak zostanie na dlugo...

a06b34dc2740300ef141b08e62de04a6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy to G - 2200. Już ze mną zostanie a inne przychodzą i odchodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy G, to awg-101. Zacny sikor, aku zawsze na full od dnia zakupu, synchronizacja zawsze i wszędzie.

post-50217-0-92062600-1452848606_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy, który można zaliczyć do G to DW-290, a później G-510D, ale fotek nie mam bo wtedy jeszcze nie robiłem zdjęć zegarkom ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim pierwszym G był GW-M5600 którego kupiłem w 2010r, był to wybór dokłdanie przemyślany i świadomy,strasznie mi się podobał i byłem z niego bardzo zadowolony. Miałem go jakieś 3 lata, niestety sprzedałem gdyż pojawił się następca GW-M5610 którego w sumie miałem około 10 egzemplarzy w przeciągu kolejnych dwóch lat.. Gzieś po dodze wróciłem jeszcze dwa razy do GW-M5600 jednak to już nie było to samo co na początku.

Poniżej zdjęcie ostatniego GW-M5600 jakiego miałem..

gallery_73005_2081_544629.jpeg

Obecnie mam takiego składaka jak poniżej i chyba na nim zakończe swoje perypetie związane z tym modelem.  ;)

DhfQ9SS.jpg

GW-M5610 z modułem od GW-M5630 + Combi.  :) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy, kupiony dzięki uprzejmości kolegi z forum. Zrobił na mnie ogromnie pozytywne wrażenie.

Zostanie ze mną na pewno na długo.

Oddawaj!

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nie pierwszy casio ale pierwszy G

post-87529-0-70371100-1452855838_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim pierwszy G-Shockiem dokładniej od wczoraj jest DW-9100 :) przed nim miałem SGW-100 od Casio, a reszta to ruskie klasyki i nie tylko 198f797bcecdf5429392613a414463ff.jpg

Może brzydki jak noc, ale jest w nim jakiś urok i coś czuję że dłuuuugo z nim się nie rozstane.

Napisałem z MEIZU MX4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mój pierwszy,wymaga trochę poprawek i będzie git :)

To pierwszy G mojego ojca kupiony z 20 lat temu i robiłem niedawno renowacje

cfc6d68116014570372e5cef33cc9fc5.jpg

0f70f6219d78cea78ab56fdb7c2a7ac4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zniósł dzielnie tyle lat a teraz dostał drugie życie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mój pierwszy G, to GW9400 w wersji 3ER. Dosyć szybko przebrałem go w gacie od 9430 i tak już póki co pozostał.

DSC_0203.JPG

Czasem sobie myślę, że nienajlepiej rozpocząłem moją przygodę z G. Że może lepiej było zacząc od modelu bardziej podstawowego. Ale z drugiej strony mój pierwszy G, to jednocześnie nadal mój ulubiony G, choć mam jeszcze kilka innych, mniej zaawansowanych modeli. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy to był G350, kupiony w 2009 roku. Gshocki jeszcze wtedy kompletnie do mnie nie gadały, wybrałem wskazówkowego bo te cyfrowe to był juz dla mie szczyt zboczenia ;). No ale potem się zaczeło...

Kilka co ciekawszych które były od tej pory:

QALrhtO.jpg?2

FyHkWau.jpg?2

ppwOUZV.jpg?2

UmlmivD.jpg?2

hwbsHaQ.jpg?2

hHS7mzP.jpg?2

JLNpZ0d.jpg?2

bLLFA5J.jpg

FGHMt73.jpg

qLJiESV.jpg

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy był DW 6900 i to jak na razie jedyny jaki posiadam, wybrałem go ponieważ szukałem taniego, niezawodnego, sprawdzonego narzędzia i w tej roli sprawdza się idealnie. 
Dlaczego go wybrałem? Te zdjęcia mnie przekonały. http://mygshock.com/wiki/Photos_of_G-Shocks_in_the_US_Military?guid=ON widać tu głównie 5600 jednak mój mały Casio też się znajdzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Ray, żadnego z nich już niestety nie mam. A szkoda, za niektórymi łezka się kręci...

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Ray, żadnego z nich już niestety nie mam. A szkoda, za niektórymi łezka się kręci...

Asz Ty 20 batów na gola d...e ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.