murcins 35473 #301 Napisano 23 Lutego 2016 Przyszedł nowy lcd do mojego MTG 910D, ze starym wszystko ok ale to nie jest ten kontrast jaki powinien być w tych modelach nowy to groszowe sprawy bo 25zł ale w moim mieście żaden zegarmistrz nie podejmie się próby wymienienia szok.... będę musiał do Wrocka do serwisu zibi podrzucić, już tam był kiedyś i byłem zadowolony z usług 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #302 Napisano 23 Lutego 2016 Ło Panie ani nie mów takich rzeczy w tym dziale. Bierz go na stół i działaj sam A do tego jeszcze foto relacje prosimy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #303 Napisano 23 Lutego 2016 Takie mam pytanie, bo w swoim DW-9100 mam wrażenie że wszystko widzę najlepiej pod jednym kontem, bo pod innym już nic nie widać i teraz pytanie... Szykować się na zmianę baterii czy ten typ tak ma? Oczywiście wiem, że kilka lat ten G ma. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #304 Napisano 23 Lutego 2016 Przyszedł nowy lcd do mojego MTG 910D, ze starym wszystko ok ale to nie jest ten kontrast jaki powinien być w tych modelach nowy to groszowe sprawy bo 25zł ale w moim mieście żaden zegarmistrz nie podejmie się próby wymienienia szok.... będę musiał do Wrocka do serwisu zibi podrzucić, już tam był kiedyś i byłem zadowolony z usługW dziale technicznym piszesz, że zegarek do zegarmistrza wysyłasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #305 Napisano 23 Lutego 2016 @murcins udam że nie widziałem tego posta 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #306 Napisano 23 Lutego 2016 @murcins udam że nie widziałem tego posta Ja też,bo w przeciwnym razie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #307 Napisano 23 Lutego 2016 Heheh Ja się ograniczam tylko do wymiany bezela i paska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #308 Napisano 23 Lutego 2016 Ło Panie ani nie mów takich rzeczy w tym dziale. Bierz go na stół i działaj sam A do tego jeszcze foto relacje prosimy +1 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #309 Napisano 23 Lutego 2016 Mam dodatkowe pytanie, mianowicie czy ktoś odnawiał bądź kleił bezele? Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #310 Napisano 23 Lutego 2016 Nivea nie pomoże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #311 Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Ale śmieszne Nie no, na prawdę pytam jak to jest? Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Lutego 2016 przez stolipl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23179 #312 Napisano 23 Lutego 2016 Nivea nie pomoże No fakt, już za późno na natłuszczanie, zsechł i popękał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #313 Napisano 23 Lutego 2016 Jak skleisz w jednym miejscu... pęknie w drugim.Nie uratujesz tego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #314 Napisano 23 Lutego 2016 Czyli cicha powolna śmierć nic, trzeba szukać części... Już nawet poza polską patrzę i czekam na odpowiedź jedną. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #315 Napisano 23 Lutego 2016 Najlepiej nasmarować całą kopertę superglutem i przykleić bezel w częściach a tak na poważnie to raczej tylko pozostały Ci poszukiwania nowego bezela, używanie bez bezela lub odłożenie zegara na wieczny odpoczynek 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #316 Napisano 23 Lutego 2016 Chciałem go właśnie wziąć na ten weekend w góry i może na narty a tak to się trochę boję że wilgoć wpadnie do sensora i padnie zegarek. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #317 Napisano 23 Lutego 2016 Bezel nie uszczelnienia sensora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #318 Napisano 23 Lutego 2016 Zostaw go sobie w pudełku i nic nie kombinuj. Może gdzieś przypadkiem trafisz bezel ale to będzie trudne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #319 Napisano 23 Lutego 2016 No mam pewne miejsce gdzie jest bezel tzn może być bo były, Tylko czekam na wiadomość czy się znalazł, ale tanio nie będzie i będę musiał sprzedać inny zegarek. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #320 Napisano 24 Lutego 2016 Popytałem w Zibi o LCD do gw-7900 i okazuje się, że pozytyw kosztuje 15 złociszy. Wniosek nasuwa się sam. Jak się komuś nie spieszy z przeróbką, albo boi się że uszkodzi zegarek to nie ma sensu bawić się w folie polaryzacyjne. No i zawsze możemy w dowolnej praktycznie chwili wrócić do oryginału. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #321 Napisano 24 Lutego 2016 Od razu nasuwa się pytanie ile kosztuje wyświetlacz do Romana kupić oliwkę po taniości i tadam 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #322 Napisano 25 Lutego 2016 Koledzy, w weekend wrócę do mojego edifice'a zasmarkanego wd40. Czy izopropanol będzie ok do wyczyszczenia uszczelek? Pisaliście, że do elektroniki jest ok, ale gumie też raczej nie zaszkodzi, prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #323 Napisano 25 Lutego 2016 Lepiej wymoczyc je w oleju silikonowym. Izopropanol raczej ich nie zabezpieczy przed twardnieniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #324 Napisano 25 Lutego 2016 Ja bym nie próbował. Jak koniecznie chcesz umyć te uszczelki to użyj ludwika zwykłego, a najbezpieczniej po prostu wymocz w oleju silikonowy, 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #325 Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Wymoczenie w oleju silikonowym oczywiście tak, ale myślałem o tym, żeby wcześniej zmyć wd40 izopropanolem. Edit: Kamil, nie doczytałem Twojego posta, bo chyba w tym samym czasie skrobnęliśmy. OK, Koledzy, to nie będę ryzykował, wypluszczę w oleju silikonowym i tyle. Dzięki. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach