Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yokaszin

CASIO G-9300 Mudman

Rekomendowane odpowiedzi

Pasek przypuszczam że w okolicach 400-500 albo i więcej, do Rising red w TT mi powiedzieli 430zl a nie jest z carbonu. W sumie kupując nowego zwykłego muda i graty jak moduł z radiem, pasek wyjdzie niewiele taniej

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś źle zrozumieli, bo jak kiedyś pytałem, to pasek do g-9330a kosztował tyle co normalny (ok 100), a gw-9300 ok 300 analogicznie do rangemana.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś źle zrozumieli, bo jak kiedyś pytałem, to pasek do g-9330a kosztował tyle co normalny (ok 100), a gw-9300 ok 300 analogicznie do rangemana.

Zgoda w wersji zwykłej to może i z 300 zł, a w wersjach limitowanych występuje pasek karbonowy i wtedy cena znacznie rosnie

Edytowane przez tomjab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w wersjach gw-93xx występuje pasek carbonowy, a w g-93xx nawet limitowanych jest zwykły pasek i w związku z tym w limitowanym g-9330a pasek jest zwykły ze zwykłą czarna szlufką, a nie z włókna. Możliwe, że paski w wersji camo mają nieco wyższą cenę, bo oprócz włókna węglowego jest jeszcze wzór namalowany na pasku co też podnosi cenę.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w wersjach gw-93xx występuje pasek carbonowy, a w g-93xx nawet limitowanych jest zwykły pasek i w związku z tym w limitowanym g-9330a pasek jest zwykły ze zwykłą czarna szlufką, a nie z włókna. Możliwe, że paski w wersji camo mają nieco wyższą cenę, bo oprócz włókna węglowego jest jeszcze wzór namalowany na pasku co też podnosi cenę.

Masz rację. Doszukałem w necie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetna jest ta wersja muda

Tylko akurat ta za droga  ^_^

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się nad nim zastanawiam. Pogonic dw 5600 i wziac 9300. Nie mam kasy na zegarki ale jakos 300 zł dałbym radę. Tylko nie wiem czy do Romka się dolasuje czy będzie leżał.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się nad nim zastanawiam. Pogonic dw 5600 i wziac 9300. Nie mam kasy na zegarki ale jakos 300 zł dałbym radę. Tylko nie wiem czy do Romka się dolasuje czy będzie leżał.

Marcin, bier Muda, dawno nic nie kuowałeś to trochę powieję świeżością  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, takie parowanie zegarka jak na foto jest normalne,czy reklamować go?

post-76382-1478201324,2118_thumb.jpg

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamować

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś masakra  :blink: To serio jest od środka? Ja bym reklamował. Moje Mudmany choćbym nie wiem jak męczył to w ogóle nie parują. Dawno temu miałem GA-120 i tam parowało na środku - pojawiało się małe kółko o średnicy max 3 - 4 milimetrów ale to max.

Prócz tego nieszczęsnego GA-120 żaden inny zegarek - odpukać - mi nie parował.

Edytowane przez Kyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam, takie parowanie zegarka jak na foto jest normalne,czy reklamować go?

Czegoś takiego nie można uznać za normalne. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś masakra  :blink: To serio jest od środka? Ja bym reklamował. Moje Mudmany choćbym nie wiem jak męczył to w ogóle nie parują. Dawno temu miałem GA-120 i tam parowało na środku - pojawiało się małe kółko o średnicy max 3 - 4 milimetrów ale to max.

Prócz tego nieszczęsnego GA-120 żaden inny zegarek - odpukać - mi nie parował.

Nie wiem w jakich warunkach używasz zegarka, ja pracuje na magazynie i bardzo często muszę wyjechać z ogrzewanego pomieszczenia na zewnątrz. Zegarek mam rok i w zimie lekko parował przy mrozach, teraz masakra przy plusowej temperaturze. Zjawisko parowania jakby się pogłębia. Wyślę do Casio foto i zobaczę co odpiszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak będzie z moim mudem. Jak na razie testowałem tylko Raya - sauna i grota lodowa, nie zaparował  ;)  ale jakoś mam opory żeby iść z "plastikiem" do sauny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak będzie z moim mudem. Jak na razie testowałem tylko Raya - sauna i grota lodowa, nie zaparował ;) ale jakoś mam opory żeby iść z "plastikiem" do sauny

Ja w saunie testowałem Romka, MM oraz Króle i tu dziwna sytuacja , na saunie nie paruja, a jak jestem na zewnątrz jeżdżę rowerem to zaczyna pojawiać się mgłą na szkle.

Czy ktoś mi to wytłumaczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może chodzi o to, że w saunie zegarek jest dość mocno rozgrzany łącznie ze szkłem, na ręce szkło się nagrzewa tak jak tył zegarka i dlatego paruje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego w życiu nie miałem mudka bo to jest nagminne, ktoś nawet ostatnio pisał o wadzie fabrycznej.Tylko nie pamiętam czy w 9000 czy 9300 ale chyba dotyczy to dwóch modeli bo w każdym zdarza się to często.

Mudman= parowanie, tak mi się kojarzy ten model :D

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten i ten lubią parę złapać, choć 9300 trochę chyba rzadziej, chyba,że po prostu 9000 jest częściej kupowany i więcej przypadków się słyszy.

Miałem takiego gagatka 9000 i nic mu nie pomagało(uszczelki,suszenie itp) z problemem poradził sobie olej silikonowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim 9300 parowanie nigdy nie miało miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi