KRZYSIO 8773 #801 Posted April 15, 2017 Mnie się zaczął Alpiner 4 GMT podobać 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmickey 4345 #802 Posted April 17, 2017 Mnie się zaczął Alpiner 4 GMT podobać Też mnie on mocno kusi Cały czas się zastanawiam nad nim lub Alipnerem 4 z niebieską tarczą i nie mogę się zdecydować Wcześniej miałem brać niebieskiego Airmana 17, ale jednak Alipna bardziej mi się podoba 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zedu 1553 #803 Posted April 17, 2017 Mam dokładnie taki sam dylemat Muszę najpierw świnkę skarbonkę wypełnić a później będę musiał zdecydować...a to nie są proste wybory 0 Share this post Link to post Share on other sites
KRZYSIO 8773 #804 Posted April 17, 2017 Też mnie on mocno kusi Cały czas się zastanawiam nad nim lub Alipnerem 4 z niebieską tarczą i nie mogę się zdecydować Wcześniej miałem brać niebieskiego Airmana 17, ale jednak Alipna bardziej mi się podoba Alpinera 4 z niebieską tarczą właśnie oddałem i chcę zakupić wersję GMT. Niebieskiego Airmana 17 niedawno nabyłem, ale to dwa różne zegarki i warto mieć obydwa 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmickey 4345 #805 Posted April 18, 2017 Alpinera 4 z niebieską tarczą właśnie oddałem i chcę zakupić wersję GMT. Niebieskiego Airmana 17 niedawno nabyłem, ale to dwa różne zegarki i warto mieć obydwa Nie widziałem go na bazarku... pewnie poszedł innymi kanałami... Coś Ci w nim nie pasowało, że zmienił właściciela?Co do Airmana 17 to byłem już praktycznie przekonany do zakupu, ale dla mnie trochę za dużo się na nim dzieje. Czwórka jest dużo "spokojniejsza"... 0 Share this post Link to post Share on other sites
KRZYSIO 8773 #806 Posted April 18, 2017 (edited) To dwa zupełnie różne zegarki i warto je mieć. Niebieskiego Alpinera 4 sprzedałem od razu, bo to dość chodliwy model Wszystko mi się w nim podobało. Po prostu za dużo niebieskich modeli w mojej kolekcji i czas na zmiany Edited April 18, 2017 by KRZYSIO 0 Share this post Link to post Share on other sites
Trusted 171 #807 Posted April 24, 2017 Hej, Panowie, czasami przychodzi nam rozwiązywać sytuacje mniej przyjemne niż moment zakupu, odpakowania i cieszenia się nowym zegarkiem Stąd mam uprzejme pytanie, czy macie może namiar do kogoś od dystrybutora z kim można porozmawiać, żeby temat postarać się jakoś w przyjaznej atmosferze zaadresować i rozwiązać? z góry dziękuję za każde wsparcie i pozdrawiam serdecznieMichał 0 Share this post Link to post Share on other sites
proki1971 770 #808 Posted April 24, 2017 Alpine sprzedaje kolega jash z tym, że tak napisałeś ze nie wiadomo o gk chodzi i czy Jacek będzie pomocny . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #809 Posted April 24, 2017 Hej, Panowie, czasami przychodzi nam rozwiązywać sytuacje mniej przyjemne niż moment zakupu, odpakowania i cieszenia się nowym zegarkiem Stąd mam uprzejme pytanie, czy macie może namiar do kogoś od dystrybutora z kim można porozmawiać, żeby temat postarać się jakoś w przyjaznej atmosferze zaadresować i rozwiązać? z góry dziękuję za każde wsparcie i pozdrawiam serdecznieMichałNapisz PW. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sokolow 153 #810 Posted April 29, 2017 mam nadzieję, że jednemu z kolegów się spodoba. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Share this post Link to post Share on other sites
KRZYSIO 8773 #811 Posted April 29, 2017 Zacny model, faktycznie może się spodobać Tej kolorystyki wcześniej nie widziałem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
stirith 0 #812 Posted May 4, 2017 Czy mogę prosić o opinie na temat mechanizmu: AL-372 ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #813 Posted May 4, 2017 (edited) Ale co konkretnie chcesz wiedzieć? Poszukaj jako Ronda 5040 B Edited May 4, 2017 by Jash 0 Share this post Link to post Share on other sites
stirith 0 #814 Posted May 5, 2017 Chciałbym dowiedzieć się coś więcej, czy to coś ala ETA czy właśnie Ronda. Czy to "zjadliwy" mechanizm czy raczej szukać czegoś innego? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #815 Posted May 5, 2017 Tak jak napisałem Ronda. Zwykły kwarc z chrono i duża datą. Nie ma się nad czym rozpisywać Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
stirith 0 #816 Posted May 5, 2017 Interesuje mnie ten zegarek: https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/22503_Alpina_Startimer_Pilot_Quartz_Chronograph_Big_Date_AL-372BGR4S6, stąd właśnie pytanie o ten mechanizm. Chciałbym jeszcze prosić o wytłumaczenie mi różnicy w oznaczeniu tego mechanizmu, bo czasem spotykam się z "B", "D", i "F" - o co chodzi? Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #817 Posted May 5, 2017 Znam tylko B oraz D. B to wersja big date a wersja D ma pojedynczą datę na godzinie 4. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmickey 4345 #818 Posted May 6, 2017 Ostateczna decyzja zapadła i zamiast wersji GMT lub z niebieską tarczą, dziś dojechał Apliner 4 z czarną tarczą ps. dzięki Jacek fotki na szybko telefonem 0 Share this post Link to post Share on other sites
KRZYSIO 8773 #819 Posted May 6, 2017 No i bardzo ładnie pogratuluję Koledze, bo jest czego 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2131 #820 Posted May 6, 2017 Proponuję zmienić pasek na coś lepszego. Oryginalne od Alpiny są niestety kiepskie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmickey 4345 #821 Posted May 7, 2017 dzięki Krzysio @ seb71to moja druga Alpina i zgadzam się, że paski firmowe nie są zbyt dobre. Zaproponujesz może coś fajnego 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2131 #822 Posted May 7, 2017 dzięki Krzysio @ seb71to moja druga Alpina i zgadzam się, że paski firmowe nie są zbyt dobre. Zaproponujesz może coś fajnego Skrobnij mi na PW jaki chcesz.kolor, jaki masz budżet itd. Pomyślimy . 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2131 #823 Posted May 7, 2017 Zegarek sportowy to i pasek sportowy by się przydał 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bulek 737 #824 Posted May 9, 2017 @rmickey, dobry wybór gratulacje a na tym czarno-czerwonym pasku co @seb71 proponuje to powinien świetnie wyglądać. 0 Share this post Link to post Share on other sites