Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
gienek_mkb

Klub Miłośników Zegarków ALPINA

Recommended Posts

Przy takim jednokolorowym czarnym pasku zegarek będzie wyglądał smutno ;) Te dwukolorowe są o niebo lepsze :)

Przy takim jednokolorowym czarnym pasku zegarek będzie wyglądał smutno ;) Te dwukolorowe są o niebo lepsze :)

Przesadzasz. Nie jest tak smutno a pstrokacizna nie wszędzie pasuje.

Może i przesadzam ale @rafio77 napisał, że ma taki model - w każdym razie jeden z dwóch ;)

Zamiana na identyczny z fabrycznym paskiem jaki ma sens ?

post-94831-0-67685700-1490976360_thumb.jpg

Ma olbrzymi sens. Oryginalne paski są...... po prostu kiepskie jakościowo.

No tak, ale po co zmieniać pasek na prawie taki sam wizualnie, jeśli można na lepszy :)

Pasek może być lepszy, dużo lepszy i tak dalej a wyglądać podobnie lub niemal identycznie jak oryginał. Może też wyglądać zupełnie inaczej. O tym decyduje posiadacz zegarka, bo to jemu ma się podobać, on wydaje kasę. HAWGH! :)

No pewnie, że to kupujący decyduje, wybiera i płaci. Ja się bardziej zastanawiałem nad sensem zakupu tak samo wyglądającego paska. Nic mi do tego co się komu podoba. Ja kupuję paski zwykle jeśli chcę odmienić wygląd zegarka a trwałość jest ważna, ale tak przy okazji tej zmiany ;)

Czasami się zdarza, że producent kolorystycznie idealnie (dla konkretnego nabywcy) dobrał pasek. Problemem jest jednak to, że zrobił go ze starej zjechanej ceraty. Szczęśliwy nabywca szuka wówczas czegoś, co jest jak najbardziej zbliżone kolorystycznie do oryginału, jednak zrobione ze szlachetniejszych materiałów. Bezsprzecznie podnosi to komfort użytkowania zegarka i zapewnia taką samą rozkosz dla oczu. Ot i cała intryga :).

No to teraz zdemaskowałeś całą intrygę. OK, coś w tym jest. Napisz jeszcze jak oceniasz trwałość pasków Hirscha w stosunku do oryginałów Alpine. W końcu masz spore doświadczenie w temacie.

Nie mam doświadczenia w trwałości pasków Alpiny. Od razu lądują w szufladzie. Hirsche mają się całkiem dobrze zwłaszcza na klamrach motylkowych. Trzeba jedynie dbać o paski i już.

Nie mam doświadczenia w trwałości pasków Alpiny. Od razu lądują w szufladzie. Hirsche mają się całkiem dobrze zwłaszcza na klamrach motylkowych. Trzeba jedynie dbać o paski i już.

Z mojego zegarowego doświadczenia dotyczącego "oryginalnych" pasków. Rozpoczynając Alpina (ze względu na wątek), poprzez Longinesa i Mastersingera stwierdzam nieobiektywnie ze ich wszystkich oryginalne paski są przeciętnej jakości i nudne jak flaki z olejem. Trochę tak jakby koncentrowali się na produkcji samych zegarkow a już pasek to takie zło konieczne. Całe szczęście ze istnieje na przykład taki Hirsch i kolega Sebastian:)

Wrzuć foto tego zegarka. Generalnie divery to nie zegarki do oficjalnego stroju, ale....Bardziej stonowany to np. czarny Tiger.

hirsch-tiger-zwart.jpg[/quote

O ten jest świetny :)

Wrzuć foto tego zegarka. Generalnie divery to nie zegarki do oficjalnego stroju, ale....Bardziej stonowany to np. czarny Tiger.

O ten jest świetny :)

Na żywca jeszcze lepszy :).

Edited by seb71

Fakt, jak się przyjrzeć z bliska, to nic mu nie brakuje ;) Generalnie te paski są solidnie wykonane.

Sen miały być z pleneru ten kolor tez pasuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sen miały być z pleneru ten kolor tez pasuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z pleneru coś tam będzie. Na razie w RAWach. Nie wiem co wyszło, bo słońce było bardzo ostre.

To tutaj to strzał z tostera :).

Seb a ten pasek całkowicie odmienił zegarek, coraz bardziej mi się on podoba, że o Twoich paskach nie wspomnę

Za każdym razem przekonuje mnie żeby jednak zostać ze mną na dłużej.35cc00015f94c64b37c84dfeb96bff59.jpg

Takie sobie na patyku zrobione :)

7839388_GMG_2713.jpg

I jeszcze jedno z patyka

7839404_GMG_2728.jpg

I trzecie do kompletu :)

7839415_GMG_2670.jpg

Dobrze dobrałeś te paski. Zegarki też malina. ;)

Podziękował. Jutro jak się będę nudził na konferencji, to coś jeszcze wrzucę :).