Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
gienek_mkb

Klub Miłośników Zegarków ALPINA

Recommended Posts

Mnie się zaczął Alpiner 4 GMT podobać ;)

Też mnie on mocno kusi :) Cały czas się zastanawiam nad nim lub Alipnerem 4 z niebieską tarczą i nie mogę się zdecydować  :rolleyes:

Wcześniej miałem brać niebieskiego Airmana 17, ale jednak Alipna bardziej mi się podoba  :D

Mam dokładnie taki sam dylemat ;)

Muszę najpierw świnkę skarbonkę wypełnić a później będę musiał zdecydować...a to nie są proste wybory ;)

Też mnie on mocno kusi :) Cały czas się zastanawiam nad nim lub Alipnerem 4 z niebieską tarczą i nie mogę się zdecydować  :rolleyes:

Wcześniej miałem brać niebieskiego Airmana 17, ale jednak Alipna bardziej mi się podoba  :D

Alpinera 4 z niebieską tarczą właśnie oddałem i chcę zakupić wersję GMT. Niebieskiego Airmana 17 niedawno nabyłem, ale to dwa różne zegarki i warto mieć obydwa ;)

Alpinera 4 z niebieską tarczą właśnie oddałem i chcę zakupić wersję GMT. Niebieskiego Airmana 17 niedawno nabyłem, ale to dwa różne zegarki i warto mieć obydwa ;)

Nie widziałem go na bazarku... :rolleyes:  pewnie poszedł innymi kanałami... :rolleyes:  Coś Ci w nim nie pasowało, że zmienił właściciela?

Co do Airmana 17 to byłem już praktycznie przekonany do zakupu, ale dla mnie trochę za dużo się na nim dzieje. Czwórka jest dużo "spokojniejsza"...

To dwa zupełnie różne zegarki i warto je mieć. Niebieskiego Alpinera 4 sprzedałem od razu, bo to dość chodliwy model :) Wszystko mi się w nim podobało. Po prostu za dużo niebieskich modeli w mojej kolekcji i czas na zmiany :)

Edited by KRZYSIO

Hej,

Panowie, czasami przychodzi nam rozwiązywać sytuacje mniej przyjemne niż moment zakupu, odpakowania i cieszenia się nowym zegarkiem :)

Stąd mam uprzejme pytanie, czy macie może namiar do kogoś od dystrybutora z kim można porozmawiać, żeby temat postarać się jakoś w przyjaznej atmosferze zaadresować i rozwiązać?

z góry dziękuję za każde wsparcie i pozdrawiam serdecznie

Michał

Alpine sprzedaje kolega jash z tym, że tak napisałeś ze nie wiadomo o gk chodzi i czy Jacek będzie pomocny .

Guest Jash

Hej,

Panowie, czasami przychodzi nam rozwiązywać sytuacje mniej przyjemne niż moment zakupu, odpakowania i cieszenia się nowym zegarkiem :)

Stąd mam uprzejme pytanie, czy macie może namiar do kogoś od dystrybutora z kim można porozmawiać, żeby temat postarać się jakoś w przyjaznej atmosferze zaadresować i rozwiązać?

z góry dziękuję za każde wsparcie i pozdrawiam serdecznie

Michał

Napisz PW.

Zacny model, faktycznie może się spodobać ;) Tej kolorystyki wcześniej nie widziałem.

Guest Jash

Ale co konkretnie chcesz wiedzieć? Poszukaj jako Ronda 5040 B

Edited by Jash

Chciałbym dowiedzieć się coś więcej, czy to coś ala ETA czy właśnie Ronda. Czy to "zjadliwy" mechanizm czy raczej szukać czegoś innego?

Guest Jash

Tak jak napisałem Ronda. Zwykły kwarc z chrono i duża datą. Nie ma się nad czym rozpisywać

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Guest Jash

Znam tylko B oraz D. B to wersja big date a wersja D ma pojedynczą datę na godzinie 4.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Ostateczna decyzja zapadła i zamiast wersji GMT lub z niebieską tarczą, dziś dojechał Apliner 4 z czarną tarczą :D 

ps. dzięki Jacek 

fotki na szybko telefonem

2ee5b6b764db83e11217c23aa7d452f8_big.jpg

a9e08802471c47da84c29d03e465ca88_big.jpg

Proponuję zmienić pasek na coś lepszego. Oryginalne od Alpiny są niestety kiepskie.

dzięki Krzysio :)

@ seb71

to moja druga Alpina i zgadzam się, że paski firmowe nie są zbyt dobre. Zaproponujesz może coś fajnego :rolleyes:

dzięki Krzysio :)

@ seb71

to moja druga Alpina i zgadzam się, że paski firmowe nie są zbyt dobre. Zaproponujesz może coś fajnego :rolleyes:

Skrobnij mi na PW jaki chcesz.kolor, jaki masz budżet itd. Pomyślimy :).

Zegarek sportowy to i pasek sportowy by się przydał :)

hirsch-tiger-zwart.jpg

Hirsch-Robby-WorldStrap.jpg

@rmickey, dobry wybór :) gratulacje a na tym czarno-czerwonym pasku co @seb71 proponuje to powinien świetnie wyglądać.