seb71 2085 #851 Posted June 21, 2017 A co to za ładny pasek ? Hirsch Heavy Calf 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #853 Posted June 22, 2017 Proszę bardzo Tutaj na Georgu I znowu krzaczory 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #855 Posted June 25, 2017 No i fajnie mu na tym Andy'm . A tu taki pasior jak przy Kukuczce ale czerwony . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zedu 1553 #856 Posted June 25, 2017 Też fajnie wygląda szkoda że nie ma pasków serii Perfomance w wymiarze 21 bo bym do Alpinera też sobie zafundował 0 Share this post Link to post Share on other sites
radekvintage 341 #857 Posted June 25, 2017 Ja sobie "zafundowałem" 22 mm do teoretycznie 21 i pasuje idealnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #858 Posted June 26, 2017 Dokładnie. Można "dopasować" 22 do 21mm, a jak uszy luźniejsze, wchodzi bez problemu.Wybierz sobie model i kolor, to pomyślimy 0 Share this post Link to post Share on other sites
radekvintage 341 #859 Posted June 26, 2017 To samo zreszta zrobiłem z Omega FOIS. Teoretycznie 19mm a 20 pasuje idealnie. Te 0,5 mm z każdej strony jest niezauważalny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
frugoman 60 #860 Posted June 26, 2017 Dołączam z szarakiem choć nie wiem jak długo zostanie. Pierwsze wrażenie - mimo że to fajny zegarek to jednak nie ma takiego wow jakiego się spodziewałem (wcześniej Japonia i vintage). Na plus otrzymuje się zegarek w eleganckim dużym pudełku ale to efekt tylko przez pierwsze kilka minut po rozpakowaniu.Na pewno będę chciał wrzucić go na bransoletę (nie mam pojęcia dlaczego w tej wersji kolorystycznej występuje tylko na pasku). Oryginalny pasek strasznie sztywny i za długi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #861 Posted June 26, 2017 Oryginalne paski Alpiny są do kitu i nie nadają się do noszenia 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #862 Posted June 26, 2017 Nie wszystkie są złe, więc nie generalizuj proszę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #863 Posted June 26, 2017 Może i nie wszystkie, ale wszystkie, z którymi miałem do czynienia okazały się niewiele warte. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #864 Posted June 26, 2017 Nie wiem ile miałeś, ale uwierz że Alpin na pasku trochę sprzedałem i z ręką na sercu były dwa przypadki pęknięcia gumowania na rancie paska. 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #865 Posted June 26, 2017 Paski Alpiny są po prostu niewygodne. Przy Alpinerze, Startimerze. A przy Kukuczce to już totalna cerata. Może one są mocne i trwałe, ale ich noszenie to ksiądz może jako pokutę zadawać . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #866 Posted June 26, 2017 W swojej Alpinie, która z metki kosztuje ponad 10K miałem tak kiepski pasek, że aż na płacz sie zanosiłem... 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #867 Posted June 26, 2017 W swojej Alpinie, która z metki kosztuje ponad 10K miałem tak kiepski pasek, że aż na płacz sie zanosiłem... No właśnie. To co dopiero można powiedzieć o paskach przy zegarach za 3-4k. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #868 Posted June 26, 2017 Paski Alpiny są po prostu niewygodne. Przy Alpinerze, Startimerze. A przy Kukuczce to już totalna cerata.Może one są mocne i trwałe, ale ich noszenie to ksiądz może jako pokutę zadawać .Są takie które faktycznie są sztywne jak trup w kostnicy, ale na przykład te nowe takie zamszowe które są w kwarcowych Startimerach są aż nadto miękkie więc nie ma mowy o nie wygodzie. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu TapatalkaW swojej Alpinie, która z metki kosztuje ponad 10K miałem tak kiepski pasek, że aż na płacz sie zanosiłem... Tobie odnoszę wrażenie tak ogólnie chyba nic dobrego nie przytrafiło się z grupy FC Alpina. Dobrze, że jest jeszcze sterta innych marek Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #869 Posted June 26, 2017 Miałem FC Index, zegarek wizualnie piękny, bebechy troche mnie rozczarowały ale marka posiada cała mase innych świetnych zegarów w tym manufacture, które są genialne. Ostatnie chrono z basel też coś pięknego. Miałem dwie srebrne Alpiny Pilot Startimer, które również są fantastyczne, no i wykończenie werków w Alpinie jest genialne. Nie marudze Jash, paski są lub z tego co piszesz były nie najlepsze, co innego z kolei paski FC. 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #870 Posted June 26, 2017 (edited) Jak piszę - ja trafiam jak do tej pory na paskową tandetę ze strony Alpiny.Wybacz, ale nie mam zamiaru kupować kwarca tylko dlatego, żeby wreszcie trafić na sensowny pasek. Najbardziej rozczarował mnie Kukuczka. Pasek ładny, ale po założeniu czar pryska. Na stole stojącym na działkowym ganku mam lepszą jakościowo ceratę . Edited June 26, 2017 by seb71 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #871 Posted June 26, 2017 Są takie które faktycznie są sztywne jak trup w kostnicy, ale na przykład te nowe takie zamszowe które są w kwarcowych Startimerach są aż nadto miękkie więc nie ma mowy o nie wygodzie. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu TapatalkaTobie odnoszę wrażenie tak ogólnie chyba nic dobrego nie przytrafiło się z grupy FC Alpina. Dobrze, że jest jeszcze sterta innych marek Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu TapatalkaCzy zmieniłem już Twoje wrażenie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
nickt 99 #872 Posted June 26, 2017 Miałem to samo wrażenie w Extreme Diver ....guma mięciutka ale taka jakaś delikatna i jeszcze kurz zbierała jak głupia 0 Share this post Link to post Share on other sites
KRZYSIO 8773 #873 Posted June 29, 2017 U mnie gumowy pasek jest spoko, tylko nieco łapie kurz. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PaweelK 51 #874 Posted July 12, 2017 Pytanie mam do znawców tematu.CZy Alpiner chronograph ma jakiś antyreflex na szkle.A jak tak to jaki?i jak w nim z paskiem, też kiepskiej jakości? 0 Share this post Link to post Share on other sites
seb71 2085 #875 Posted July 12, 2017 Zapytaj Jasha. I najlepiej podaj referencje zegarka, bo Alpinerów chrono trochę jest. 0 Share this post Link to post Share on other sites