Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Składaki podrostu mają to coś w sobie.

Niejednokrotnie wyglądają bardziej atrakcyjnie niż oryginały i to kwestia gustu co komu się podoba i  do czego ma służyć .

Czy do kolekcji czy do noszenia .

SZUKAM TARCZ DO kirowskie  , stoliczanie Z WYPUKŁYMI INDEKSAMI MOGĄ BYĆ POWYCIERANE Z UBYTKAMI NAPISÓW

BEZ NAPISÓW  (nie połamane nóżki nie pogięte  itp wiadomość na pw  ) kupie lub wymienię lub inne propozycje

dziekuje za informacje tym bardziej nie będzie żalu załozyc tarcze czołgisty (jak tylko sie uda kupic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje za informacje tym bardziej nie będzie żalu załozyc tarcze czołgisty (jak tylko sie uda kupic)

Szukaj u kolegi "Zdzisiek" .np.str. 516 tam się ogłaszał, napewno czymś cie poratuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do Zbycha. Na CW wystawił Komandira z taka tarczą za małe pieniadze, więc pewnie Ci sprzeda. http://zegarkiclub.pl/forum/user/38040-z-bych/

Zresztą napisałem do niego, pewnie się odezwie. Mam nadzieję, że nie będziesz miał za złe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towarzyszu @jarek08s - nie idźcie tą drogą! :) sowiecka amfibia nigdy nie miała tarczy z czołgiem! to domena komandirów. Jeżeli masz straszny "ciąg" na gwiazdę i czołg, to po prostu spróbuj kupić komandira (tylko uważaj, abyś nie dał się wpuścić w chińską podróbkę!).

Jeżeli ten składak z fotki należy do Ciebie, to sugerowałbym odtworzenie zegarka w prawidłowej postaci... "Beczka" czyli ten model koperty, jest szczególnie cenioną wśród miłośników wostoczków. Najważniejszą sprawą, od której bym zaczął, to sprawdzenie w niej szczelności koperty, tzn szczelności gwintu zakręcanej koronki

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towarzyszu @jarek08s - nie idźcie tą drogą! :) sowiecka amfibia nigdy nie miała tarczy z czołgiem! to domena komandirów. Jeżeli masz straszny "ciąg" na gwiazdę i czołg, to po prostu spróbuj kupić komandira (tylko uważaj, abyś nie dał się wpuścić w chińską podróbkę!).

Jeżeli ten składak z fotki należy do Ciebie, to sugerowałbym odtworzenie zegarka w prawidłowej postaci... "Beczka" czyli ten model koperty, jest szczególnie cenioną wśród miłośników wostoczków. Najważniejszą sprawą, od której bym zaczął, to sprawdzenie w niej szczelności koperty, tzn szczelności gwintu zakręcanej koronki

Tylko niestety znalezienie zestawu werk, bezel, koronka z wałkiem do 2209 a zwłaszcza tarczy w dobrym stanie nie będzie ani proste, ani tanie. Ale zgoda, składaki to jednak nienajlepszy kierunek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arc76

Jak będzie przeciekac, to uszczelki przesmaruj smarem silikonowym, u mnie pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiło się kolejny zakup to trzeba go spłacić, dlatego mała wyprzedaż:

1. Pobieda 12 zegarek, którego nie trzeba przedstawiać, bardzo ładny stan jak na te lata, ciężko już o Pobiedę w takim stanie. 

Zegarek był na przeglądzie około pół roku temu, chodzi dokładnie, jedyny mankament to śrubka blokująca tiret, czasami potrafi się odkręcić przy przestawianiu wałka z pozycji nakręcania do pozycji przestawiania godziny i po prostu trzeba ją dokręcić (dla mnie żaden problem).

CENA 80zł + 5zł KW (REALIZACJA)

gallery_46829_2225_943576.jpg

2. Pasek handmade wykonany przez andygp, w stanie powiedzmy 8,5-9/10 niewiele noszony. Patki 16mm są mocowane na nitach skręcanych, więc łatwo założyć inny zegarek a i łatwo założyć zegarek ze stałymi teleskopami. Szerokość paska to 20mm. Z fajnej grubej a zarazem miękkiej postarzanej skórki.

CENA 45zł +5zł KW (REALIZACJA)

gallery_46829_1960_857287.jpg

3. Piękny Prim Bauhausowy - rzadki model.

Więc zegarek w bardzo dobrym stanie, koperta ładna pozłacana, szkiełko czyściutkie, na tarczy jedno zadrapanie praktycznie niewidoczne z daleka. Zegarek spieszy więc przyda mu się czyszczenie :)

W komplecie daję pasek ze zdjęcia

CENA 120zł +5zł KW (REALIZACJA)

gallery_46829_2300_361755.jpg

4. Komandirski ZAKAZ MO CCCP, zegarki spod tego szyldu wykonywane były na zamówienie Ministerstwa Obrony ZSRR, zegarek na dobrym chodzie, w niezłym stanie zachowania. Szkiełko czyste, bezel zadbany, koperta również.

W komplecie bardzo fajne zulu/NATO widoczne na zdjeciu, zegarek świetnie się prezentuje na tym pasku jak prawdziwy 'wojak'.

CENA 80zł +5zł KW (REALIZACJA)

gallery_46829_1960_261592.jpg

5. Łucz pozłacany w dobrym stanie, na dobrym chodzie

W komplecie pasek widoczny na zdjęciu

CENA 25zł + 5zł KW

gallery_46829_1960_969557.jpg

6. Rakieta niesprawna, balans cały

CENA 15zł + 5zł KW

gallery_46829_1960_1157059.jpg

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się Pobieda zwolni to ją biorę.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze rozumiem? Pasek Handmade jest 20mm, ale na zegarek 16mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patki, są na 16mm, a pasek przy zapięciu jest szerokości 20mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Bambino :>?
Myślę o tym pasku, ale muszę jeszcze pomyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Bambino :)

adjaro: zastanów się na spokojnie :) Jak chcesz to mogę Ci rezerwacje zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Orient bambino :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Bambino :)

adjaro: zastanów się na spokojnie :) Jak chcesz to mogę Ci rezerwacje zrobić :)

Na spokojnie, jak pójdzie to widać że nie był mi dany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na spokojnie, jak pójdzie to widać że nie był mi dany :)

Nie był Ci dany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłane z mojego ESPERANZA DREAMTAB 7 MX2 3G HD przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mogę zrobić drugi paseczek :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzcie paski od andygp1 w ciemno. Są super :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnia, сказ об Урале - baśń o Uralu, stalowy dekiel, podwójny dekiel, działa, punktualność nie sprawdzana. 100zl plus poczta.

8b9f2bd3cc383f9f451834f6a9a09a39.jpg19ab2102e73d3e988de0ab5d08bfa70f.jpga31e6c0dd7bfc8db7a50268137fd6ad0.jpg91e9b420eded1e849d8a6f1a2c69050d.jpg0c3d5daa3180359db016ed39324ffd87.jpg

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wympieł, pisany cyrylicą, białoruski, złocony, sprawny, szkiełko do lekkiej polerki. 30 zł plus poczta.

6a43e18edbab827722c3f803852d24d9.jpg60b47b94d49d0e3f5defd73ebf9a8599.jpg437690ee12fdc9afd8367f479eb18873.jpg29eca42e76b718a29d57c47bc463df9a.jpg

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.