Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
metius

SEIKO SARB017

Rekomendowane odpowiedzi

A ja taki sprzęt, podobno działa jak trzeba i jest tani.

https://pasekdozegarka.com.pl/advanced_search_result.php?keywords=Narz%C4%99dzie+do+zmiany+paska

Mam też zestaw precyzyjnych śrubokrętów zegarmistrzowskich, ale chwila nieuwagi i może być ryska, więc czekam. :-)

Też mam taki przyrząd i na ogół daje sobie radę. Wymięka tylko przy teleskopach typu fat-bar od Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie widziałem, żeby tam były jakieś nadzwyczajne teleskopy. Ja w swoim bez problemu zmieniam paski, oczywiście przy użyciu typowego narzędzia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli są typowe teleskopy które mają wyprofilowanie pod narzędzie to nie będzie żadnego problemu. Teleskopy typu fatbar stosowane są w nurkach od Seiko, są o wiele grubsze, nie mają wyprofilowania i ciężej je zdemontować. Ja do tego stosuję naostrzony śrubokręt zegarmistrzowski. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie mój Alpinist doszedł. Jak wszyscy piszą, pasek jest piekielnie sztywny i nie chce się układać na nadgarstku. Może po dłuższym używaniu lepiej by się układał - ma ktoś takie doświadczenia? Dzięki uprzejmości kolegi fidelio kupiłem bransoletę od SARB-a 33 i jest dobrze, chociaż idealnie do koperty nie dolega, ale mi to nie przeszkadza. Ciekawostka - teleskopy od oryginalnego paska nie pasują do bransolety, są za grube, trzeba było zmienić. Generalnie zegarek jest super i zostanie ze mną na długie lata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Fotki pokaż ;-) A zegarek SUPER!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne te Alpinisty,a jak na niektórych zdjęciach pięknie gra światło. Martwi mnie tylko te 38mm, przyzwyczaiłem się do 42. Teraz nosze 40 i po 2 dniach jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie trochę inaczej wygląda krzywizna, no nic, dojdzie 017 to sam przetestuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam i dlatego zostaje bransoleta, poza tym bardzo wygodna i rozmiarem dała się dopasować bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Cieszę się, że udało sie to wszystko tak spasować ;-) A zegarek, wiadomo przecież! KLASA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Już na pasku od Filipa  ;)

post-34987-0-45952400-1517382438_thumb.jpg

post-34987-0-53474500-1517382447_thumb.jpg

post-34987-0-55134600-1517382450_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki i tutaj.

Mój colareb również dotarł do Alpinista.

Niestety tool do wymiany pasków jeszcze w drodze a znając moja cierpliwość pewnie po pracy odwiedzę jakiegoś zegarmistrza :P

a69eea15a08fbcc9a12904e3e57bd5df.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki! Twój pasior do Alpinista też klasa i tak sobie myślę, że faktycznie nie ma co czekać na toola  :) Jak dobrze zagadasz, to i za darmo Ci jakiś zegarmistrz taką podmiankę zrobi, a w końcu radość z nowego paska jest ...bezcenna  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już na pasku od Filipa ;)

Bardzo fajny pas. I o gustach wiadomo... ja bym jednak poprzestał na pomarańczowych przeszyciach :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Bardzo fajny pas. I o gustach wiadomo... ja bym jednak poprzestał na pomarańczowych przeszyciach :-)

Długo się zastanawiałem, czy faktycznie nie będzie za dużo koloru, ale ostatecznie stwierdziłem, że troszkę zaszaleję i ...jak tylko się pojawił to od razu wiedziałem, że bardzo dobrze zrobiłem  ;) Z mojej perspektywy jest dokładnie tak, jak chciałem  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o to chodzi :-) A do mnie alpinista już jedzie, niedawno opuścił Holandię ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I o to chodzi :-) A do mnie alpinista już jedzie, niedawno opuścił Holandię ;-)

A pasek będziesz wymieniał, czy zostaniesz przy oryginalnym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pasek będziesz wymieniał, czy zostaniesz przy oryginalnym?

Na razie pójdzie na brązowego blusharka, a w perspektywie pewnie będzie jakiś struś :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wymienić. Ten oryginalny jest sztywny jak cholera. Jak mam teraz oba to z colareb'a jest jak z silikonu w porównaniu z oryginalnym.

Zamówiłem wczoraj również AlphaSharki także do Alpinisty jedzie jeszcze zielone NATO

Edytowane przez disaster3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Na razie pójdzie na brązowego blusharka, a w perspektywie pewnie będzie jakiś struś :-D

Alpinist to świetny zegarek, ale z tym oryginalnym paskiem to jest słabo  :) Z daleka to wygląda jeszcze całkiem ok, ale jak sie tylko go "pomaca", ta ma się wrażenie plastikowości. Do tego ta straszna klamerka  ;) Ja swojego ani jednego dnia nie nosiłem na oryginalnym pasku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chętnie taką klamerkę przygarnę jakby ktoś nie potrzebował. Powaga :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi