Paweł Bury. 5774 #26 Posted June 29, 2017 Widziałem go - wygląda bardzo wiarygodnie ale to lipa niestety (według mnie oczywiście) Napis "made in poland" nie jest równo względem indeksów minutowych - cały napis jest przesunięty w lewo ale trzeba przyznać te roboty wychodzą coraz lepiej 0 Share this post Link to post Share on other sites
Aszakoto 8 #27 Posted June 29, 2017 Widziałem go - wygląda bardzo wiarygodnie ale to lipa niestety (według mnie oczywiście) Napis "made in poland" nie jest równo względem indeksów minutowych - cały napis jest przesunięty w lewo ale trzeba przyznać te roboty wychodzą coraz lepiej To jak już wdałeś się Paweł w dyskusje to, to wykorzystam.Kiedyś widziałem bałtyka jak ten który pokazuje. Wtedy myślałem, że to malowanka ale po jakims czasie znowu taka tarcza się pojawiła.Z książki wynika,że takie tarcze były ale nie weszły do produkcji (choć indeksy trochę inne) a ten wygląda staro i jak już malowanka to bardzo stara, no i widziałem takie z dwie.Co myślicie? Ps. wiem, że koperta nie ta itp. ale mi tutaj chodzi o samą tarczę. Czy ktoś pare lat temu zadał by sobie trud aby wysmarować niedochodowego bałtyka? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #28 Posted June 30, 2017 No daj spokój !! przecież gorzej tej tarczy zrobić już nie można - farba wlewa się do nacięć indeksów najbardziej 3,5,9 reszta nie lepsze - na godzinie 8,9,10,11 nacięcia nie pokrywają się z malowaną podziałką minutową jest spore przesunięcie minut w górę poza tym jakaś dodatkowa minuta pod godziną 6 - napisy krzywe itd... bardzo niedokładnie zrobiona słaba renowacja A może jest kilka bo jakiś zegarmistrz zrobił tego więcej no i są Malowanka bez dwóch zdań - tarcze z Błonia nie były idealne ale takich szankli na pewno nikt by nie wypuścił 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #29 Posted February 13, 2018 Panowie jakim cudem ta tarcza zmieściła się tej kopercie? Przecież ona jest standardowo za duża do tej koperty. Czy może takie wychodziło? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rav_c 16 #30 Posted February 14, 2018 Hehe... Poszukaj na forum, było dość sporo o tym juz;) 0 Share this post Link to post Share on other sites
marekvegas 2281 #31 Posted February 22, 2018 (edited) Witam. Co sądzicie o tej Alfie. Napis 16 rubis i Made in Poland . W książce jest inaczej. Zegarek jest orginalny? Edited February 22, 2018 by marekvegas 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #32 Posted February 22, 2018 Była taka alfa. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/33519-alfa/?do=findComment&comment=390708 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
marekvegas 2281 #33 Posted February 22, 2018 Dziękuję za odpowiedź 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kosmo 11 #34 Posted June 3, 2018 Zodiak na lokalnym bazarku, ciekawe jaką techniką zrobiony? grawer ręczny? maszynowy? laser? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Endi 0 #35 Posted July 11, 2018 Witajcie podepnę się pod temat żeby nie zakładac nowego. Zastanawiam się nad zakupem tego zegarka: Według książki "Przystanek zegarek..." koperta rodzaju VII nie występowała z tarczą Błonie czy ten zegarek może być autentyczny czy jest to "składak". 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #36 Posted July 11, 2018 Składak, tarcza malowana 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Aszakoto 8 #37 Posted September 9, 2018 Panowie ostatnio jeden Pan na grupie Błonia na FB. Szaleje z zegarkami co w takich opcjach widzę je pierwszy raz.Nie twierdzę, że to nie oryginały ale trochę to dziwne:- blonex kratka co zawsze był na 17 kamieniach, teraz na 21 i dziwne zamazanie akurat na cyfrach. Dla mnie to poljot z przełożoną tarczą,- blonex antymagnetyczny z złotej kopercie itp.Co o tym myślicie?Załączam zdjęcia - nie są moje. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #38 Posted September 9, 2018 Tworzy unikaty na potrzeby rynku, Błoniaczki z datownikami itp... Na etykiecie rok prodókcji przez "ó" 0 Share this post Link to post Share on other sites
Aszakoto 8 #39 Posted October 8, 2018 Panowie,co myślicie o tej alfie?https://allegro.pl/zegarek-alfa-i7591804419.html 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Kucaba 47 #40 Posted October 18, 2018 Też miałem ją na oku, ale to malowanka. Z resztą sprzedający jak z nim rozmawiałem wcale tego nie ukrywał. Czasami warto napisać i zapytać czy tarcza, wskazówki są oryginalne. Kilka razy uniknąłem wtopienia kasy w ten sposób. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dezo1 2 #41 Posted October 18, 2018 (edited) Mam takie Błonie. Zegarek jest w bardzo ładnym stanie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam. Praktycznie go nie noszę, niech posłuży komuś kto go doceni na co dzień. Według mnie i zegarmistrza, który kiedyś robił przegląd i wymieniał szkiełko - jest oryginalny. Co sądzicie?https://www.olx.pl/oferta/blonie-baltyk-polski-zegarek-pozlacany-CID87-IDvUj3s.html Edited October 18, 2018 by Dezo1 0 Share this post Link to post Share on other sites
Etin 9 #42 Posted October 18, 2018 Ja sądzę że musisz wykasować 1 zero ,czekać i mieć nadzieje ze ktoś to kupi w co wątpię. Bez obrazy ale nie mogłem się powstrzymać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dezo1 2 #43 Posted October 19, 2018 Spokojnie, dziękuję za wskazówkę. Wziąłem ją częściowo pod uwagę i dokonałem korekty. https://www.olx.pl/oferta/blonie-baltyk-polski-zegarek-pozlacany-CID87-IDvUj3s.html#f66ef9040e 0 Share this post Link to post Share on other sites
Luzny 0 #44 Posted October 29, 2018 Prosze o pomoc.Ile mozna zaplacic za ten zegarek?To jest oferta na ktora trafilem i sie zastanawiam...Piękny i oryginalny polski zegarek Bałtyk marki Błonie. Pozłacana koperta. Naciąg mechaniczny. Nowy skórzany pasek. Zegarek sprawny, na chodzie. Klasyka stylu z wczesnego PRL. Bardzo dobry stan zachowania. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #45 Posted October 29, 2018 Nie wyceniamy zegarków. Jak Ci się podoba i uważasz że cena jest ok to kupuj 0 Share this post Link to post Share on other sites
kg1 0 #46 Posted November 1, 2018 Proszę o informację dotyczącą oryginalności dukata. Dziękuję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #47 Posted November 1, 2018 Wskazówki nie te , mechanizm tez przelozony - powinien byc 16 kamieniowy a wlozona 17... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
kg1 0 #48 Posted November 1, 2018 Wskazówki nie te , mechanizm tez przelozony - powinien byc 16 kamieniowy a wlozona 17... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu TapatalkaDziękuję bardzo. O tym, że powinna być 16 to wiem. Zastanawiam się jednak skąd tak niski numer 014070. 0 Share this post Link to post Share on other sites
molar 227 #49 Posted November 11, 2018 (edited) A taki co wpadl przypadkiem to chyba w miare kompletny jest? Co znawcy mysla o nim?[attachment Edited November 11, 2018 by molar 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #50 Posted November 11, 2018 W miarę. Sekundnik nie jest oryginalny, koronkę słabo widać na tych zdjęciach. Dodaj zdjęcie werku, to ocenimy dalej.A wogóle to tzw blonex junior, najmniejszy błoniak 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites