Bakus80 32 #601 Napisano 15 Grudnia 2017 Zapoznać się nie zaszkodzi, ale wiele filozofii tu nie ma. W tym zegarku waveceptor nie wymaga żadnych ustawień. Jest aktywny domyślnie w naszej strefie czasowej (a skoro działa GPS to powinien sam ustawić strefę). Opcja żeby nie działał to włączenie trybu samolotowego albo funkcji stopera, timera, alarmu (co widać na powyższym zdjęciu... ;-)Jeśli nie synchronizuje w trybie wskazywania czasu to albo należy poszukać lepszego miejsca, albo jest uszkodzony. U mnie pobiera czas bez zająknięcia każdej nocy. O ile oczywiście zostawię go na parapecie.Thx :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #602 Napisano 15 Grudnia 2017 Zaczynamy oswajanie, można go dopisać do listy. Bransoleta zamówiona, zobaczymy, jak do niego przypasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #603 Napisano 20 Grudnia 2017 rado s - dawaj foto na bransie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #604 Napisano 20 Grudnia 2017 Trzeba poczekać na dzienne światło, będzie wtedy coś widać. Generalnie jest lepiej, niż się spodziewałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #605 Napisano 21 Grudnia 2017 Na razie walczę ze sobą, by jej nie zamawiać 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #606 Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Kiedy oryginalnie jest solidny karbonowy, całkiem wygodny i stylistycznie pasujący do zegarka pasek to sens nabycia bransy wydaje się mocno wątpliwy... Tym bardziej, że to słony wydatek - na poziomie co tańszych G. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Banalny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #607 Napisano 21 Grudnia 2017 Kupno każdego zegarka powyżej 200 zł jest trochę bezsensowne . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #608 Napisano 21 Grudnia 2017 Tak. I dlatego się zastanawiam.Ale zastanawiam się też nad tym ile karbonowy pasek wytrzyma Próbowałem znaleźć jakieś info w tym temacie, ale nic nie ma.Mam nadzieję, że po 10 latach nie będzie się łamał... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #609 Napisano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Najładniejsza wersja Edytowane 22 Grudnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlonix 0 #610 Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Witam to ja tez pochwale sie GPW 1000raf na bransolecie. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez marlonix 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #611 Napisano 25 Grudnia 2017 Wersja RAF jest super. Gratuluję! 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlonix 0 #612 Napisano 25 Grudnia 2017 Dziękuję na pasku też fajnie wygląda ale wolę bransoletę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #613 Napisano 25 Grudnia 2017 Na razie walczę ze sobą, by jej nie zamawiać Czyżbyś się przełamywał w kierunku bransolety ? Nie walcz że sobą-kupuj, zawsze zdążysz sprzedać Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlonix 0 #614 Napisano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Powiem tak miałem bransoletę w gw a1000 dość długo a cały czas wyglądała jak nowa, Tak jak mówi Matej zawsze można sprzedać a jest popyt bo brak w sprzedaży. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez marlonix 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #615 Napisano 25 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #616 Napisano 30 Grudnia 2017 Nie wiem, czy w tym temacie pisać, ale gdzieś widziałem opinię, że bezele w tym zegarku są z jakiegoś szajsmetalu. Kupiłem niedawno na zapas taki bezel używany. Miał minimalne obicia na zewnętrznej krawędzi. Miałem zamiar go poddać piaskowaniu, ale ponieważ poza tymi mikroobiciami był w dobrym stanie, zrobiłem mu polerkę samych krawędzi. Bezel jest wykonany z twardej stali, a mam o tym trochę pojęcia, szlifowanie zajęło trochę czasu. Jak dla mnie, efekt jest zupełnie dobry, przynajmniej mam świadomość, że nie muszę się przejmować, że każde zahaczenie o futrynę będzie skutkować nieodwracalnymi skutkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #617 Napisano 30 Grudnia 2017 Proszę o dopisanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #618 Napisano 30 Grudnia 2017 Nie wiem, czy w tym temacie pisać, ale gdzieś widziałem opinię, że bezele w tym zegarku są z jakiegoś szajsmetalu. Kupiłem niedawno na zapas taki bezel używany. Miał minimalne obicia na zewnętrznej krawędzi. Miałem zamiar go poddać piaskowaniu, ale ponieważ poza tymi mikroobiciami był w dobrym stanie, zrobiłem mu polerkę samych krawędzi. Bezel jest wykonany z twardej stali, a mam o tym trochę pojęcia, szlifowanie zajęło trochę czasu. Jak dla mnie, efekt jest zupełnie dobry, przynajmniej mam świadomość, że nie muszę się przejmować, że każde zahaczenie o futrynę będzie skutkować nieodwracalnymi skutkami. To kolega Daito pisał, że uszkodził bezel, ale najwidoczniej miał podróbkę Bardzo ciekawy efekt wyszedł 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #619 Napisano 30 Grudnia 2017 Ten bezel jest ciężki i nawet na pewno nie jest to zwykła stal 316. Czułem pod papierem ściernym, że jest mocno twarda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #620 Napisano 30 Grudnia 2017 Nie ma co ukrywać, że stal przenosi wszelkie drgania/wstrząsy, więc mogę zrozumieć, że stop może być bardziej miękki by absorbować ich część. Wszak w G chodzi o to by zegarek dalej działał, a nie cały czas pięknie wyglądał. Oczywiście wolę to drugie i nie mam zamiaru robić crash testów, ale chodzi o pewną zasadę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #621 Napisano 30 Grudnia 2017 Stal to nie jest - wystarczy sprawdzić magnesem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #622 Napisano 30 Grudnia 2017 Sorry, kolego, ale magnesem nie sprawdzisz każdej stali. Mam w swoich zapasach sporo gatunków stali popularnie zwanej "nierdzewką" i znacznie się różnią, jeśli chodzi o właściwości magnetyczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #623 Napisano 30 Grudnia 2017 Jest sposób na sprawdzenie, trzeba podgrzać palnikiem do czerwoności, jak się stopi to szajsmetal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23195 #624 Napisano 30 Grudnia 2017 Stal sprawdza się na iskrę i nie trzeba nic topić A nierdzewka jak zauważył rado może przyciągać magnes, zależy od gatunku, jeśli nie jest OH to może mieć zawartość tlenku żelaza również 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #625 Napisano 30 Grudnia 2017 OK, może to być stal narzędziowa/nierdzewna. W każdym razie jest pokryta powłoką DLC, bo o tym pisze wprost Casio w materiałach reklamowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach