Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Diego04

Liczymy Kwadraciaki DW/GXX-5XXX

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jeszcze spajk i gset na stanie, i leci nowy Gorillaz gw-b5600grz

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pizzabhoy

71872543 2584368841849270 7078437340275802112 N

Kupiony w kraju samego producenta kilka dni temu. :)
Edytowane przez pizzabhoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

Jako fan kostek (za co dziękuję koledze Diego, który zaraził mnie nimi kiedyś), postanowiłem przełamać się i wkleić coś w końcu od siebie.

A więc, ostatni nabytek, sprzed kilku tygodni, GMW-B5000G-1 z bransą od wersji GD-1 (operację zamiany przeprowadził TomG80, za co jeszcze raz mu dziękuję!).

d832bbc87570f469be74384953ebd4c4.jpg

P. S. Sam pasek uważam za kapitalnie wykonany (sprzączka i szlufka są po prostu piękne), ale z bransą łatwiej mi się układa na ręku (18,5cm) stąd zmiana.

Obecnie na stanie też GMW-B5000D ("srebrny") i GW-5000. W sumie skromne 3 kostki. Można mnie dopisać..

Edytowane przez p.r.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Oficjalnie posiadam:

GW-M5610 oraz GMW-B5000-1ER

post-24978-0-90083400-1570554562_thumb.jpg

Edytowane przez gyro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemieszanie w pudełku - ubyło :

GW-M5610

GLS-5600

GLX-5600

GB-5600

Za to przybył dziadek DW-5600C :

post-109016-0-45302200-1570642374_thumb.jpg

Edytowane przez GTB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszło GM-5600

Możesz coś więcej ? Jak wrażenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenia są super. Myślałem, że kompromis na jaki Casio poszło w stosunku do full metal kostki z bluetooth i screwbackiem będzie bolał serduszko i duszę. 
Wiadomo są kompromisy - brak waveceptora, bluetooth, ekranu stn, solara, stalowej koperty z zakręcanym deklem (jest za to dekielek na śrubki rodem z GW-M5610)

Co do funkcjonalności to mamy standardowy mooduł z DW-5600BB - czyli wszystkie funkcje jak w zwykłej kostce.

Zawsze lepiej nosiło mi się DW-5600 niż GW-M5610, który w porównaniu do najbiedniejszej kostki miał lepszą mieszankę tworzywa w pasku  i więcej funkcji, ale gorzej leżał na nadgarstku z tego powodu, że był mniejszy.
GM-5600 jest jeszcze ciut większy niż DW-5600, i w kombinacji z innym paskiem niż w tradycyjnych niezakręcanych plastikowych kostkach nosi się znacznie wygodniej. Od DW-5600E jest tylko ok. 20 gram cięższy z powodu metalowego bezela i dzięki temu przy masie 73 gram przyjemnie się go nosi. Jak ktoś nie lubi negatywów to niech nawet nie patrzy na ten zegarek, bo to tradycyjny wyświetlacz, a nie STN jak w droższych full metalach.

Sam metalowy, oryginalny bezel, jest fajnie polerowany i szczotkowany, ale odnosi się wrażenie, że będzie przyciągał ryski nie tak jak w plasticzakach, które bezel z tworzywa idealnie chronił.

Ogólnie jak za trochę powyżej 700 PLN jestem bardzo kontent, gdzieś mam jakąś barierę psychiczną z tyłu głowy żeby wydać na kostkę 1600+PLN, a wrażenia z noszenia są już zupełnie inne niż przy plastikowym G-Shocku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Czyli w myśl tego,co gdzies tutaj na forum kiedyś przeczytałem....do zwykłej kostki dołożymy metalowy bezel i sprzedamy raz drożej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no prawie, że - jeszcze dają ładniejszy dekiel i fajniejszy pasek, co powoduje, że zupełnie inaczej się go czuje na nadgarstku - lepiej  ;)

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widać jakieś większe różnice w budowie koperty (względem klasycznego DW) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, bo się nigdy w modowanie nie bawiłem i ciężko mi powiedzieć tak na pierwszy rzut oka, a na pewno nie będę go rozbierał żeby sprawdzić. Na pewno przyciski są inne, dużo większe niż w DW-5600E.

Wysłane z mojego G-Shocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

no prawie, że - jeszcze dają ładniejszy dekiel i fajniejszy pasek, co powoduje, że zupełnie inaczej się go czuje na nadgarstku - lepiej  ;)

Mozesz pokazac fotke tego dekla ? A w czym fajniejszy jest ten pasek np od wersji GW-m5600 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek kształtem przypomina taki jak w DW-5600MS, a co G-Shock to bywają inne odczucie odnośnie elastyczności czy przyjemności w dotyku, różne mieszanki tworzywa trafiają do różnych modeli - tutaj akurat odczucie na nadgarstku pasek daje fajniejsze niż w GW-M5610, i z powodu mieszanki tworzywa i kształtu, chociaż nie jest tak elastyczny jak w GBD-800. Do tego pasek ma teleskopy quick release.

Dekiel:
LPqIC3o.jpg?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł GW-M5610SD-8.

Czyli łącznie GW-5000, GMW-B5000D-1, GMW-B5000G-1 i GW-M5610SD-8.

82674e282865fd2d173194960eb0070c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi