Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Michał, widzę, że Cię wciągnęło i to solidnie :). Ten Gucci jest całkiem niezły, mój ojciec go używa :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

A co powiecie o YSL M7 ? Też mam na niego chrapkę ;)

Zapach genialny, choć nieco specyficzny, jak nie lubisz Oudu, to raczej Ci nie podejdzie. Jest jeszcze problem z dostępnością. Zapach został wycofany z produkcji, a jego ceny są mało atrakcyjne, no i jeszcze kwestia reformulacji, no ale na tym etapie, ten problem Ciebie nie dotyczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, widzę, że Cię wciągnęło i to solidnie :)

Zawsze lubiłem dobre zapachy, ale tylu to jeszcze nie miałem nigdy :D

- Bentley Intense

- Chanel Platinum Egoiste

- Bleu De Chanel

- Dior Homme Intense

- Tom Ford TV

- Diesel Fuel For Life

- Dolce & Gabbana The One Sport

- YSL L'Homme Intense

- Armani Code Sport

- Burberry Brit Rhythm

Plus czekam teraz na Gucciego :)

Zapach genialny, choć nieco specyficzny, jak nie lubisz Oudu, to raczej Ci nie podejdzie. Jest jeszcze problem z dostępnością. Zapach został wycofany z produkcji, a jego ceny są mało atrakcyjne, no i jeszcze kwestia reformulacji, no ale na tym etapie, ten problem Ciebie nie dotyczy :)

Wiem właśnie, że jest to już dość ciężko dostępny zapach, ale ma naprawde świetne recenzje i chętnie bym go gdzieś wypróbował... Dzięki za informacje, będę go namierzał. Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nowoczesny? To jeden z klasyków, które utorowały "świeżakom" drogę do sukcesu. Co do trwałości - jak większość świeżaczków nie trzyma się "genialnie" niestety. Oczywiście a każdym inaczej, ale zawsze krócej niż cieplejsze kompozycje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałbym że trzyma się słabo - nie przypominam sobie trwalszego zapachu. 

A nowoczesny w swojej kompozycji - wiem że to klasyk Isseya. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie chyba sprawię tego Kiliana BTB :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Ten Issey, to niby świeżak, ale do końca nim nie jest. Sam zapach bardzo oryginalny i na mnie też trwały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

A ja sobie chyba sprawię tego Kiliana BTB :).

Wachales ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro właśnie mam zamiar powąchać :). Ale sądzę, że mi się spodoba po tym co pisałeś. Muszę też zobaczyć Clive Christian C for Man, Amouage kilka zapachów i jeszcze kilka innych :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Jeśli chodzi o Clive, to mnie podoba się X i V, C nie jest w moim guście, no i te ceny, mało zachęcające ;)

Aha, powachaj Puredistance M.

Edytowane przez cyklotymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny raczej odrzucają :). Amouage do tanich zapachów też nie należy...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem sobie dzisiaj w ciemno Gucci Homme II

Ja wróciłem do Gucci PH 1 - ciężko dostać, ale zapach...masakra! Może ktoś zna jakiś bardzo podobny zapach o lepszej dostępności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Ja wróciłem do Gucci PH 1 - ciężko dostać, ale zapach...masakra! Może ktoś zna jakiś bardzo podobny zapach o lepszej dostępności?

Dirty English - Juicy Couture

2 Man - CdG

Zapachy nieco podobne, nie takie same. Gucci Pour Homme jest tylko jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadziwiasz mnie tą wiedzą na temat zapachów :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brudnego Angola miałem, nie przypadł mi do gustu, 2 Man - CdG - nie miałem okazji poznać - dzięki za trop :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommy Bahama Original w całokształcie jest całkiem podobny do GPH. Jest poza tym kilka zapachów które mają Guciowe "momenty" - Becham Intimately, Antonio Puig Quorum Silver, Azzaro Visit, CdG Wonderwood, Carbone de Balmain, Lacroix Tumulte (ten jeszcze trudniej dostępny od Gustawa).

Edytowane przez domurst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego Gucci nie dostanie się w butiku Gucci w Vitkacym w Warszawie?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Właśnie wróciłem z drobnych zakupów

i-lanvin-l-homme-sport-woda-toaletowa-10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Najlepszą opcją na dzień dzisiejsze jest zaopatrzyć się w próbki dostępne na Alle, nawet tanio wychodzi za 100 ml.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Issey, to niby świeżak, ale do końca nim nie jest. Sam zapach bardzo oryginalny i na mnie też trwały.

Słuszna uwaga, zapach z pewnością pełnokrwisty i oryginalny - ja zdecydowanie wolę coś takiego od ciepłych nut, może z upływem lat mi się zmieni, ale mam nadzieję, że nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi