Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie zapach jest tego rodzaju, że nie powinieneś się obawiać bardziej obfitej aplikacji. Spróbuj 5-6 strzałów, a jak nie zadziała, to pozostanie Ci szukać czegoś innego ;) Ja na Twoim miejscu spróbował bym np. Chanel Egoiste Platinum, który jak dla mnie ma zdecydowanie lepsze parametry użytkowe. Tylko niestety, półka cenowa jest już decydowanie inna.

Sprawdzę je potem, co do ceny to chciałbym się zmieścić w 300 zł na 125 ml, nie więcej A jak widzę te które podałeś chyba nie są w moim zasięgu :o Najpierw zobaczę na ile mi starczy 125 ml

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez SzymonJestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Sprawdzę je potem, co do ceny to chciałbym się zmieścić w 300 zł na 125 ml, nie więcej

Platynowego masz na iperfumy.pl za ok. 270 zł. Ale za 50 ml  :ph34r: Tak czy inaczej, zacznij od nieco obfitszej aplikacji tego White  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platynowego masz na iperfumy.pl za ok. 270 zł. Ale za 50 ml :ph34r: Tak czy inaczej, zacznij od nieco obfitszej aplikacji tego White ;)

Ew może będę się psikal po WF :D Chyba tak można? Ale jutro spróbuję 5-psikow, zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platynowego tester 100ml spokojnie mozna ustrzelić do 300 pln a zapach kozak. Tylko jak sobie czytam WF itd to nie wiem czy Platynowy będzie odpowiedni dla Ciebie. To nie zapach na WF czy po do szkoły ;)

Polecam sprawdzić Armaniego Acqua di Gio Profumo na te porę roku elegancki będzie. Mocniejsza wersja klasyka z lekka nutą kadzidła i posmaku metalicznego jak w Platynowym.

Inna tańszą alternatywa do Platynowego jest również Montblanc Legend lub Legend Intense. Te do 150 pln 100 ml kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Platynowego tester 100ml spokojnie mozna ustrzelić do 300 pln a zapach kozak. Tylko jak sobie czytam WF itd to nie wiem czy Platynowy będzie odpowiedni dla Ciebie. To nie zapach na WF czy po do szkoły ;)

Polecam sprawdzić Armaniego Acqua di Gio Profumo na te porę roku elegancki będzie. Mocniejsza wersja klasyka z lekka nutą kadzidła i posmaku metalicznego jak w Platynowym.

Inna tańszą alternatywa do Platynowego jest również Montblanc Legend lub Legend Intense. Te do 150 pln 100 ml kupisz.

Gzie można znaleźć tester Platynowego do 300 zł? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego kupiłem na e-G za 195 pln swego czasu ;) da się (kupiłem wtedy 2szt ale i inne wtedy trafiłem i w sumie chyba z 6 flakonów kupiłem) tylko z perfumami jest jak zegarkami trzeba wiedzieć gdzie i kiedyś szukać.

Trzeba przejrzeć iperfumy, eglamour, pachnidelko, dolce, itp. sprawdzone perfumerie internet. Jeśli teraz nie ma to nie znaczy ze nie będzie. Na perfuforum tez pojawiają się na straganach od czasu do czasu w 270-300 pln i to jest normalna cena, żadna okazja.

Aha a odnośnie Platynowca to takim najbliższym homagem ;) ( podoba mi się to słowo :D ) jest Franck Olivier Eau de Passion. Występuje chyba jako 75ml i jest do kupienia w Ok 75 pln na polskiej stronie Francka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam potrzebuje perfumy na codzień, nie okazjonalne (chociaż takie też by się przydały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak, to Chanel Egoiste Platinum się nie nadaje. Jest to zapach wybitnie elegancki, najlepiej komponuje się z eleganckim ubiorem (idealny do garnituru). Moim zdaniem pasuje on jednak nieco starszym facetom. Zacząłem go używać dopiero pod koniec liceum, na maturę - miałem wtedy tylko próbki, ale zawsze ;) Wywąchałem go u mojego wujka (i nawet podebrałem), który przyjechał do Warszawy na spotkanie "pigularzy" (farmaceutów)  :D 

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bytom, próchnik, avon to jest niestety ta sama liga.

S7

Ta sama liga bo...? Możesz rozwinąć swą myśl?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ oni perfum nie produkują, robi to dla nich ktoś inny a oni tylko firmują.

Nie oszukuj się, bytom nie jest żadną marką premium w świecie perfum tylko dlatego że sprzedają perfumy za 199zł.

Nie jest to nawet ta sama półka co tani (aczkolwiek dobry) Davidoff, Lanvin czy Lalique.

Tak samo możesz iść do Zary, Cropp czy tam innego House i kupić zapachy.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja nie oceniam marki tylko zapach... a to istotna różnica... ;)

Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi kto produkuje lub jaka to marka... dla mnie liczy się sam zapach, jego projekcja i trwałości.

Przywołane tutaj perfumy Zary, Cropp czy House niestety już po 1-2h po aplikacji przestają istnieć... EN od Lalique gaśnie na mnie po około 4h.

W najbliższej przyszłości planuje jeszcze sprawdzić Davidoff Zino... słyszałem bardzo pochlebne opinie.

RG

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie miałem styczności z Interlude... zresztą dla mnie to bez znaczenia. Jak wspomniałem dla mnie liczy się sam zapach, a nie kto to produkuje ;) Nie mam problemów z używaniem tańszych zamienników droższych perfum.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zino ma "siwe włosy" czyli pachnie trochę dziadkowo.

Platynowy ma nuty nierozumiałe dla młodych z liceum.

Tak królują słodziaki itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

To poleciłbym jeszcze Dior Homme Sport, gdyby White jednak się nie sprawdził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zino jest świetny

Mam takie samo zdanie, stąd ostatnio coraz częściej po niego sięgam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jest jeszcze gdzieś dostępny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antaeus nie jest wycofany wiec bez problemu można go kupić. Pytanie czy w dobrej cenie?

Ja Zino nie trawie tak samo jak i Antaeusa mimo ze już za chwile już za momencik dołączę do klubu 40+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Faktycznie, wszedłem na iperfumy.pl i od razu znalazłem. Widać jednak, że Chanel się ceni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi