Kosma 204 #7151 Napisano 19 Kwietnia 2019 ^ również wczoraj kupiłem. Kilka złotych taniej niż w znanych, internetowych sklepach How much? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 357 #7152 Napisano 19 Kwietnia 2019 280 bez grosza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7153 Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) loco50, Bułgara zaprosiłeś w ramach akcji "Święta bez granic"? Z nim trzeba się trochę oswoić i dać mu szansę w upał. Ja dziś zrobiłem kolejny rajd po perfumeriach. Ten irys mi się wkręcił, więc ostatnio wydłubałem z szafki próbkę Prady L'Homme. Kiedyś go skreśliłem, bo "zbyt damski". Teraz? Ja pozytywnie nastawiony, żona również. Dziś zaliczyłem test sklepowy i jest dobrze. Jeszcze sprawdzę z grubsza w święta, ale chyba szykuje się zakup. Poza tym: Joop Homme Absolute - zaciekawiła mnie zapowiedź, a dzisiaj go wypatrzyłem, więc nie omieszkałem wrzucić na papierek. W sumie nie liczyłem na wiele, ale i tak mnie rozczarował. W otwarciu minimalny ślad oryginału, ale głównie tonka, później takie owocki w stylu pigwy (to ylang-ylang?) i kadzidełko. Raczej niespecjalnie intensywny. TF Ombre Leather - zakochałem się w spryskanym blotterze, dosłownie urwało mi zad. Wróciłem kilka godzin później na testy nadgarstkowe i dalej jest nieźle, ale emocje nieco opadły. Ogólnie i tak mi się podoba, ale czy wystarczająco, żeby kupić... TF Grey Vetiver - loco mnie skusił do drugiego podejścia. Jednak jest pozytywnie - na mnie pachnie to głównie jak środkowa faza Encre Noire Sport. Teraz (po 8 godzinach) czuję już tylko jakieś zielone mydełko. Jak skończę ENS, kto wie... Loewe 7 Natural - dużo dobrego się naczytałem, ale chyba za dużo w nim słodkiej mandarynki. Nic specjalnego w sumie. Na nadgarstku jakoś mocy nie pokazał. Bvlgari Aqva - jakoś nigdy nie testowałem go z prawdziwego flakonu, więc czemu nie zapodać na drugi nadgarstek? Hmmm, wolę Amarę. JPG Ultra Male - same zachwyty ostatnio czytałem, więc prysnąłem na blotter, z tym że nieznaczna część mgiełki oppadła na palec. Efekt? Dosłownie zadusił 2 powyższe. Tylko tego słodziaka czułem przez godzinę. Przyjemny nawet, ale raczej zbędny, dopóki na półce stoi mi Spicebomb Extreme. W rzeszowskich Sekretach Urody obadałem też chopinowską wystawkę z nowym produktem (aktualnie wszystkie trzy zapachy są niby w promocji - jakoś ok 250 PLN za mały flakon i 330 za duży). Co do flakonów... No cóż, dobre wrażenie robią raczej tylko na zdjęciach. Zapachy sprawdziłem tylko na blotterach, więc powiedziałbym tak: OP.9 - w otwarciu ciemny, gęsty, żywiczny i podbity alkoholową słodyczą. Przypomina mi trochę robioną przez moją babkę nalewkę z dziurawca. Później nieco się wygładza, pojawia się nieco drewna i chyba jakąś suszoną śliwkę można tam głębiej wyczuć. OP.25 - w otwarciu niemal sam pieprz, po czym do głosu dochodzą mocno gorzkie i zielone nuty prosto z lasu. Paprocie, drewno, jakiś mech? Pół godziny później poczułem przelotnie jakąś cytrynę i leciutką słodycz. Zielono, zielono, zielono. OP.28 - nawet z papieru nie pachnie jakoś wyjątkowo wyraźnie. Jak dla mnie rozwodniony Lanvin L'Homme Sport. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7154 Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) 280 bez grosza.W Hebe za 269 mi dali. brz do tego bułgara będę podchodził,ale na razie dostał dwa szybkie na twarz, kopa w d... i do kąta Tom Ford Ombre Leather poezja. Jak już pisałem wcześniej mnie zachwycił. A Grey Vetiver jest spokojnie stylowy, elegancki Joopy wg mnie są w ogóle jakieś takie nie dla prawdziwych sękatych brodatych facetów. Dawno temu jeszcze za sanacji - koniec komuny albo 90-91 dostałem od ówczesnej narzeczonej i przyszłej byłej żony przywieziony od austriaków Joop Nightflight. Męczyłem, bo zagraniczny, taki piękny, aż zmęczyłem.Ale generalnie cierpiałem Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7155 Napisano 19 Kwietnia 2019 Cierpienia brodatego Wertera. Co do Ombre Leather, po 3,5 godziny siedzi już jakieś 2 cm od skóry. Zapach sam w sobie dobry, ale chyba nie za takie diengi. Jeszcze się kiedyś pomacamy, a w tzw. "międzyczasie" może uda się gdzieś niuchnąć Tuscan Leather, a pewnie raczej Rasasi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #7156 Napisano 19 Kwietnia 2019 Niczym się nie różnią prawie więc można taniej:) mam jeden i drugi. Dzisiaj na sobie właśnie i uwielbiam ten zapach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7157 Napisano 19 Kwietnia 2019 Rasasi La Yuqawam jest bardziej duszące.Łagodniej można spróbować Al Haramain Oudh Leather. Ale ombre jest ombre.A że kasa duża?No duża, ale gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #7158 Napisano 20 Kwietnia 2019 Mercedes Benz Select, Lanvin Homme Sport Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaJak oceniasz trawałośc i projekcję lanvina? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #7159 Napisano 20 Kwietnia 2019 Jak oceniasz trawałośc i projekcję lanvina?Na mnie slabo i oddalem bratu Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7160 Napisano 20 Kwietnia 2019 Bulgari Aqua Amara, proszę o więcej szczegółów. Toż to strach, jaki zapach! Czy o co chodzi? Powtarzam pytanie. Mam Aqua jak na zdjęciu. Ostatnio użyłem do celu do jakiego go nie stworzono.Zdecydowanie błąd. Chętnie zamienię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7161 Napisano 20 Kwietnia 2019 Ta Amara dziwna.Nie umiem nawet opisać. Mi dramatycznie nie leży.Dziś w Długasie zrobiłem próby nagarstkowe:1. Armani Code- sweet,sweet,sweet.Nie moja bajka.Trwałość też średnia- jakieś 4 godz.2.Guerlaine L'Homme Ideal- dość ciekawy, nie jestem fanem G., ale tu jest przyzwoicie.Męski,trwałość ok. 5 godz, ale na końcu to jakieś takie mydełko.3.Terre de Hermes Eau Intense Vetiver- chyba nie trzeba było psuć pierwowzoru.Bardzo podobny do Guerlaine Vetiver 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7162 Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Ostatnio użyłem do celu do jakiego go nie stworzono.Zdecydowanie błąd.Piłeś go? Amara jest chyba dość mocno zero-jedynkowa i budzi głównie skrajne emocje. Dlatego warto najpierw przetestować, co doskonale obrazuje przykład loco50. Loco50, kolega chce się zamienić, korzystaj. A może wodorostów też nie lubisz? Chyba jednak się skuszę na tego Ombre. Wytrzymał kilkanaście godzin, a przez pierwszą połowę nawet pomimo tej bliskoakornosci spryskane miejsca potrafią zostawić za sobą malutki ogonek. Może przy globalu wyjdzie lekka bańka zapachowa? To by mnie zadowalało. A właśnie się zorientowałem, że chyba mogę w D. skorzystać z kilku rabatów jednocześnie, więc setka wyszłaby dużo taniej od pięćdziesiątki. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7163 Napisano 20 Kwietnia 2019 Jeszcze go nie piłem, ale to może być jakiś pomysł Czyścić próbowałem dekielek Lubię niespodzianki, w Amara wchodzę w ciemno, zamiana - dopłata, wszystko jest do ogarnięcia.Mi rownież podoba się TF Ombre Leather, ale tak jak już wspominałem trwałość jest w moim przypadku bardzo kiepska i pojąć nie mogę dlaczego. Zakupu dokonałem na lotnisku Dulles w Waszyngtonie, więc chyba ściemy nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #7164 Napisano 20 Kwietnia 2019 Armani Code zepsuty przez reformę, miałem go z 10-8 lat temu, uwielbiałem. Niestety teraz to właśnie taki słodki puder, w dodatku słabiutki. Wielka szkoda Amara - co prawda tylko test na dłoni jednak nie do zaakceptowania jako letniak i w ogóle nie do zaakceptowania przeze mnie. Pierwsze skojarzenie - koncentrat płynu do naczyń z Biedronki, takiego pomarańczowego (sorry). @brz, chyba pisałem Ci jakiś czas temu o tej Pradzie i byłeś wtedy na nie. U mnie to jest must have! Dzięki za cynk na Laventure, muszę najpierw sprawić sobie odlewkę. No i kupiłem w końcu flakon Ideal Cologne bardzo dobrze mi się go nosi na codzień i w pracy właśnie w takich temp. jak teraz. Na lato wpadł też ostatnio Issey i chciałbym jeszcze wypróbować Lalique White żeby było w czym wybierać a nie same cytrusy... Apropos Lalique - na testy wyjechały EN, ENS i Hommage L'Homme.EN - jest dokładnie taki jak o nim piszą; ziemia, korzenie, zimne i wilgotne pomieszczenie. Ale podane jest to w taki sposób że raczej mnie zachęciło niż zniechęciło do dalszych testów.ENS - j.w. z dodatkiem cytrusów i przypraw, wg mnie trochę gorzej wypada od oryginału, nie jest to też mój typ perfum na cieplejsze dni.No i Hommage L'homme - jak dla mnie najlepszy z tej trójki, taki trochę ziołowy syropek bym powiedział ale całkiem przyjemnie skomponowany, ładnie projektuje, jest bardzo trwały (tylko tego nosiłem, 2 powyższe na razie trafiły tylko na dłonie. Jak dotąd nie miałem nic z Lalique i fajnie że poznałem te 3, muszę upolować jeszcze odlewkę White'a bo ma dobre opinie i zapowiada się ciekawie - używa ktoś może? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7165 Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) White jest cienki.Spróbuj jeszcze Hommage Voyageur i Lalique pour Homme Equus.Mam, mi leżą bardzo.Co do Amary- dziś drugie podejście i... zaczyna mi się podobać. Po pierwszym kontakcie na przedramieniu był odrzut.A dziś na szyi coś zaczyna grać. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7166 Napisano 20 Kwietnia 2019 Ja używam White, bardzo polecam. Nie jest to typowy świeży zapach. Czuć w nim duuuzo pieprzu i cytrusów Raczej na wiosnę/lato, krótko utrzymuje się na skórze Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7167 Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) White kupiłem i po kilku dniach dałem znajomemu, bo nie zniesłem. Na początku dużo pieprzu i cytryny, później głównie ołówkowe obierki. Wszystko fajnie, ale zmienia mi się to w zupę mojej babci, o czym już z resztą pisałem. Obstawiam, że to wina ISO E Super - Guerlain L'Eau Boisee wykręcił mi bardzo podobny numer, a mojemu ukochanemu ENS niewiele brakuje do takiej wrednej metamorfozy. mnkn, no dziś zarzucę Pradę kompleksowo i zobaczymy. A co do Hommage, nie mówisz przypadkiem o wersji Voyageur? Wesołych świąt wszystkim! Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7168 Napisano 21 Kwietnia 2019 Oba są dobre- pierwowzór i flanker. Może nawet ten podróżnik ciekawszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7169 Napisano 21 Kwietnia 2019 Mnie tam od niego odrzuciło. Oryginał natomiast - instant love. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7170 Napisano 21 Kwietnia 2019 Mam oba. Trochę różnicy jest, ale nie aż tak mocno. Ale każdemu inaczej pachnie. I bardzo dobrze, bo wszystkie by tak samo "pachniali". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7171 Napisano 21 Kwietnia 2019 Nawiązując do tematu damskich zapachów.Co tu począć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7172 Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) No te to już ewidentnie wyglądają jak coś do wypicia. Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #7173 Napisano 21 Kwietnia 2019 Bo to Panie jakieś araby.Chyba tam jakieś Rasasi widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7174 Napisano 21 Kwietnia 2019 Rasasi u źródła samego. Pić się nie da, trzeba wylizywać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7175 Napisano 22 Kwietnia 2019 Co sądzicie o wodzie kolońskiej Coty aspen i edt Blue Jeans? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach