Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Trivor

Warto zakupić replikę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Panowie dorabiacie szeroką ideologię zamiast pisać wprost. Zamysł kupna repliki to po prostu zwykłe pozerstwo i buractwo :) W sam raz pasuje do kobiety noszącej z dumą podróby torebek.

Jak mnie nie stać na Audemars Piquet to kupuję Tissota. Proste. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pół Tissota szwajcarskiego z Kuala Lumpur :);)

(Zart-marka i miasto przypadkowe.)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lata lecą a teksty aktualne. Rulex, Hugo Boos i toaściki podrabianą wódeczką, może uda się nie wpaść na metyl  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi sie Omega AT , jest sea gull mooocno nia inspirowany ale jest tez j.springs ktory jest jej miksem z longinem conquestem. Nie trzeba kupowac podroby by miec cos w designie podobnym do tego na co cie nie stac.

d28093fb9a0d7ed3dc539bdb3a7cb122.jpgf95cf318997483ea256499ba1dd080e5.jpgdc32b688a4d419c2c352a7223d46c349.jpg4fb3ba1f08b76c83802b0ef6fc410173.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi czy się komuś Omega podoba, to J.Springs ma się podobać....bo innaczej to bedzie tylko substytut.

Prawda?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalny replica shop.

szok i niedowierzanie

Jakim cudem legalnie coś takiego działa?

A bywają droższe niż to co zamieściłeś.

Działa bo jest na to popyt i ludzie to kupują.

Dlaczego ludzie kupują kabanosy z Lidla / Biedry zamiast od Tarczyńskiego ( ten sam producent a rożnej jakości produkt ).

Powód jest chyba prosty. Dla dużej części społeczeństwa powyżej pewnej kwoty rzeczy materialne nie różnią się niczym.

Korzystają na tym firmy produkujące takie rzeczy.

Jak to mówią ... każdy ma swoją cenę.

Jeden łamie się przy 8pln inny przy 80tys.

Tu nie chodzi czy się komuś Omega podoba, to J.Springs ma się podobać....bo innaczej to bedzie tylko substytut.

Prawda?

I dlatego cześć ludzi patrzy w stronę replik.

Życie w którym nie można mieć wszystkiego ale chcielibyśmy mieć wszystko za wszelką cenę bez kompromisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba jednak niewiele rozumiesz... Upraszczając, to ten "gorszy" kabanos z lidla czy biedry, to raczej Seiko, czy Tissot, niż podróba Rolexa, czy Patka.

Swoją drogą, te kabanosy od Tarczynskiego to też żadne ajwaj:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady :), walczyć mozna i trzeba, ale podaż bedzie do czasu, do kiedy będzie popyt.

To ludzie się lubują w tandecie, a cwaniacy to wykorzystuja....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orędownikom podróbek ;)

Jeżeli taki jest to jak najbardziej.

Ja bynajmniej z tego co napisałem zrobiłem jeden błąd.

Zamiast podróbka pisałem jak autor wątku replika.

A co do tematu to sądzę że temat podróbek dóbr konsumpcyjnych był i będzie.

Podaż kształtuje popyt na takie usługi. I to nie tylko zegarki.

Ostatnio czytałem ze podrabia się części do samolotów. Pytanie po co ? Ano po to że są chętni na takie produkty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak można "obrandować" oficjalnym logiem omega zegarek będący tejże podróbką i sprzedawać to w swiss replica online shop? :)

Ja rozumiem Parnis i zegarki podobne do.. no ale bez zgody używać logo producenta? Kiedyś piraci mieli mniej tupetu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak można "obrandować" oficjalnym logiem omega zegarek będący tejże podróbką i sprzedawać to w swiss replica online shop? :)

Ja rozumiem Parnis i zegarki podobne do.. no ale bez zgody używać logo producenta? Kiedyś piraci mieli mniej tupetu ;)

Żeby sie nie okazało ze takie zabiegi zwiększają sprzedaży Omedze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jaki sposób zwiększają? To że złoty "rolex" jest/był obowiązkowym elementem stroju "łysego dresa z czarnego bmw" to nakręcało sprzedaż prawdziwych rolków? Ja myślałem, że ludzie próbują równać do tych "lepszych", czasami złą drogą (np podróbki) ale jednak w górę. Wątpię, żeby do salonu omegi przyszedł klient i powiedział "chcę tą, byłem na wczasach w turcji i jeden taki sprzedawał podróby na plaży po 50 euro, tak mi się spodobała, że przyszedłem sobie kupić oryginał"  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jaki sposób zwiększają? To że złoty "rolex" jest/był obowiązkowym elementem stroju "łysego dresa z czarnego bmw" to nakręcało sprzedaż prawdziwych rolków? Ja myślałem, że ludzie próbują równać do tych "lepszych", czasami złą drogą (np podróbki) ale jednak w górę. Wątpię, żeby do salonu omegi przyszedł klient i powiedział "chcę tą, byłem na wczasach w turcji i jeden taki sprzedawał podróby na plaży po 50 euro, tak mi się spodobała, że przyszedłem sobie kupić oryginał" :lol:

Nie zbadane są zakamarki psychologii sprzedaży.

Nie sądzę że osoby posiadające podróbki obnoszą się z tym faktem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podświadomie żyjąc w strachu..."a jak ktoś pozna?" 

Za to zbadane są zakamarki portfeli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak z innej bajki - ale również nieco o zbliżonej tematyce:

Czy aby nie zasadne byłoby "wklejenie" linka do oryginału wypowiedzi??  http://kmziz.pl/warto-wiedziec/zegarkowe-savoir-vivre

Co prawda tekst "Zegarkowe SAVOIR - VIVRE" nie jest podpisany i nie wiadomo kto jest jego autorem, ale bez linka do "oryginału" wygląda to jak "replika" oryginalnej wypowiedzi :D :D

A tak poważnie to jeśli już ktoś koniecznie chce mieć podobny zegarek do tego za kilkadziesiąt tysięcy, to może lepiej iść w stronę homage niż podróbek...

Daito - ja jestem autorem tego zegarkowego savoir vivre'u więc chyba mogłem zacytować sam siebie bez konieczności linka do oryginału ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito - ja jestem autorem tego zegarkowego savoir vivre'u więc chyba mogłem zacytować sam siebie bez konieczności linka do oryginału ...

Tak podejrzewałem to tak bardziej w formie żartu był "przytyk" - niemniej nikt (poza nielicznymi) do tej pory nie wiedział na 100% że to Ty jesteś autorem tego tekstu... ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, wpis na stronie jest teraz podpisany :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej w jakimś starym poście czytałam ze zegarek Cartier sprawdza się po ukrytym logo w cyfrze nr 7 czy ktoś może mi napisać jak to zrobić i czego szukać o ile to nie kopia

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.