Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Trivor

Warto zakupić replikę?

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginał jest lepszej jakości.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, jednakże kosztuje kilkadziesiąt tysięcy :D A tyle nie mogę dać :P Pytam się czy za tą cenę można brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj kilkadziesiąt, lepsza inwestycja.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Warto - jak raz kupisz, przekonasz się że wtopiłeś kilka setek na zakup zegarka, który nie wiadomo ile podziała, kiedy złuszczy się z niego złota farba i który udaje coś czym nie jest  - na ręce osoby, której nie stać na oryginał i której nikt nie uwierzy, że oryginał nosi.

Po całym procesie już nigdy więcej nie spojrzysz na "replikę" na tym forum nazywaną właściwie "podróbką".

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. biedny nie jestem :D Ale to nie oznacza, że wydam 60 tyś na zegarek, a po prostu podoba mi się, farba o ile wiem to nie schodzi jak zwykłe chińskie, tym bardziej, że jest to firma, która przyjmuje reklamacje i zwroty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fake watches are for fake people - typów oryginalnych zegarków, które mogą Ci wpaść w oko jest całe mrowie - po co kupować akurat podróbkę?

A "firma" która sprzedaje podróbki, to żadna firma.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym bardziej, że jest to firma, która przyjmuje reklamacje i zwroty.

A, to całkowicie zmienia postać rzeczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, rozumiem i dziękuję, a moglibyście podesłać jakieś zegarki coś właśnie tego typu automatyczne do 450-500zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i opis mają fachowy:

Parametry:

Średnica koperty (wraz z otoczką): 4,3 cm ( wyświetlacz 4 cm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem niedawno w Grecji i tam bez problemu w sklepach mozna kupic "Rolexy". Ten zegarek sprzedaje oficjalnie polska firma. A handel podróbkami to przestepstwo i mozna zarobić nawet 5 lat. Odwaga pana Dominika jest godna podziwu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, rozumiem i dziękuję, a moglibyście podesłać jakieś zegarki coś właśnie tego typu automatyczne do 450-500zł ?

Wybacz, ale to nie pierwszy raz, gdy ktoś nowy na forum pyta o jakość podróbki -> dowiaduje się, że znikoma -> pyta o opcje do 500zł  -> dowiaduje się, że w zasadzie to tylko nowe Seiko 5 i Orienty (i używane zegarki) -> jest zawiedziony, że za 500zł nie można kupić nowego automatycznego zegarka, który jest jakościowo solidny i wygląda jak np. AP za grube $$$.

Radzę posiedzieć na forum, poczytać, załapać bakcyla i odłożyć więcej pieniędzy na coś rozsądnego pod względem ceny, jakości i wyglądu. 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz posiadam Adriatice za 800zł i jestem bardzo zadowolony ;) Ale myślałem nad jakimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

I to coś inne ma wyglądać, jakby było cię stać na zegarek za kilkadziesiąt tysięcy?

Chcesz sobie czy komuś coś udowodnić?

Nie boisz się, że ktoś rozpozna tę podróbkę i staniesz się pośmiewiskiem?

W tych cenach znajdziesz z nowych tylko Seiko czy Orienty.

Ale i od nich warto zacząć. A może coś z vintage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat ze strony podanej przez kolegę Trivor

"Głównym profilem działalności naszej firmy jest sprzedaż wysyłkowa, która polega na zlecaniu zakupu w twoim imieniu określonego produktu u producenta lub dystrybutora.

My jako sprzedawca, na twoje zlecenie i w twoim imieniu dokonujemy zakupu i dopełniamy wszelkich pozostałych formalności w odniesieniu do oferowanego produktu."

Czy w takim wypadku to osoba zamawiająca będzie stroną w razie postępowania o sprowadzanie podróbek do naszego kraju? Pytam tak z ciekawości :)

A tak wracając do tematu. To już lepiej kupić za tą cenę jakieś ciekawe kwarcowe Casio lub Seiko. Automaty Orienta np seria FEM7P00 :) i mnóstwo używanych automatów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ktoś fajnie napisał i to chyba na tym forum.Mianowicie,jak zareagujesz jeśli ktoś zorientuje się że nosisz fejka i zapyta :"Czy słowa które wypowiadasz do mnie są równie autentyczne i prawdziwe jak Twój zegarek?"Pozostawiam do oceny autora pytania w kontekście podrób,nie replik jak zwykli mawiać o nich sprzedawcy.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą pointą jaką słyszałem na temat noszenia zegarka było zdanie, które usłyszałem na prezentancji Ressence, z tegorocznego spotkania klubowego.

"Zegarek jest Twoim avatarem w świecie rzeczywistym".

Fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Witam, czy warto zakupić replikę tego o to cudeńka? 

Czasem warto, żeby poczuć w niespodziewanej sytuacji wstyd. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Replikę na pewno warto kupić,sporo firm wypuszcza fajne modele. Trzeba jednak rozróżniać podstawowe pojęcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Replikę na pewno warto kupić,sporo firm wypuszcza fajne modele. Trzeba jednak rozróżniać podstawowe pojęcia...

Dokładnie :) Pierwszy przykład z rzędu, oryginał z 35r. i jego replika z obecnej serii Heritage :)22a7fd7ce1b33b992cc06ca1e43441c6.jpg

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam lekturę i szacunek dla słowa replika:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/109330-repliki-zegark%C3%B3w-prawdziwe/

Tytuł tego tematu powinien brzmieć: Czy warto zakupić gówno?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety kolejny to przykład jak producenci PODRÓBEK ( czyli złodzieje ) robią wodę z mózgu ludziom , wmawiając im słowo replika ..

NIGDY , ale to przenigdy nie nosimy podróbek ! Niezależnie od tego ile kosztowały i jak bardzo wydaje się nam ,że są  dobrze wykonane i nie do odróżnienia od oryginału . Nic bardziej błędnego jak przekonanie , że podróbki nie różnią się ani mechanizmami, ani materiałami, dlatego używając słów z reklamy „ skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać”?  Niestety banalna prawda o kiepskiej jakości i użytych materiałach wychodzi na jaw szybko, a awaria mechanizmu, nie działające funkcje, obłażące koperty i strzępiące się paski obnażają miałkość i żałosność podróbki. 

Używa się tak górnolotnych słów jak „replika”, które mają wywołać poczucie bezpieczeństwa – przecież nie robię nic złego, kupuję tylko replikę. To tak jakbym kupował reprodukcję obrazu znanego malarza.

Ogólnie niby potępiane są kradzieże, a dopuszcza się i akceptuje handel podróbkami, który przecież także jest przestępstwem.

Najbardziej  przeszkadza mi to, że ogólnie niby potępiane są kradzieże, a jakże często dopuszcza się i akceptuje handel podróbkami, który przecież także jest przestępstwem.

Szokuje mnie też zdolność do tłumaczenia ewidentnej kradzieży znaku towarowego, czy też wzornictwa rzekomym „kolekcjonerstwem”, jakim miałoby być kupowanie podrabianych zegarków. Uzasadniając handlarze piszą, że celem sprzedaży podróbek jest tylko i wyłącznie pasja, a sprzedawane modele mają przeznaczenie „rozrywkowo-kolekcjonerskie” (sic!).

Pozwolę sobie na cytat z jednej ze stron internetowych oferującej podróbki (oczywiście nie chcę podawać, z jakiej):

„Naszym celem nie jest absolutnie konkurowanie z wielkimi światowymi markami, chcemy jedynie przybliżyć desing poszczególnego modelu zegarka, zachęcając tym samym do zakupu oryginalnych produktów. Wszystkie zegarki pochodzą z prywatnych kolekcji. Mimo, iż nasze przedmioty są tylko wiernymi replikami oryginałów, nie są to atrapy, lecz sprawnie działające i doskonale spełniające Państwa wymagania i oczekiwania zegarki. Wykonane są z wysokiej jakości materiałów (stal szlachetna, skóra, szkiełka mineralne i szafirowe, jak i precyzyjne mechanizmy). Jako podstawową formę komunikacji wybraliśmy stronę internetową i pocztę elektroniczną, co umożliwi nam dotarcie i skupienie wokół nas wielu kolekcjonerów, pasjonatów, przyjaciół i zainteresowanych zegarkami i zegarmistrzostwem, których nie stać na zakup do swoich kolekcji oryginalnych egzemplarzy”.

W ten sposób oszukuje się potencjalnych klientów, wmawiając im, że są to idealne odwzorowania oryginałów (co jest nieprawdą i łatwo to stwierdzić porównując z oryginałem). Powstaje więc wrażenie, że podróbki nie różnią się ani mechanizmami, ani materiałami, dlatego używając słów z reklamy „ skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać”?  Niestety banalna prawda o kiepskiej jakości i użytych materiałach wychodzi na jaw szybko, a awaria mechanizmu, nie działające funkcje, obłażące koperty i strzępiące się paski obnażają miałkość i żałosność podróbki. I znów ciśnie się na usta cytat „ ‘prawie’ robi wielką różnicę”.

Używa się tak górnolotnych słów jak „replika”, które mają wywołać poczucie bezpieczeństwa – przecież nie robię nic złego, kupuję tylko replikę. To tak jakbym kupował reprodukcję obrazu znanego malarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie . Nie warto. To nie replika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.