Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zegarki i Pasja

zegarkiipasja.pl: Recenzja: Leon Prokop - Eliptique Blue Moon

Rekomendowane odpowiedzi

To młoda i rozwijająca się polska marka zegarkowa. Jak informuje nas jej założyciel Pan Bartosz Szymczyk – jej nazwa jest formą hołdu dla dziadka, który ukierunkował jego pasję, dlatego Pan Bartosz postanowił by na każdym zegarku logiem był podpis jego dziadka. O marce, jej historii i produktach pisaliśmy w osobnym artykule: Leon Prokop - dokładność i piękno kluczem do sukcesu?

Wyświetl pełny artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę przełknąć tych wskazówek, nie chcę znowu klepać na LP bo w sumie jakość jest na dobrym poziomie, 

szczegóły są wykonane ładnie i idealnie osadzone, ale przez ten rozstaw indeksów i te potworne wskazówki zegarek wygląda okropnie.

Widać gołym okiem, że brakuje spójności, jakby ktoś znalazł zegarek bez wskazówek i wsadził tam to co znalazł w szufladzie.

Myślę, że w tej kwocie można indeksy umieścić normalnie i zaprojektować pasujące, długością i wzornictwem , wskazówki. 

A jeśli nie to może zmienić ręcznie szyty pasek z Warana na zwykłą naturalną skórę i za zaoszczędzone na pewno starczy na wskazówki.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najbrzydszych zegarków jaki ostatnio widziałem. Uszy wyglądają jakby były dospawane do koperty pasówki.  Sama koperta cała wypolerowana , bez żadnych szlifów, załamań itp . Indeksy jakby za blisko środka tarczy , przez co te okropne wskazówki albo nachodzą na nie (minutowa) albo wystają poza (sekundowa). Pominę kolorystykę bo to już kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta przypomina starannoscią wykonania produkt garażowy.

Wskazówka minutowa za długa, godzinowa za krótka, rozmieszczenie indeksów powoduje optyczne zmniejszenie zegarka.

Nie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chyba przedmówcy napisali już wszystko, koszmarek przez wielkie "K". Tandetne wykonanie koperty, wskazówki i tarcza jak z chińskiej zabawki. Brrrr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z Kolegów (nie pamiętam który) pokazuje w wątku nadgarstkowym taki koszmarny mod z dziwną tarczą i za krótkimi wskazówkami (przepraszam Kolegę ;)). Właśnie z tym zegarkiem mi się LP skojarzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z Kolegów (nie pamiętam który) pokazuje w wątku nadgarstkowym taki koszmarny mod z dziwną tarczą i za krótkimi wskazówkami (przepraszam Kolegę ;)). Właśnie z tym zegarkiem mi się LP skojarzył.

Ten?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/137277-pierwszy-w%C5%82asny-sk%C5%82adak/

Podobny.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plus: polski producent, eta na pokładzie, pomysł z masą perłową, rozmiar koperty po za L2L.

Neutralne: koperta, choć nie powala.

Na minus: wskazówki, koronka, IV, rozstaw cyfr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest ten Pan co w "którymś" temacie straszył pozwami sądowymi bo opinia kolegów mu nie podeszła :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma chyba co wracać i odnosić się personalnie.

Bohaterem jest konkretny model zegarka, i nawet gdyby go stworzył jakiś przemiły gość, (ale nie musiał bym być to ja ) :), to zebrał by takie same opinie.

Na jeszcze jedno zwróciłem uwagę w recenzji, jest napisane że firma LP przeprowadziła zabieg mający na celu zniwelowanie wizualne tak krótkich wskazówek,

wynika z tego, że byli świadomi, że są za krótkie.

Nie wyobrażam sobie żeby , powiedzmy Marcin VC ( budżetowo niższa pułka) puścił taki projekt na taśmę.

Wydaje się zatemi, że samo "wyprodukowane w Polsce" nie wystarczy, może ważniejsze powinno być "wyprodukowano dobrze" a gdzie... jest sprawą drugorzędną.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Co by tu napisać... fajna koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.