Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Baek-ahn

Mały diver na co dzień

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę was o porady, którego małego divera wybrać, właściwie to polećcie mi jakiegoś :D Co ja rozumiem pod pojęciem "mały diver"? Mam wąski nadgarstek, więc 40mm to jest dla mnie max. Owszem mógłbym nosić większy, nie wygląda to źle (płaski nadgarstek), ale ja się z tym nie czuję dobrze. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad Certiną Ds Action Automatic, jest jednak za duża (43mm). Oglądałem też Davosa Ternos Automatic i pasuje idealnie, właśnie przez kopertę 40mm. Wadą tego zegarka jest wielkie podobieństwo do znanego dużo droższego zegarka. Dlatego też szukam nadal :D

Wymagania jakie powinien spełniać:

-koperta max 40mm,

-mechanizm automatyczny,

-szkiełko szafirowe,

-unikalny design (może być lekko podobny do droższych, znanych zegarków, powtarzam lekko :D bez totalnej zrzynki),

-zegarek nowy i dostępny w Polsce, bez ściągania z zagranicy itp.

-cena ~~3K zł, mogę dodać powiedzmy 500zł.

Jeśli ktoś ma jakieś propozycje to niech piszę :D Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

PS. Tak przeszukałem forum, i nie znalazłem podobnego tematu z takim małym zegarkiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines Conquest troszkę droższy, ale można poszukać używki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że kolega napisał; - nowy i dostępny w PL  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem wybaczcie :) Do przymierzenia niedostępny ale ten wysłany będzie chyba z PL :D Co do nowy to faktycznie moja wpadka, jednak często się zdarza tak, że kupiony "używany" zegarek od forumowicza jest w lepszym stanie niż "powystawowy/nowy" zegarek ze sklepu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybaczam :D

Mając do wyboru Davosę, czy ulepszone Squale, brałbym Squale MK2. Bardzo wygodny zegarek w idealnym rozmiarze i o sprawdzonej (tak, zapożyczonej) konstrukcji.

Z innych opcji to tak jak zostało powiedziane wyżej - Chr.Ward Trident Pro 600 38mm przy obecnym kursie funta powinien się zamknąć w  tych 3,5 tyś zł - ale to do sprowadzenia.

Z opcji na rynku polskim (nowych) Epos Diver (pomimo większego rozmiaru dobrze leży) i Longines Hydroconquest 39mm kupiony gdzieś okazyjnie (na kraff.pl jest za 3700zł).

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Tak jak pisałem, preferuje zegarek nowy i dostępny u nas, nawet i wysyłkowo.

Ten Longines Hydroconquest wymiarowo wydaje się ok, ale ta tarcza zdecydowanie jakoś mi nie gra. Chociaż będę musiał go na żywo obejrzeć.

Christopher Ward bardzo mi się podoba na zdjęciach i dodatkowo ma tylko 38mm. Widzę ta wersja będzie dostępna pod koniec września. Te zegarki nie są u nas oficjalnie dostępne? Kupując przez internet z ich strony, wysyłają do Polski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że jest wymaganie: nowy i dostępny w Polsce bo w innym przypadku moja propozycja "rozwaliłaby system" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Tak jak pisałem, preferuje zegarek nowy i dostępny u nas, nawet i wysyłkowo.

Ten Longines Hydroconquest wymiarowo wydaje się ok, ale ta tarcza zdecydowanie jakoś mi nie gra. Chociaż będę musiał go na żywo obejrzeć.

Christopher Ward bardzo mi się podoba na zdjęciach i dodatkowo ma tylko 38mm. Widzę ta wersja będzie dostępna pod koniec września. Te zegarki nie są u nas oficjalnie dostępne? Kupując przez internet z ich strony, wysyłają do Polski?

Hydroconquesty są w dwóch wersjach, jedne do 2014 roku, z większymi cyframi, oraz aktualne, które mają wszystkie indeksy w formie liczb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że jest wymaganie: nowy i dostępny w Polsce bo w innym przypadku moja propozycja "rozwaliłaby system" :D

Rozwalaj, może ktoś inny skorzysta.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydroconquesty są w dwóch wersjach, jedne do 2014 roku, z większymi cyframi, oraz aktualne, które mają wszystkie indeksy w formie liczb.

Racja. Teraz właśnie oglądam te nowe i są w porządku. Będę musiał zobaczyć na żywo.

Aż jestem ciekaw :D Co to za propozycja? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja. Teraz właśnie oglądam te nowe i są w porządku. Będę musiał zobaczyć na żywo.

Aż jestem ciekaw :D Co to za propozycja? 

kurcze, nie mogę..... póki jak wół napisane w pierwszym poście że z Polski i nowy :)

jeszcze bym bana dostał od moda za treści niezwiązane z tematem ;)

ale rąbka tajemnicy mogę uchylić pisząc że ode mnie i od innego kolegi ta propozycja padła jak szukał czegoś z USA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.