Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rproch

www.USSRwatches.info - katalog marek radzieckich zegarków

Rekomendowane odpowiedzi

...to przed nami długa droga

szkoda że z tych co się trafiają moge wyodrębic 4 ;)

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko pięć.Pływaka,motocyklistę i gołąbka szukam od dawna i jeszcze się nie trafiły. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...znasz autora tej strony - podobny swir jak my tylko widział o jakieś 100 krajów wiecej niz ja....

nie ma adresu ani jakiegoś kontaktu - może se nie życzy...

chciałbym mieć go na 1 dzień w domu

ciekawe jaki alkohol pije

i czy mam zegarek którego on nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyłączam się do zasadzki i biorę udział w podziale łupów 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ja traktuje sprawe na faktyuko - zaprośmu go do polski - przez duże P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jan, według zebranych przeze mnie informacji jest co najmniej 11 modeli sportiwnych.

Zobacz tu:

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0323

i tu

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0390

I co Ty na to?

ho! przegladalem strone mark'a ale nie widzialem ich :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupełniłem katalog marek o:

- Sekonda z 1MCzZ

- Severni Polius

- Czajka z Czystopola

- Cardinal z 1MCzZ

- Baltika

- Buran z Czystopola

- Corsar z Petrodworca

- Sekonda z Czelabinska

- Serkisof

Zajrzyjcie tam i sprawdźcie czy nie dysponujecie jakimiś fotkami, których mi brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość naza16

Witam. Mam sprawę koledzy, potrzebuję dowiedzieć się coś na temat zegarka "MIR". Jest to zegarek wydany podobno na olimpiade w Moskwie w 1980r.

Na tarczy jest symbol w postaci kolek olimpijskich i napis Moscow, zegarek jest pozlacany. Jezeli znajde czas to zamieszcze fotki. Prosze o pomoc napiszcie mi czy to dobry zegarek i ile moze byc warty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...napewno poniżej 100 zł jest wartość

pozatym wiecej jak zdjecie zamieścisz

a pozatym mała uwaga w złym dziale zadałeś pytanie i przez to możesz uzyskać mniej odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...napewno poniżej 100 zł jest wartość

pozatym wiecej jak zdjecie zamieścisz

a pozatym mała uwaga w złym dziale zadałeś pytanie i przez to możesz uzyskać mniej odpowiedzi

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=17001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-3565-0-12133200-1330784209.jpg

post-3565-0-80050300-1330784207.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę trochę kotleta. Czy katalog jest cały czas uzupełniany? Przyznam że dość często z niego korzystam identyfikując zegarki i jest dla mnie bardzo pomocny. Jednak nie zawsze można doszukać się poszukiwanej pozycji. Sam miałbym co nieco aby tam dorzucić , nie mówiąc już o kolegach. Od czasu powstania stronki minęło już trochę czasu i nasze kolekcje się rozrosły. Wielu z nas mogło by dołożyć co nieco od siebie aby jeszcze bardziej rozbudować stronę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tego apelu(?). W kilku interesujących mnie zakładkach miał bym coś do dodania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia do katalogu można cały czas wrzucać poprzez folder Uploaded. Potrzebni są tylko moderatorzy, którzy by to posortowali, poukładali i poopisywali. Jak ktoś ma czas i chęci to prosze na priva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chęci są ,czas też by się znalazł ale są tu koledzy z o wiele większą wiedzą ode mnie . Poza tym obawiam się że czasami mógłbym zrobić coś nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejrzalem ten temat 3 razy i nie moge trafic na ten katalog... jest tu jakis link czy cos podobnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie towarzysze!! Od jakiegoś czasu z Yasioo bawimy się z katalogiem i wrzucamy pozycje ze zbiorów swoich i Hansa. Jeśli macie w swoich kolekcjach coś czego nie ma w katalogu a uważacie że jest jak najbardziej oryginalne to proszę o podsyłanie nam fotek . Pomysł z katalogiem był świetny ale w pewnym momencie projekt jakby stanął w miejscu. Warto go rozruszać na nowo bo to super sprawa. Robert włożył w to mnóstwo pracy i warto mu pomóc. Pamiętam że jak zaczynałem zegarkową przygodę to była dla mnie prawdziwa encyklopedia. W zasadzie do dzisiaj ciągle się nią posiłkuję. Tak więc zapraszam do wspólnego tworzenia tego wiekopomnego dzieła. Partia Wam to wynagrodzi!! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Ta jest! Chętnych wspomożeniem strony swoimi zdjęciami zapraszamy na PW. Co mogliśmy, to wrzuciliśmy, teraz Wasza kolej. Zróbmy z niej fajną ściągawkę dla początkujących (i nie tylko!) "zegarkowiczów" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super, że udało się reaktywować tą stronkę, bo sam na niej bazuję bardzo często przy dokonywaniu zakupów.

postaram się pofocić coś w najbliższym czasie i jeśli tylko okaże się to pomocne, podzielić się swoimi skromnymi nabytkami w formie zdjęć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Aronus, przysłużyłeś się wspólnej sprawie, Partia widzi i dziękuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aronus sądząc po Twoich nabytkach to zaległości w galerii masz straszne!! Proszę to nadrobić czym prędzej paluszkiem.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym temacie pokazywałem moją kolekcję http://zegarkiclub.pl/forum/topic/39735-to-co-mam-czyli-sesja-na-parapecie/page__hl__sesja+na+parapecie

w większości na zdjęciach jest więcej niż jeden zegarek, ale innych fotek niestety nie mam. Może coś się przyda :)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Ostatnio trochę przybyło nowych zdjęć (dzięki kolegom za pomoc!) i wypadałoby je podpisać, zawsze to jakaś mała nagroda dla właściciela :unsure: I tu pojawia się problem, mianowicie trochę się pogubiłem i nie pamiętam czyje zdjęcie do kogo należy. Chciałbym uniknąć nieporozumień, więc jeśli ktoś z "darczyńców" zobaczy swoją fotkę niepodpisaną, to proszę go o PW z linkiem\linkami, a naprawimy błąd :lol: Myślę, że Nekroskop też się podpisuje pod tym apelem.

Edyta: Aha - odpowiadam za dział Drugiej Moskiewskiej Fabryki Zegarków. Nekro - za Pierwszą. Czystopolską katujemy wspólnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.