Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

colector

nowy piekarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Zupki będę podgrzewał. Do tej pory nie miałemi kuta zdrowszy jestem.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj co sie z tymi zupkami dzieje podczas tego "podgrzewania" w mikrofali i czym sie pozniej żywisz :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj co sie z tymi zupkami dzieje podczas tego "podgrzewania" w mikrofali i czym sie pozniej żywisz :/

Nic się nie dzieje - wiele potraw jest nawet zdrowszych bo zachowuje więcej witamin z racji tego że są krócej podgrzewane

Mokrofale powodują tylko podgrzanie wody zawartej w pożywieniu poprzez wprowadzenie jej cząstek w drgania nic więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nie tylko cząsteczki wody.

Każdy je co uważa, nie bede nikogo na siłe przekonywał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie chcę przekonywać nikogo do ich stosowania, zwłaszcza że sam rzadko korzystam z mikroweli a tym bardziej obojętne mi co inni z nimi robią, ale chyba fajnie było by jakbyś jednak powiedział o co chodzi i dlaczego?

Nie jest wcale tak prosto poczytać se w internetach, bo najszybciej znajduje że to zło, diabeł w nich mieszka i jak zjem tę zupkę to skonam na raka najpóźniej do piątku ;)

Wybitnie dokładnie nie zgłębiałem tego tematu głównie na zweryfikowane dane naukowe potwierdzające bezpieczeństwo mikrofalówek oraz potworne głupoty i przedziwne plemienne wierzenia na poziomie płaskoziemców czy innych chemtrailsów, jeżeli znasz/masz jakieś warte uwagi materiały, to chętnie przeczytam.

jako przykład jakoś tam rozsądnego materiału tak na szybko wkleję takie coś:

pod filmikiem jest streszczenie i piśmiennictwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zwany mit.

Jedyna udowodniona szkodliwość to to, że dzięki ich istnieniu wielu kusi szybkie przygotowanie marnych jakościowo gotowych dań. Reszta to bajki. 70 lat używania już za nami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

trez..mala uwaga

chemitrals to geoinzyneria do poczytania na stronie NASA,WHO

plaska ziemia to blef 

:)

W mikrofali nie gina bakterie..wszystkie gotowane i smażone potrawy w przedziale temp 60* - 5* celcjusza maja tendecje do produkowania mikrobów i jeżeli mikrofala podgrzewa molekuły wody to nie podgrzewa z taka siła molekul ziemniaków,miesa itp.

Np jeżeli gotujemy zupe i w momencie sciagniecia ja z ognia i po uzyskaniu przez nią tepm poniżej 60* juz zachodzą w niej procesy gnilne i rozwój bakteri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.