Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

buKKa

G shocki czy mają folie na dekielku?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pytanie za sto punktów mam. Mianowicie chc e kupić G-Shocka ale słyszałem że nie posiadają one na dekielku folijki ochronnej. Powiecie mi jak to z tym jest?

post-95629-0-67407900-1485421707_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do czego Ci ona potrzebna ?

( jest na szkiełku)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy nie widziałem g z folią na deklu bo oficjalny dystrybutor zibi i tak nakleja swoją naklejkę na deklu więc nawet gdyby była to zostaje zerwana przed dostarczeniem do sklepu

może na innych rynkach folie są naklejane ale to musi się wypowiedzieć forumowy specjalista od g

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi do czego jest potrzebna lecz kwestia jest taka że jeden znajomy, niby spec od g shocków, mówi że jeśli jest taka naklejka na dekielku to podróbka bo g shocki nie mają takich naklejek...

Kiedy można się spodziewać owego speca :P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne kryterium, folia lub jej brak.

Zegarek trzeba zobaczyć.

Na wszystkich które nabywałem nie było jej na dekielku.( nowych)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Folia ochronna na pewno występuje w screwbackach, czyli w zegarkach G-SHOCK z zakręcanym deklem (nie przykręcanym czterema śrubkami). Wczoraj taką ściągałem :) a naklejka Zibi była naklejona na niej.

W pozostałych G, które kupowałem a niebyły wyżej wymienionymi, nie było takiej folii na dekielku.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem folię na deklu zegarka udającego ( i to bardzo dobrze udającego) GW-A1100, to był pierwszy element który wzbudził moje zaniepokojenie, drugim były inne śrubki na deklu niż te znane z g-shock'ów. Poza tym na żadnym "G" foli nie miałem, a kilka pochodziło z własnego importu, wiec Zibi nic tam nie naklejało co by tłumaczyć miało zdjęcie tejże foli

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buKKa ten zegar z pierwszego postu to podróbka.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Przez Jogi
      Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
      Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
      Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.

1. Casio G-Shock DW-5900TH
      Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.

- stan techniczny: 10 / 10
      - stan wizualny: 8 / 10
      - gwarancja: brak

Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.

2. SPRZEDANY
      ...
    • Przez Siewca
      Dobry Wieczór,

Chciałem wymienić baterię w zegarku Skagen i natrafiłem na pewien problem.
      Dekiel jest zatrzaskowy , szedł bez problemu, ale mam problem z zatrzaśnięciem go ponownie.
      Do zamknięcia używam ręcznej praski zegarmistrzowskiej. Niby dekiel wchodzi , ale się nie zatrzaskuje.
      Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć ?

Pozdrawiam

• Przez piotr76
      Ostatnimi czasy pojawilo sie milion podrobek na OLX .
      Najgorsze ze sprzedajacy klamia w zywe oczy. Zgloszenia nic nie daja.
      OLX nie odpowiada za legalnosc towaru za wystawianie ktorego biora prowizje??
    • Przez enpa
      Witam, 
      sprzedam zegarek Casio G-Shock model GM-2100N-2AER.

Zegarek z wodoszczelnością 20BAR, mineralne szkło,  wytrzymała koperta wykonana z żywicy wzmocnionej karbonem pokryta metalem, pasek gumowy.
      Szerokość koperty to 44mm, grubość 12mm, świetnie się nosi, nawet na mniejszym nadgarstku ze względu na małą odległość między "uszami".
      Mechanizm: Kwarcowy, Japoński, kaliber Casio 5611.

Jeśli chodzi o funkcje, posiada: możliwość ustawienia 5 alarmów, podwójny illuminator(podświetlenie), lumę neobrite, stoper, wieczny kalendarz, timer, wiele stref czasowych.

Zakupiony w Polskim sklepie, posiadam dowód zakupu.

Stan oceniam na 9/10. Zegarek w niemalże idealnym stanie.
      Cena to: 639zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.