Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mbw

Tissot czy Alpina

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Zastanawiam się nad 2 zegarkami w tym momencie. Ostatnio spodobał mi się zegarek Alpina, ale jak założyłem to zachwyt przeminął

Zastanawiam się tez nad tym, że w Polsce Alplina jest nieznana, mało kto doceni mój zegarek( ͡° ʖ̯ ͡°).Nie wiem czy warto.W sklepie zrobiłem sobie fotkę z alpiną na ręku. Tissot jest chyba mniejszy

Z kolei drugą propozycją jest Tissot Visodate( zdjęcie w komentarzu).

Jakie jest Wasze zdanie?

Nie mogę dołączyć fotki Alpiny. Podaje link:

http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_Vr1luo3JuvAJ3cq1tnsM2QZAI9VTf1OP.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. W Tissot w środku siedzi chyba ETA 2836-2, a w Alpinie Sellita SW-200 wiec mechanicznie różnicy specjalnej raczej nie ma. Na Twoim miejscu wybierałbym ten który poprostu bardziej Ci sie podoba. Jak dla mnie zdecydowanie Alpina ale wiadomo... de gustibus non est disputandum

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegare ma się tobie pidobać, a nie innym.

Rozważałeś inne marku np. Glycine classic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie stawiaj pytań zamkniętych - znajdzie się zapewne jeszcze trochę propozycji ;)

w jakim budżecie chcesz się zmieścić i co ma mieć ten zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alpina nieznana? A Ty chcesz zegarek dla siebie czy maja "widzieć i zazdrościć jak panisko się nosi"? Kup sobie Armaniego to będzie +100 punktów do prestiżu na wiosce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alpina nieznana? .....

Myślę, że rozpoznawalność Alpiny dla szerokiej populacji w stosunku do Tissot jest niewielka, stwierdzenie że Alpina jest nieznana jest uprawnione.

Jeśli ktoś chce kupić rozpoznawalną markę to nie powód do szyderstw, każdy może na szczęście myśleć za siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Cześć

Zastanawiam się nad 2 zegarkami w tym momencie. Ostatnio spodobał mi się zegarek Alpina, ale jak założyłem to zachwyt przeminął

Zastanawiam się tez nad tym, że w Polsce Alplina jest nieznana, mało kto doceni mój zegarek( ͡° ʖ̯ ͡°).Nie wiem czy warto.W sklepie zrobiłem sobie fotkę z alpiną na ręku. Tissot jest chyba mniejszy

Z kolei drugą propozycją jest Tissot Visodate( zdjęcie w komentarzu).

Jakie jest Wasze zdanie?

Nie mogę dołączyć fotki Alpiny. Podaje link:

http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_Vr1luo3JuvAJ3cq1tnsM2QZAI9VTf1OP.jpg

Przyznam, że nie bardzo rozumiem twoją rozterkę. Przymierzyłeś Alpinę i to nie to. Gdzie więc problem? Kup Tissota jeśli Ci się podoba. I pamiętaj zegarek kupujesz dla siebie i własnej przyjemności, a nie do tego, żeby ktoś docenił. Jeśli obracasz się wśród laików to oczywiście, że Tissot przyniesie Ci więcej splendoru wszak marka rozpoznawalna, w każdym sklepie do kupienia i na "co drugim nadgarstku". Natomiast porównywanie Tissota do Alpiny to żart. Oczywiście pomijam kwestie wyglądu, bo to subiektywne odczucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze w opozycji do Tissota pozostaje Atlantic :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w wyglądzie niewielka jeśli porównujemy białe wersje obu modeli. Skoro  Tobie się Alpina nie podoba, to podoba się w Tissocie ? Zresztą i tak już sam sobie odpowiedziałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Alpina to obczaj jeszcze Alpinera 4 - dostępne 3 kolory - biały, czarny i niebieski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najładniejszy alpiner4 ( może poza Kukuczką )

post-94831-0-44441000-1487071383_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.