Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Co za brednie wypisujesz, jest taka maść co na pewno pomoże ;)

A z tym zapięciem to pojechałeś ...

Miałeś Tisell-a?

Ja miałem kilka i to z tym zapięciem to był jeden przypadek w pierwszej wersji a teraz jest trzecia, mam też Sumo i ...

a zresztą ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Mialem, mialem tez Sumo, kilka razy. Z ta mascia jednak pojechales niepotrzebnie. Odwdzieczylbym sie ale... a zreszta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie mikrobrand, Orient Mako jest lepiej zrobiony. A mistrzu co do bransolety to w jakim zegarku odrywalo sie zapiecie bo bylo tak ujowo zrobione. Tak, w Kisielu...

Taak Mako. Szczegolnie porazajaca luma, rysujacy sie bezel i mineralne szkielko, data nie w prostej linii, klekoczace i wymagajace co jakis czas dogiecia endlinki. Taak Mako to lepszy wybor.

Zachecam do lektury pierwszego postu. Autor nie jest zafiksowanu na Tisella i obiektywizmu mu nie mozna zarzucic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Dobra, juz nie psuje zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tisell to taki sam mikro brand jak ten co wystawiłeś na bazarku, wiesz ten co Pama udaje. Wyglądał przeciętnie. W czym był lepszy od Tisella, że udawał inną legendę? Mam wszystkie zegarki, o których piszesz i dziwie się, że aż taki brak obiektywizmu i jazda na Tisella. Nawet Ray 2 przy mojej całej sympatii do Orienta nie jest wg mnie lepiej wykonany. Niestety. Każdy jak widać zwraca uwagę na inne detale wykończenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

To tylko moja opinia. Jezeli cieszy to super, nie zgadzam sie tylko z niektorymi porownaniami ale moze mam bol d*py jak napisal moj kolega. Dla mnie EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, bez jaj... Ten cały Kisiel ma tak ujowo wykonaną kopertę, ze porownywanie go do Sumo to jakis zart, to raz, a pisanie, ze daje wiecej (a kosztuje niewiele mniej od Sumo) to... sam juz nie wiem jak to nazwac. Piszcie na rzeczy bo to juz nie subiektywna ocena tylko rzecz, ktora widac z daleka...

Dziwie sie popularnosci tego zegarka. To naprawde kiepski szajs i nie chce tu nikogo obrazic. Za te pieniadze mozna miec juz swietny mikrobrand, ktory doslownie miazdzy ten zegarek. Moze tylko nie wyglada jak bardzo tania podrobka, podrobki Rolexa bo nazwanie tego homarem to ujma dla homarow...

Przestan to brac!

Mam Sumo i mam Tisella, i radziłbym przestać tobie. Chyba nie miałeś w ręku koperty Sumo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Aha,no ok, niech bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie u mnie to dość świeża sprawa bo miałem niedawno i tisella i sumo. I sumo to moim zdaniem jakieś 2 klasy wyżej.. i w sumie to pod każdym względem. Wykonanie koperty, szlify, sam jej kształt, pomysł, to jak się układa świetnie na małym nadgarstku przy tak masywnej budowie, sam dizajn całego zegarka, indeksy, bezel, wskazówki.. No ogólnie rzecz biorąc wszystko :)

I nic nie mam do Tisella przecież sam go tu wychwalałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia. Szczególnie, te szlify lepsze. Na każdym uchu z innej parafii. Nierówno nawiercone otwory pod teleskopy itp. itd I to nie tylko w moim egzemplarzu, żeby nie było. http://forums.watchuseek.com/f21/sumo-quality-annoyances-still-great-watch-1002937.html#/topics/1002937

Więc z tymi klasami bym nie szalał.

Żeby nie było, te mankamenty mi nie wadzą, uwielbiam Sumo, ale napis Tisell też nie przesłania mi optyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co porównywać. Seiko to historia i świetne projekty. Pomimo bubli, które zawsze się trafiają, to dalej chyba moja ukochana marka, sądząc po ilości egzemplarzy w pudełku, czy tych co się przewinęły. Bardzo lubię swoje zegarki i Tisell jest jednym z nich, a w zasadzie jest ich dwóch MD i Submersible i pewnie, że Mr. Oh mógł zrobić coś lepiej.....ale czy nie można tego powiedzieć o każdym "producencie"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleście się udupili na to porównywanie - mam min Sumo, Ray'a i Tisell'a, oraz jeszcze "kilka" innych zegarków "w automacie" i powiem tylko jedno - jeśli kiedyś uda mi się znaleźć zegarek który będzie tak zrobiony jak MÓJ Tisell, będzie tak dokładny jak MÓJ Tisell i będzie z takich materiałów jak Tisell - a do tego nowy będzie kosztował do 3 - 4tys PLN to na 100% go kupię bo będzie warto, ale sadzę że to raczej niemożliwe...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleście się udupili na to porównywanie - mam min Sumo, Ray'a i Tisell'a, oraz jeszcze "kilka" innych zegarków "w automacie" i powiem tylko jedno - jeśli kiedyś uda mi się znaleźć zegarek który będzie tak zrobiony jak MÓJ Tisell, będzie tak dokładny jak MÓJ Tisell i będzie z takich materiałów jak Tisell - a do tego nowy będzie kosztował do 3 - 4tys PLN to na 100% go kupię bo będzie warto, ale sadzę że to raczej niemożliwe...

Kto udupił, bo chyba nie ja? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Ty na poważnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty na poważnie?

Mam ci zrobić zdjęcia detali Sumo, żebyś przestał trollować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Dawaj, czekam.

Mam ci zrobić zdjęcia detali Sumo, żebyś przestał trollować?

Przekonaj mnie, ze to co piszesz to prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. W "międzyczasie" zajrzyj do linka, który wkleiłem kilka postów wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Oczywiście. W "międzyczasie" zajrzyj do linka, który wkleiłem kilka postów wyżej.

Zrob dobre foty tego Tisella. Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia. Szczególnie, te szlify lepsze. Na każdym uchu z innej parafii. Nierówno nawiercone otwory pod teleskopy itp. itd I to nie tylko w moim egzemplarzu, żeby nie było. http://forums.watchuseek.com/f21/sumo-quality-annoyances-still-great-watch-1002937.html#/topics/1002937

Więc z tymi klasami bym nie szalał.

Żeby nie było, te mankamenty mi nie wadzą, uwielbiam Sumo, ale napis Tisell też nie przesłania mi optyki.

Miałem jednego Tisella w którym rozodpadło się zapięcie, miałem drugiego w którym wkładka bezela była krzywo wklejona i też tylko jedno >>starej produkcji<< sumo które było moim zdaniem nieporównywalnie lepsze.

To za mała podstawa do formowania arbitralnych wniosków - poprostu moje doświadczenia są inne od Twoich i tylko o nich piszę.

Może obie firmy mają problem z qc a może też nowe wersje sumo tak jak i samuraja są dużo gorsze? Tego nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to zapiecie Tisell wymienił bez gadki. Każdemu się zdarza wpadka.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Dopeman

@Konrad Wróblewski

Proszę, zdjęcia pozostawiam bez komentarza, każdy może sobie sam ocenić czy jest równo. Co do fot Tisella, mogę oczywiście zrobić, ale nie będą to zdjęcia takie jak Denver47 wrzucił w wątku o Sumo, nie mam ani sprzętu, ani umiejętności. A, i mój Sumo to rocznik coś około 2014, więc jeszcze sprzed ery X-a.

bd9a45c1-8c8e-42d8-b54e-5688c00c960f_zps

224046ce-8283-41da-bff4-b3f260e68dbe_zps

c6057bbb-ca5e-4377-aa30-a3340dd52f60_zps

ef8412fa-7ecf-4d34-ab45-26c7e08bf1f4_zps

026e207a-ee05-47e5-8770-ab23f73453e9_zps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Dawaj zdjecia Tisella i mi tu oczu nie mydlij. To co wrzuciles z Sumo to jakis pasztet, nic nie widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Odwiedź okulistę. Dla mnie koniec tematu :D

Aha, czyli nici z fotek Tisella... Tak myslalem. Brawo Ty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, czyli nici z fotek Tisella... Tak myslalem. Brawo Ty!

Konrad napisal Ci kolega czy wrzucic fotki Sumo. Napisales - przekonaj mnie. Wrzucil a ty teraz o fotkach Tisella. Wejdz do poerwszego postu i poogladaj.

Do tego napisales EOT i od tego end udzielasz sie dalej dajac innym powod potwierdzenia zapotrzebowania na masc. Po ch... bic piane? Jak nie lubie discopolo to nie udzielam sie na jego forum. Nie lubisz Tisella a jednak Cie tu ciagnie.

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi