Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość cray0n

samuraja kupić chcę

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cray0n

od dłuższego czasu przegladam to forum, zadaje pytania i ciągle nie jestem zdecydowany co kupić. W miarę upływu czasu coraz bardziej skłaniam się za jakimś samurajem. JAk napisał tu kiedyś jeden z forumowiczów ( nie pamiętam który :oops: ) " ludzie dzielą się na dwie kategorie- tych co mają samuraje i tych co chcą je mieć" ja zaliczam się do tych drugich ;( Dlatego Chętnie bym odkupił jeżeli ktoś chętny by był na sprzedaż :D

myślałem już nawet o zakupie przez ebay, ale jakos wstyd sie przyznać nie zabardzo sie orientuje tak przeprowadzić transakcję :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość takomikee

To naprawdę nic trudnego. Pierwszym krokiem będzie zarejestrowanie się na Ebay.

https://scgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Regis...A//www.ebay.pl/

Kolejną sprawą jest zarejestrowanie się w Pay Pal.

By korzystać z Pay Pala potrzebna jest karta kredytowa lub karta z mBanku dodawana bodajże do e-Konta.

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cm...egistration-run

Korzystanie z Pay Pala jest łatwe. Dostajesz od sprzedawcy PayPalową "fakturę" logujesz się do serwisu i płacisz kartą. Pieniądze są u niego natychmiast, a on wysyła towar.

I to w zasadzie wszystko. Pozostała część to poszukiwanie odpowiedniej aukcji. Jeśli będziesz mieć problem z językiem to zawsze możesz wrzucic aukcje na forum a ktoś pomoże Ci tłumacząc :D W razie pytań - pisz. Jeśli coś pomieszałem, niech mnie ktoś poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cray0n

takomikee dzięki może spróbuje zakupic przez ebay. Najwyżej bede zasypywał was pytaniami i linkami perosząc o ich weryfikacje :D

A co do PayPal to wystarczy mi jak założe konto osobiste? Czy lepsze jest specjalne??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie kazde konto nadaje sie do paypal, a raczej nie kazda karta. Musisz dokladnie przeczytac oferty bankow, czy karty wydawane do konta umozliwiaja platnosci internetowe. Zwykla karta do e-konta nadaje sie tylko do bankomatu, za wydanie "wirtualnej karty" mbank spiewa 25zl rocznie. No chyba, ze cos sie pozmienialo. Do paypal nadaja sie tez wszystkie karty kredytowe, ale jak wiadomo zadna z nich nie jest darmowa. Rozejrzyj sie za promocjami, bankow mamy "jak mrowkow", na pewno kilka wydaje wirtualne karty za darmo, np BZ WBK, we wspolpracy z Allegro. Poczytaj szczegoly na stronie Allegro.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cray0n

Kojiro mam konto w mbanku i inteligo. Z tego co słyszałem to da sie płacić w tym systemie kartą visa electron inteligo. WIęc ten problem mam z głowy. Bardziej martwi mnie bariera językowa ( słaba znajomośc angola) jak i lekkie obawy z zakupami zagranicznymi poprzez sklepy internetowe. :?

Krzysiek_W widziałem ten zestaw i powem barzo fajny. Ale jak widze nie jestem jedynym zainteresowanym tym zegareczkiem. Więc raczej wiem że go nie kupie bo albo ktos juz to zrobił albo sprzedający widząc wielkie zainteresowanie podwyzszy cenę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bardzo boisz sie tych zakupow w necie, to zdaje sie importer ma Samuraie po 800zl z gwarancja w polsce. Mozesz tez cierpliwie poczekac, co jakis czas ktorys z klubowiczow sprzedaje samuraja, czasem pojawiaja sie tez na allegro. Powodzenia :wink:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tych co mają samuraje i tych co chcą je mieć

No to ja nie zaliczam się do żadnej grupy :D

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pay-pal ma nakładkę w języku Polskim

http://www.paypal.pl/pl

a kupując z ebay.com też da się radę używając translatora np tego

http://www.translate.pl/

Poza tym polecam ten sklep:

mają obecnie tylko białego samuraja - cena 219$ z darmową wysyłką.Duża szansa,że unikniesz cła.

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=0

a tu mają czarnego za niecałe 200$ i tytanowego orange już ponad 300$ :D

ale wysyłka już nie jest darmowa - 30$ nieubezpieczona lub 40$ za pełen tracking i ubezpieczenie.

http://www.skywatches.com.sg/watches/index...b4073254bb4e39a

co do cłą nie wiem.Pierwszy raz ciągnę bezpośrednio dla siebie z tego sklepu (znam pochlebne opinie od kolegów)i nie wiem jak zapakowany i opisany będzie pakiet.

Mam nadzieję ,że pomogłem.

A importer troche droższy,ale też polecam-kupowałem od niego i wszystko było ok,można dostać gratis pasek nato,kupiony od niego czarny potwór miał ledwie 6sekund odchyłki dobowej leżąc,a na ręku 4sekundy :D więc nie ma obaw ,że to jakiś 2 gatunek czy coś o ile takie wogóle istnieją :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używanie takich translatorów ma tylko sens dla osób znających podstawy i mogących skorygować błędy. W przeciwnym razie wychodzą absurdy.

Poza tym polecam ten sklep:

mają obecnie tylko białego samuraja - cena 219$ z darmową wysyłką.Duża szansa,że unikniesz cła.

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=0

To seiko jest bez pudełka. Nie widzę podstaw, żeby twierdzić, ze przyjdzie bez cła. Cło zresztą to pikuś. Gorzej z VAT.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto kupuje samiego z pudełkiem :D ?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, jakbym kupował to chciałbym z pudłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Używanie takich translatorów ma tylko sens dla osób znających podstawy i mogących skorygować błędy. W przeciwnym razie wychodzą absurdy.

Nie widzę podstaw, żeby twierdzić, ze przyjdzie bez cła. Cło zresztą to pikuś. Gorzej z VAT.

A ja widzę :D ściągnąłem 4 zegarki i od żadnego nie policzono cła i vatu,między innymi właśnie dzięki braku pudełka oraz faktury.Ja mam póki co 100% skuteczność,mówię o faktach a nie teoretyzuję.Co do translatorów to się zgadzam.Ale założyłem,że kolega może znać podstawy.W końcu wystarczy to czego uczą w szkole pubolicznej by się translatorem poprawnie posłużyć.

Zresztą zakupy przez sklepy netowe ograniczają się do kliknięcia na odpowiedni baner,wpisania swoich danych (lub nawet bez tego -czasem sklep ogranicza się do danych jakie otrzyma poprzez płatności pay-pal)i dokonania płatności.A z tłumaczeniem słów takich jak "buy now","add to basket",czy "check out"poradzi sobie każdy translator.Tak samo jeśli wrzucimy opis produktu do translatora-wyjdzie dziwoląg językowy,ale sens da sie zrozumieć.

Ale wracając do sedna-jeśli koledzy polecają sprzedawcę z e-bay to przy atrakcyjniejszej cenie to chyba najlepsze rozwiązanie.No chyba,że importer i brak zmartwień o cło,vat,zaginięcie paczki i w razie jakichkolwiek problemów z zegarkiem brak zmartwień o serwis :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj, to zupełnie inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie przesadzaj, to zupełnie inny zegarek.

ech eye nic nie dasz pohandlować :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Handel tylko w "Oferuję" 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiem u importera bez pudła - transakcja też "bez pudła" Zadowolenie pełne, a samuraj lepiej wygląda na łapie niz w pudełku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktywowałem dzisiaj Paypala, czekam na pieniążki i zacznę moje polowanie na Samuraia, chociaż wciąż spokoju nie daje mi SNK031 :lol:

Dzisiaj na eBay aukcja z białym zakończyła się na kwocie 290zł. Ogólnie białe kosztują mniej niż czarne i jest to czasami różnica w wysokości 100zł albo i więcej. Czy wpływ na to ma tylko większa popularność tych drugich czy może jeszcze coś innego?

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poki nie masz jeszcze calosci kasy,a wiec masz troche czasu do zakupu pamietaj by uwierzytelnic karte w paypal.Trwa to kilka dni i pozwala uruchomic w pelni konto.Standardowo po rejestracji bedziesz mial limit platnosci 100$ liczony narastajaco.Autoryzacja to sprawdzenie czy aby na 100% karta ktora chcesz placic nalezy do ciebie.

Placisz kilka dolarów paypal-owi i czekasz az transakcja pojawi sie w twojej historii platnosci.Ostatni krok to odczytanie kodu jaki bedzie widnial w pozycji "tytul platnosci"i podanie go w drugim kroku autoryzacji.Kwota pobrana wczesniej przy pierwszym kroku autoryzacji zostanie zwrocona na twoje konto.Pomiedzy dwoma krokami autoryzacji mija troche czasu(np w Polbanku nie ma historii platnosci dostepnej elektronicznie wiec trzeba czekac az wyciag z rachunku karty dojdzie do domu)wiec dobrze zrobic to jak najszybciej.Tym bardziej,ze jak wczesniej napisalem,sumarycznie to nic nie kosztuje.

Pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cray0n
Dzisiaj na eBay aukcja z białym zakończyła się na kwocie 290zł. Ogólnie białe kosztują mniej niż czarne i jest to czasami różnica w wysokości 100zł albo i więcej. Czy wpływ na to ma tylko większa popularność tych drugich czy może jeszcze coś innego?

chyba wiem o jakiej aukcji mówisz- brałem w niej udział tylko że ta aukcja kończyła się o 19 a wtedy nie miałem dostępu do neta ( cholerne burze wrrrrr :evil: :evil: ) a tak pewnei by by mój :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adiblue pisząc "aktywowałem" miałem na myśli, że już mam konto zweryfikowane :D Tak czy inaczej to dziękuję za info i jestem pewien, że dla innych będzie przydatne. Ja tylko napiszę, że u mnie trwało to wszystko nie kilka dni a 5 minut jeśli nie krócej. Na początku podałem numer karty itd. Potem pojawiła się strona służąca do uzyskania kodu do pełnej weryfikacji i informacja iż z konta zostanie pobrana kwota 6,50zł. Z ciekawości wszedłem od razu na konto i ku mojemu zdziwieniu była tam już wymieniona blokada na karcie razem z kodem :lol: Wpisałem więc na stronce i konto zostało zweryfikowane. Korzystam z Allekarty w BZWBK.

chyba wiem o jakiej aukcji mówisz- brałem w niej udział tylko że ta aukcja kończyła się o 19 a wtedy nie miałem dostępu do neta ( cholerne burze wrrrrr :evil: :evil: ) a tak pewnei by by mój :cry:

Dokładnie :D Aukcja skończyła się jakoś po 19. 290zł to już chyba naprawdę niezła okazja. Doliczając koszty przesyłki, jakieś tam drobne opłaty przewalutowania, cła i na koniec VATu i tak wychodzi malutko. A gdyby tak celnik cła i podatku nie naliczył... :lol:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najbliższym czasie będę zamawiał białego 8) Fajnie że są tańsze.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie może gdzie tanio można upolować pomarańczowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.