piotrek39 3574 #2826 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam Raczej bez paska każdy z was ma swojego ulubionego paskoroba a moje paski nie są jakieś profesjonalnie zrobione Zresztą każdy coś musi zarobić , dzięki temu istniejemy Choć znalazłem tu górala zdolnego , piękne kierpce szyje a przy tym też świetne paski mam zamiar zamówić jakiś na próbę Stempel se kupiłem , stempel imadło , skórka i gotowe Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2827 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) W sumie to i racja,każdy będzie inny,jeden lubi płaszczkę drugi nóżki strusia a trzeci ładownicę. A klamerki weszły w zasięg twojego radaru? Nie do zegarka ale czy się tematem zainteresowałeś? Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez willek777 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2828 Napisano 13 Sierpnia 2018 Nie oplacalne robienie klamerek , dużo czasu schodzi. Ale może do zegarka coś dorzucę z tego samego materiału ale nie obiecuje Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2829 Napisano 13 Sierpnia 2018 Przyjechał TC9. naprawdę robi bardzo dobre wrażenie. Mam teraz zagwozdke, bo w międzyczasie okazało się że będę potrzebował kasę i jestem zmuszony puścić go w obieg, a jest mocny Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2830 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Abir Jak masz na myśli mój , to zostaw jak Ci się podoba , trochę potrwa zanim skończę a i na kase ewentualnie poczekam ile będzie trzeba. Nie ma sprawy Tak w ogóle to gratulacje , wygląda dobrze Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2831 Napisano 13 Sierpnia 2018 Abir a bezel toto ma ceramiczny czy szafir? Ps. Fajny chrono,czy to poljot czy jakiś seagull? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2832 Napisano 13 Sierpnia 2018 AbirJak masz na myśli mój , to zostaw jak Ci się podoba , trochę potrwa zanim skończę a i na kase ewentualnie poczekam ile będzie trzeba. Nie ma sprawy Tak w ogóle to gratulacje , wygląda dobrze Sent from my iPhone using Tapatalk dzięki,nie Piotrze, ty na razie nie jesteś obciążeniem Abir a bezel toto ma ceramiczny czy szafir? Ps. Fajny chrono,czy to poljot czy jakiś seagull?wiesz, ten bezel jest zatopiony w kopertę, nie obraca się. jak mu się przyglądam i stukam to wygląda na jakąś ceramikęnapisy na bezelu świecącew środku seagull,doczytałem u producenta - bezel ceramika 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #2833 Napisano 13 Sierpnia 2018 Fajny chrono,czy to poljot czy jakiś seagull?Seagull ST19 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 696 #2834 Napisano 13 Sierpnia 2018 Panowie jakos trzeba ochrzcic(nadac nazwe) na ten zegarek Piotrka39 chyba ze Pioterk39 juz ma nazwe na niego. Abri tez na niego patrzylem ale jakos chrono w mosiadzu mi nie pasuje ale to moja opinnia, tc9 robi dobre zegarki kiedys mialem bronze divera. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2835 Napisano 13 Sierpnia 2018 Abri tez na niego patrzylem ale jakos chrono w mosiadzu mi nie pasuje ale to moja opinnia, tc9 robi dobre zegarki kiedys mialem bronze divera.mam też divera 1972. jednak na żywo ten nowy wygrywa. muszę pogonić jednego. decyzja zapadła - na sprzedaż idzie divermoże dlatego, że w tym brązie to wszystkie divery są i kilka już jest w kolekcji - a idą następne, a ten Lunarscope do koszuli też się nada (tylko nie białej - chyba)naprawdę fajny, lekki, kompaktowy brązikmuszę tylko przyzwyczaić się do tych wskazówek, że chodzi mała, duża stoi - bo jest od stopera - nigdy nie miałem jeszcze chronow mordę, słaby jestem w wymyślaniu fajnych nazw, ale pomysł przedni.może coś polskiego kojarzącego się z amerykańską emigracją - zbyt patetycznie chyba zabrzmiało 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2836 Napisano 13 Sierpnia 2018 Popieram pomysł na nazwę zegarka piotrka39 ! Polski Eagel 39! Polsko amerykańska nazwa;))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2837 Napisano 13 Sierpnia 2018 Renegat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2838 Napisano 13 Sierpnia 2018 to dobre jest - renegat. Tomek masz łeb nie od parady 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2839 Napisano 13 Sierpnia 2018 Kur...a ale jazda Strasznie mi miło Ale z nazwą bym sie wstrzymał do pierwszych testów Bo może sie okazać ze nazwa będzie polsko - hamerykanski bubel Tomasz z nazwą na razie prowadzisz Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2840 Napisano 13 Sierpnia 2018 Dzięki! Piotrek a podrzucisz linkę do tych stempli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2841 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) RenegatAle obiecuje ze wrócę Dawno to kupowałem ale poszukam Mam https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F401448811214 Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2842 Napisano 13 Sierpnia 2018 trochę lepsze zdjęcie, mój telefon to tylko do dzwonienia /klikać/ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2843 Napisano 13 Sierpnia 2018 Fajny zegar , dobra decyzja Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2844 Napisano 13 Sierpnia 2018 Fajny, ma coś w sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2845 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Rafał A ten tc-9 diver ma zakręcaną koronkę ? Aha i jeszcze jedno pytanie , to chrono jaki rozmiar koperty ? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8950 #2846 Napisano 13 Sierpnia 2018 tak ma zakręcaną. pierwsza wersja 1970 - chyba nie miała. 1972 - ma zakręcanąchrono ma 42mm moje skromne propozycje nazwy:1. undercover2. overseas lub over seas (bo to różne znaczenia chyba ma - ale oba mi się kojarzą pozytywnie) 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7893 #2847 Napisano 13 Sierpnia 2018 Zegar Piotra wspaniały a na nazwę proponował bym AZBEST jednoznacznie kojarzy się z Polakami w Ameryce :D 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 56 #2848 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Renegat to nie jest dobre słowo. To w sumie znaczy zdrajca ;(. Ładnie brzmi ale nie kojarzy się najlepiej. Może RudeBoy - on jest taki nieokrzesany, gruboskórny i niedelikatny...a jednoczesnie "rude" to jakby pachnie rdzą czyli utlenionym metalem co brąz lubi. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Maxim 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2849 Napisano 13 Sierpnia 2018 Maxim, renegat to odstępca, ktoś, kto wybrał własną drogę wbrew ogółowi zwyczajom, trendom, prawu. Bywa okrzyknięty zdrajcą przez decydentów, by zdeprecjonować jego niezależność.Nie idź na łatwiznę i nie wierz bezkrytycznie we wszystko co google wyrzuca na trzech pierwszych pozycjach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 56 #2850 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) tak tak..ja wiem..kojarzy się z wolnością, motocyklami, długim skórzanym płaszczem i karabinem . Definicja słowa jednak jest nieco inna : renegatWielki słownik ortograficznyrenegat -acie; -aci, -atów Słownik języka polskiegorenegat «człowiek wypierający się dotychczasowych przekonań i przechodzący na stronę przeciwnika» • renegacki • renegactwoSłownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego renegat [łac.], odstępca, odszczepieniec, zdrajca. ALe...kogo to obchodzi Ta pierwsza- filmowa - bardziej się wbija w pamięć . Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Maxim 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach