krupik 17 #3251 Napisano 9 Września 2018 (edytowane) @piotrek39 zegarek wygląda super ja wczoraj testowałem błyszczącego nowością Steinhart ocean one bronze light browna dziś już nie błyszczał bo całą noc siedział z jajkiem brakuje daty (ale to wiedziałem kupując) - oryginalna skóra choć bardzo fajna w dotyku to imho za cienka+/- bezel miał być light brown a jest imho bardziej zielony ale wygląda fajnie z patyną+ luma fajna (a się bałem porównania z Stargatemi i Monsterem)+ rozmiar dobry (a bałem się że za mały)+ steinhartowy canvas fajny+ ogólnie do wykonania nie ma się co przyczepić Edytowane 9 Września 2018 przez krupik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3252 Napisano 9 Września 2018 Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3253 Napisano 9 Września 2018 Jest fajny , a paski od Steinhart bardzo fajne , przynajmniej do modelu Military 47 mm , zegarek sprzedałem a dwa paski zostały Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3254 Napisano 10 Września 2018 PowitołDobry jest. W świetle podsufitki nie wyglądał 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3255 Napisano 10 Września 2018 brakuje daty (ale to wiedziałem kupując) To akurat zaleta imo, dziura w tarczy zawsze psuje harmonię całości... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #3256 Napisano 10 Września 2018 Mój nowy nabytek - Maranz okazał się za duży, więc go wymieniłem na Aquatico. 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3257 Napisano 10 Września 2018 Graty nowinki U mnie po staremu tylko w nowym kolorze Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #3258 Napisano 10 Września 2018 wygląda jak bębenek rewolweru . Tylko kaliber słabiutki. 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3259 Napisano 10 Września 2018 Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #3260 Napisano 10 Września 2018 Poitrek39 czy ten świecący egzemplarz to gotowy produkt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3261 Napisano 10 Września 2018 Poitrek39 czy ten świecący egzemplarz to gotowy produkt?Już prawie jeszcze jeden mały upgrade , jak dobrze pójdzie to do tygodnia się wyjaśni Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #3262 Napisano 10 Września 2018 Super info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3263 Napisano 11 Września 2018 Bry! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #3264 Napisano 11 Września 2018 Bry! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3265 Napisano 11 Września 2018 A ja odswiezylem tanka ze rdzy Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex LDZ 9 #3266 Napisano 11 Września 2018 Szybka patyna. Kwas i kreda. Jak jest? Wysłano z czegoś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #3267 Napisano 11 Września 2018 Dla mnie byłoby szkoda tak potraktować ten piękny zegarek, naturalne patynki są ok, to już lekka przesada, poza tym uszczelki też dostają po ...Ale to moja opinia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3268 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) Jaki kwas? Maja opinia jest taka , przesada to sól i amonia to co ja robie , patyna jest naprawdę ostra i mocna swoje zegarki ( zrobione prze zemnie ) patynuje , w razie czego uszczelki zmienię i wyczyszczę choćby mechanicznie testuje brązy i sprawdzam ich zachowanie. Polecać nikomu nie polecam a nawet ostrzegam takie kreda , ocet czy jajka bezpieczne a i kwas to też pewnie opary a nie zanurzanie Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 11 Września 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3269 Napisano 11 Września 2018 Jaki kwas? Maja opinia jest taka , przesada to sól i amonia to co ja robie , patyna jest naprawdę ostra i mocna swoje zegarki patynuje , w razie czego uszczelki zmienię i wyczyszczę choćby mechanicznie testuje brązy i sprawdzam ich zachowanie. Polecać nikomu nie polecam a nawet ostrzegam takie kreda , ocet czy jajka bezpieczne a i kwas to też pewnie opary a nie zanurzanie Sent from my iPhone using Tapatalk Octowy, spirytusowy, ze sklepu, bodaj 6% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3270 Napisano 11 Września 2018 jestem za eksperymentami, sam kombinowałem z jajkiem. tylko nie zawsze efekt jest pozytywny, o tym przekonujemy się na koniec. ten wg mnie jest na nie. na zdjęciu trochę wygląda jakbyś emalią pomalował tego zelosa. z patyną to chyba niewiele wspólnego. bym go wyczyścił 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3271 Napisano 11 Września 2018 A ja bym go przetarł po krawędziach, patyna ma super kolorek, trzeba tylko wydobyć błysk bązu na kantach i będzie genialnie! Próbuj i pokazuj efekty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3272 Napisano 11 Września 2018 Zgadzam się z Tomkiem Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Repsak 301 #3273 Napisano 11 Września 2018 Jakiś czas temu zaliczyłem cały wątek o brązowiakach no i wzięło mnie. Dzięki Panowie za cenne informacje, opinie i zdjęcia. Na początek Żabolek. Aż chce się powiedzieć cudze chwalicie. Moje pierwsze wrażenia. Piękny kawał mosiądzu. Nie wiem dlaczego, malowałem sobie obraz delikatnego zegarka. Żabol ma bardzo dobre proporcje. Ładnie się układa. (kiedyś mierzyłem Tudora bronze i to była porażka, taki klocek). Gerlach jak na ten przedział cenowy jest dopracowany. Ma fajne detale - żabka na tarczy, wskazówce sekundowej i klamerce. Struktura zielonej tarczy przypomina skórę ropucha. :)Wyraziste indeksy też chyba z mosiądzu. Nie wiedziałem, że insert też jest zielony, na wszystkich fotach wydawał się czarny. To tak na szybko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3274 Napisano 11 Września 2018 Gratulacje! Podzielam całkowicie powyższy pogląd. To teraz jeszcze pasek ze skóry strusia z takimi pryszczami jak u ropuchy i będzie komplet! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3275 Napisano 11 Września 2018 dobry wybór na początek, wielkie graty.na tym się nie skończy.... 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach