Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

prozero

Armani AR2461

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu zegarka Armani AR2461
Ciężko mi ocenić czy te zegarki są oryginalne na aukcjach allegro

Przykładowo na allegro kosztują już od ok 400-700zł.
Na wszystkich aukcjach sprzedający informują o 24 miesięcznej gwarancji oraz certyfikacie autentyczności
df2fad275532a71dbb158cdf541ea37e.jpeg
Jednak są to raczej nowe konta, które mają przeważnie <100 komentarzy.

Co do ewentualnej reklamacji, to udało mi się też zorientować, że w razie problemów reklamuje się je u sprzedającego.

Ten sam zegarek za pośrednictwem strony ceneo, kosztuje:
-najtaniej w pewnym sklepie 899zł
-w znanym sklepie swiss 1590zł

Pytając kiedyś jakiegoś sprzedającego z allegro, powiedział mi, że cena w swissie spowodowana jest tym, że jest to największy sklep, posiada dużą marżę, duża tracą na reklamę itd więc muszą zarobić.

Co wy myślicie o tych zegarkach z allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslimy ze ta modowa marka niewiele jest warta.

A mowiac wprost, jest obciachowa ;), ....no Diesel jest gorszy.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, każdy ma swoją opinię:) Mi akurat ten model bardzo się podoba, przymierzałem go właśnie w swissie, ale 1600zł to wg. mnie za dużo, dlatego zastanawiam się nad tymi z allegro, lub z innego pewnego sklepu za 900zł. Ale nie chcę też przepłacać, stąd pytanie o oryginalność produktów z allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno mowic o oryginalności zegarków modowych, ktos zaplacil firmie modowej za mozliwosc uzywania znaku na tarczy i klepie kilka gaciowych pseudoczasomierzy bo zwietrzyl interes .
Mlodzi kupią bo Armani,, Tommy czy inny Kors.
Istnieje prawdopodobieństwo ze oryginał i podróbka wytwarzanie są w tej samej fabryce i z tych samych komponentów...
Odradzam stanowczo.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swiss- 1600, allegro- 400. nie zastanawia Cię to? A w sumie wszystko jedno, klepie je ten sam chińczyk, więc nie ma co przepłacać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 ulubione kategorie pytań odnośnie oryginalności: o odpustowego "roleksa" day-date bez daty, z "krystalicznym" szkiełkiem - skąd pomysł, że to w ogóle leżało obok Rolexa ? Oraz o Armaniego czy innego Diesla -oryginalny ? A kogo to obchodzi ?

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swiss- 1600, allegro- 400. nie zastanawia Cię to? A w sumie wszystko jedno, klepie je ten sam chińczyk, więc nie ma co przepłacać...

"Klepie je ten sam chińczyk". Uwielbiam to. Dowód jakiś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu zegarka Armani AR2461

Ciężko mi ocenić czy te zegarki są oryginalne na aukcjach allegro

Myślę że takie pytania powinieneś zadawać w dziale "miłośników marki Emporio Armani"  - tam jest najwięcej specjalistów z dziadziny tej marki... 

Tyle że na tym forum nie ma takiego działu - możne dlatego że to forum miłośników zegarków a nie konfekcji i modnych dodatków "do biustonosza"- co chyba o czymś świadczy ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito, nie jestem miłośnikiem marki, po raz kolejny powtarzam, że podoba mi się tylko ten konkretny model, nie rozumiem niektórych oburzenia co do tej marki, zarejestrowałem się na tym forum, bo tak jak pisałem wyżej nie chcę trafić na jakąś podróbkę. Temat można zamknąć, Master Yoda, dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec podpowiem Ci tylko, że pomimo tego że zegarek wizualnie Ci odpowiada, szkoda pieniędzy, jego trwałość może być znikoma, lepiej bez pośpiechu poszukać coś w podobnym designie, coś, co posłuży przez długi okres.

Szczerze.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec podpowiem Ci tylko, że pomimo tego że zegarek wizualnie Ci odpowiada, szkoda pieniędzy, jego trwałość może być znikoma, lepiej bez pośpiechu poszukać coś w podobnym designie, coś, co posłuży przez długi okres.

Szczerze.

Można się spinać i napinać, ale jak się komuś spodoba gaciozegar i się na nim zafiksuje, to nie przetłumaczysz, że ma kupić Citizena jakiegoś albo Seiko :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie, że tym którzy źle piszą o Armani gumki w majtkach pękają i skarpetki się zsuwają?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się spinać i napinać, ale jak się komuś spodoba gaciozegar i się na nim zafiksuje, to nie przetłumaczysz, że ma kupić Citizena jakiegoś albo Seiko :).

Edukacja zegarkowa, to jedno z  podstawowych zadań forum, jeśli nie my, to kto?

Trzeba bronić młodych przed błyszczącą tandetą, na każdej niwie.

A wiecie, że tym którzy źle piszą o Armani gumki w majtkach pękają i skarpetki się zsuwają?

Wiemy, ale tylko na widok innego w gaciach i skarpetkach....Armaniego :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tym, którzy kupują gaciowe zegarki pękają pięty i garbacieją nosy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Armani to nie będzie mój pierwszy zegarek, kiedyś miałem Timexa, aktualnie Casio, a teraz chcę się przerzucić na tego AR2461

Co do trwałości to jest on na mechanizmie kwarcowy tak, jak tamte więc nie sądzę, że coś się może w nim uszkodzić.

Yoda, uważasz, że to jest błyszcząca tandeta? wg mnie tandetą są podróbki; zegarki <50zł. I wcale taki młody nie jestem, chociaż nie znam się jakoś bardzo na zegarkach bo to nie mój temat.

Z tematu o oryginalność, zrobiła się ogromna dyskusja na anty zegarki modowe :D. Ja stoję przy swoim, że każdy ma swój gust i swoją opinię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tematu o oryginalność, zrobiła się ogromna dyskusja na anty zegarki modowe :D. Ja stoję przy swoim, że każdy ma swój gust i swoją opinię.

Moim zdaniem chodzi o to że tutaj to raczej nikt Ci nie powie czy linkowane przez Ciebie zegarki są, czy też nie są oryginalne, bo na tym forum nikt się tą marką nie interesuje - przynajmiej w kwestii czasomierzy ;) poza tym prestiż tej marki, jeśli chodzi o zegarki, jest taki że w zasadzie nie ma znaczenia czy to podróbka czy też oryginał (cokolwiek to znaczy) bo faktyczna wartość tego zegarka oscyluje w okolicy wartości zastosowanych przy jego produkcji materiałów.

Co do samej jakości wykonania oraz zastosowanego mechanizmu to moim zdaniem jest on na poziomie najtańszych Casio o podobnej specyfikacji...

Niezależnie od powyższego - jeśli Ci się podoba to kupuj, patrząc np na zegarki Casio to cena katalogowa w Casio Polska zdecydowanie odbiega od cen z portalu aukcyjnego, niemniej sprzedawane na portalu Casio z reguły są oryginalne, więc być może z AR2461 jest tak samo, ale pewien będziesz jak kupisz i porównasz z tym w Swiss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup co chcesz. To Twoja kasa i Ty będziesz to nosił. My odradzamy, bo to kaszana, ale skoro się uparłeś. Mechanizm kwarcowy kwarcowemu nie jest tożsamy. Jakby było wszystko jedno, to by psy fujarkami wodę piły.

Jak pisałem na początku to Twoja kasa. Tyle ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Armani to nie będzie mój pierwszy zegarek, kiedyś miałem Timexa, aktualnie Casio, a teraz chcę się przerzucić na tego AR2461

Co do trwałości to jest on na mechanizmie kwarcowy tak, jak tamte więc nie sądzę, że coś się może w nim uszkodzić.

Yoda, uważasz, że to jest błyszcząca tandeta? wg mnie tandetą są podróbki; zegarki <50zł. I wcale taki młody nie jestem, chociaż nie znam się jakoś bardzo na zegarkach bo to nie mój temat.

Jestem tego pewien :)

P.S Mechanizmy bywają różne, a uszkodzeniu w zegarkach ulegają nie tylko one, ale tandetne koperty się wycierają, bublowate tarcze łuszczą, a wskazówki odpadają.

Tyle.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tego pewien :)

No chyba że PVD czarny matowy - to wtedy będzie matowa tandeta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba że PVD czarny matowy - to wtedy będzie matowa tandeta :)

E tam matowa. Szybko się wybłyszczy albo złuszczy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim! 
Piszę do was z prośbą o sprawdzenie czy ten o to zegarek jest oryginalny, sprzedaje go moja koleżanka niestety nie posiada paragonu, ponieważ był to prezent, lecz przezorny zawsze ubezpieczony i chciałabym wiedzieć czy jest on faktycznie oryginalny ;)

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

post-98237-0-85643200-1497895593_thumb.jpg

post-98237-0-49385900-1497895599_thumb.jpg

post-98237-0-06154600-1497895605_thumb.jpg

post-98237-0-96552800-1497895610_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jakby wskazówki subtarczy były na stałe, bez możliwości ich ruchu. Zgadza się? Jeżeli tak jest to masz odpowiedź. Inna sprawa, że żaden "Armani" nie jest dobrym zegarkiem. Przejrzyj lepiej ofertę np. Lorusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jakby wskazówki subtarczy były na stałe, bez możliwości ich ruchu. Zgadza się? Jeżeli tak jest to masz odpowiedź. Inna sprawa, że żaden "Armani" nie jest dobrym zegarkiem. Przejrzyj lepiej ofertę np. Lorusa

Szczerze to nie wiem, ponieważ widziałam go tylko na zdjęciach. Jutro mam się z nią spotkać i obejrzeć go na żywo. Rozumiem, ze jeżeli wskazówki subtarczy są nieruchome to nie mam co sobie zawracać głowy? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to nawet jak wskazówki są "ruchome" to nie warto sobie zawracać tym "zegarkiem" głowy. A ten to na 99% podróba, wskazuje na to nie tylko przyklejone wskazówki subtarczy, ale też lipny certyfikat, taki jak w tym temacie:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/144627-autentyczno%C5%9B%C4%87-zegarka-armani-ar1400/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie odpuszczam sobie ten zegarek i przejrzę ofertę Lorusa.
Dziękuję za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.