Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mirek 1969

Omega military

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Co sądzicie o tej omedze http://allegro.pl/zegarek-omega-military-i6906439443.html ?Jest warta uwagi czy jest coś namieszane  i nie jest warta uwagi? Podoba mi się stan nawet nie najgorszy ale na tym moja wiedza się kończy.Trochę chyba jednak mały jak ja noszę zegarki 44mm i 45mm a tu o centymetr mniej :( .Dzięki i pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Co sądzicie o tej omedze http://allegro.pl/zegarek-omega-military-i6906439443.html ?Jest warta uwagi czy jest coś namieszane  i nie jest warta uwagi? Podoba mi się stan nawet nie najgorszy ale na tym moja wiedza się kończy.Trochę chyba jednak mały jak ja noszę zegarki 44mm i 45mm a tu o centymetr mniej :( .Dzięki i pozdrawiam Mirek

A co niby ma mieć wspólnego omega z lat 40-tych z tym co Ty teraz nosisz na reku?

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to kiedyś był zegarek militarny..

Dziś jedynie wiadomo że mechanizm jest z 1944-45, reszta , napisy, tarcza malowana i wypełniona lumą, nowa koronka (sygnowane to okres od okolo połowy lat 50) to współczesna twórczość.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mial nie zly pomysl aby tak przygotowac te omege:)

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek mocno wypicowany, co budzi podejrzenia. Jednak czy to prawda, czy pic można powiedzieć dopiero obejrzawszy go w realu. Chyba, że ktoś ma dostęp do angielskiej ewidencji wojskowej.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nie jest idealny,ale za jakieś rozsądne pieniądze mógłby być niezłą bazą projektu.,Łatwiej znaleźć do takiej Omegi oryginalny cyferblat,niż na przykład wmawiać sobie, na siłę, że się ma zegarek dla "pilotów Luftwaffe" w sytuacji gdy zegarek przeznaczony jest dla pilotów wycieczek.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w ogole znaki wojskowe sa oryginalne czy naniesione w pozniejszym czasie?

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nie jest idealny,ale za jakieś rozsądne pieniądze mógłby być niezłą bazą projektu.,Łatwiej znaleźć do takiej Omegi oryginalny cyferblat,niż na przykład wmawiać sobie, na siłę, że się ma zegarek dla "pilotów Luftwaffe" w sytuacji gdy zegarek przeznaczony jest dla pilotów wycieczek.,

No właśnie .Lepiej sobie nic nie wmawiać niż udawać że ma się zegarek z jakąś tam historią.Mi by to nie smakowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w ogole znaki wojskowe sa oryginalne czy naniesione w pozniejszym czasie?

Mając do dyspozycji to zdjęcie to można tylko przypuszczać, w realu można to by lepiej ocenić, a pewne obiekcje mam.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie ciekawie odnowiona tarcza, zegarek wygląda interesująco, tylko ta koronka z logo omegi i znaczkiem jakby z  mercedesa?!

Czy ktoś widział taką koronkę w omegach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego nie?

koronka może być oryginalna (ten znaczek zastanawiający) ogólnie logo omegi stosowane było w znacznie młodszych zegarkach (nie wiem jak w militarnych)

ciekawie odnowiona tarcza? co tu ciekawego? ostatnio czarny mat jest modny:)

tu podobna:

https://www.poshtime.com/3028.052/Omega-www-military-watch-c.1944.php

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Ktos mial nie zly pomysl aby tak przygotowac te omege:)

koperta wyglada na odnawianą papierem ściernym, średniej gradacji :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale właśnie taki jest trend- duże kontrasty pomiędzy polerką na lustro a szczotkowaniem

do tego czarny mat na tarczy i sukces sprzedaży gotowy

pal licho oryginalność:)

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

ale właśnie taki jest trend- duże kontrasty pomiędzy polerką na lustro a szczotkowaniem

do tego czarny mat na tarczy i sukces sprzedaży gotowy

pal licho oryginalność :)

I kilkudziesięcioletnia luma świecąca jak psu jajka :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie że 99% kupujących na allegro nie będących kolekcjonerami szuka zegarka w idealnym stanie- w tym konkretnym przypadku dodanie informacji że jest po renowacji ceny nie zmieni.Zwykły,przeciętny nosiciel chce zegarek w maksymalnie ładnym stanie a nie oryginalnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.