Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

4palce

Jaki to zegar?

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z dyskusją jaka się wywiązała, jaki to model i czy aby koszerny?

post-94542-0-88559200-1508933089.jpg

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa różne zegarki. Zobaczcie na subtarcze. W tym z pytania zupełnie nie pasuje ścięcie 12 i 6 do tarczek bo zostaje sporo miejsca i ścięcie wygląda bez sensu. Uszy inne i podziałka górnej subtarczy inna ale nawet gdyby nie patrzeć na dolny to samo spasowanie obcęcia cyfr do tarcz wskazuje raczej na podróbkę.

EDIT Popatrzyłem uważniej na foto i wygląda na to, że cyfry w „fotoszopie”, gimpie czy innym paincie zostały zamazane od połowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak ten,

Ale jest kilka różnic.

No i o te różnice właśnie chodzi. <_<

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim przyciski też są różne :)

Moim zdaniem, tak jak koledzy wyżej piszą - średnio to wygląda z Twojej fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa różne zegarki. Zobaczcie na subtarcze. W tym z pytania zupełnie nie pasuje ścięcie 12 i 6 do tarczek bo zostaje sporo miejsca i ścięcie wygląda bez sensu. Uszy inne i podziałka górnej subtarczy inna ale nawet gdyby nie patrzeć na dolny to samo spasowanie obcęcia cyfr do tarcz wskazuje raczej na podróbkę.

EDIT Popatrzyłem uważniej na foto i wygląda na to, że cyfry w „fotoszopie”, gimpie czy innym paincie zostały zamazane od połowy.

O to właśnie biega... subtarcze za blisko osi, podziałka górnej jakby dla większej rezerwy, indeksy. Ale zlustrowałem internety i dokładnie takiego nie widzę nigdzie. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińszczyzna.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się wyjaśniło, taki zegar opisany wprost jako repliika znaleźliśmy w sieci.

post-94542-0-26905400-1508943301.jpg

Wszystko się zgadza, łącznie z górną subtarczą wyskalowaną do 60, czego w innych zbliżonych egzemplarzach nie widać.

Szkoda właściciela bo jest na 100% przekonany o oryginalności zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie było fotoszopa. Cióż. Zbyt niewyraźne zdjęcie i pewnie stąd mi się wydawało, że korekcja cyfr była. Tym gorzej bo tak przycięte wyglądają tragicznie gdy jest miejsce na ich przycięte fragmenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy nie było, ale też nie umiem sobie wyjaśnić po co miałby być na zdjęciu fejkowego zegarka. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się wyjaśniło, taki zegar opisany wprost jako repliika znaleźliśmy w sieci.

IWC Portuguese Chronograph fake

Co do jasności to jest podróbka nawet tytuł zdjęcia o tym mówi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy nie było, ale też nie umiem sobie wyjaśnić po co miałby być na zdjęciu fejkowego zegarka. :huh:

Mogły być cyfry na fotografii przycięte tylko graficznie by upodobnić do oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do jasności to jest podróbka nawet tytuł zdjęcia o tym mówi :)

Tytuł zdjęcia o tym mówi, bo taki tytuł nadałem fotografii zapisanej z witryny gdzie takie "repliki" sprzedają, tak więc tytuł o niczym nie zaświadcza. Natomiast fakt, że sprzedają tam zegarki identyczne jak ten rzekomy IWC jasno dowodzi, że on także jest podróbką. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytuł zdjęcia o tym mówi, bo taki tytuł nadałem fotografii zapisanej z witryny gdzie takie "repliki" sprzedają, tak więc tytuł o niczym nie zaświadcza. Natomiast fakt, że sprzedają tam zegarki identyczne jak ten rzekomy IWC jasno dowodzi, że on także jest podróbką.

To jak kolega dobrze nazwał zdjęcie to niech się nie boi nazywać i zegarka z tematu podróbka :)

Żadne repliki, nie wprowadzamy zamętu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisałem wprost "zegar opisany jako repliika" a w kolejnym poście "replika" jest w cudzysłowiu, więc chyba mój stosunek do tego procederu jest jasny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.