Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

.

Edytowane przez wiejo3

Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję...

spotykam pierwszy raz..poszukałem.... i tylko w 1958 roku była produkowana...

Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[/size]

Z tymi specjalistami to ale dałeś ;-) Mechanizm oryginalny. W rzeźni bywam, fajne zegarki są raz w miesiącu w czasie giełdy antyków (tylko wtedy warto wiedzieć czego się szuka i mieć zapas gotówki w zanadrzu), a zwykłe weekendy kwestia szczęścia - dość często wraca się z pustymi rękami albo jakimiś złomiakami kupionymi tylko po to, żeby z pustymi rękami nie wracać...

Czyli jeśli dobrze liczę to w tą sobotę.Jestem nowincjuszem jesli chodzi o zegarki a tym bardziej radzieckie.Tak z ciekawości wiadomo że coś jest tyle warte ile da za to kupujący ale jaka jest zdrowa , rosądna cena za Vostok Komandirski bo tylko takie wchodzą w grę.Zegarek nie jest do kolekcji tylko do noszenia codziennego.Pozdrawiam Paweł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli dobrze liczę to w tą sobotę.Jestem nowincjuszem jesli chodzi o zegarki a tym bardziej radzieckie.Tak z ciekawości wiadomo że coś jest tyle warte ile da za to kupujący ale jaka jest zdrowa , rosądna cena za Vostok Komandirski bo tylko takie wchodzą w grę.Zegarek nie jest do kolekcji tylko do noszenia codziennego.Pozdrawiam Paweł.

Rzut okiem na portale aukcyjne i będziesz wiedział po ile chodzą. Co do zasady nie robimy na forum wycen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie. czy był jakiś radziecki / rosyjski zegarek chodzący w przeciwnym kierunku?

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zegarki mechaniczne to ja słyszałem o dwóch. Jeden istnieje napewno:

jantarx.jpg

a drugi jak wynika z forum watch.ru to kieszonkowa mołnia którą robili na zamówienie do izraela;

molniaizrael.jpg

molniaizrael1.jpg

A kwarce też przynajmniej dwa:

czajka

czajka.jpg

i rakieta na 2360

rakietak.jpg

rakieta1.jpg

Pozdro.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dniu wczorajszym dostałem od dziadka z jego szuflady dawno zapomniany przez niego zegarek a mianowicie Sekonda w wersji chrono.

Nie zdążyłem jeszcze zrobić zdjęć ale wstawiam fotkę identycznego z internetu.

Czy ktoś może mi przybliżyć co to za werk w środku, jak mniej więcej datować rok produkcji?

Zegarek jest wizualnie praktycznie NOS nienoszony, środek chodzi ale czasem się zatrzymuje (ale pewnie ze 20 lat nie był smarowany).

Ile by mógł kosztować serwis tego zegarka? Pytam czy jest sens serwisować i sobie zostawić czy jednak sprzedać. Generalnie do tej pory nie kolekcjonowałem zegarków radzieckich, ale jednak zegarek ma dla mnie jakąś tam wartość sentymentalną.

Poradźcie i podpowiedzcie.

Poljot%20Sekonda%20Strela.jpg

Edytowane przez johndeacon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam czy jest sens serwisować i sobie zostawić czy jednak sprzedać. Generalnie do tej pory nie kolekcjonowałem zegarków radzieckich, ale jednak zegarek ma dla mnie jakąś tam wartość sentymentalną.

jest to 3017 czyli tak ogólnie 3133 bez daty

http://zegarkiclub.p...ty-chrono-3133/ wejdź i zobacz jaki jest entuzjazm i respekt dla posiadaczy chrono. warto go serwisować i zatrzymać dla siebie . problem w tym że nie każdy zegarmistrz chce się tego podjąć

a tu info na temat mechanizmu

http://www.ranfft.de...swk&Poljot_3017

Edytowane przez Treevill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grde że nie każdy ma takiego dziadka .(

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic. Najpierw będzie trzeba zegarek doprowadzic do stanu technicznego bez zarzutu, a potem myśleć czy zostawić czy sprzedać. Ale jako że to dziadkowy zegarek,to pewnie zostanie u mnie.Dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jeszcze ten temat -> http://zegarkiclub.p...la-chrono-ussr/

Nr mechanizmu pozwoli szacunkowo określić rok produkcji.

.

Edytowane przez Taktic

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To współczesna produkcja Wostoka. Czy jest wart tej ceny? Jeśli znajdzie się ktoś komu się spodoba to pewnie tak. A jeśli chcesz wiedzieć czy nie przepłacisz to wejdź na stronę z zegarkami wostoka i przelicz sobie ceny z rubli lub dolarów. Nie ma zdjęć mechanizmu więc trudno wyczuć co ma w środku. Osobiście wolałbym dorzucić parę groszy i kupić teraz produkowaną amfibię.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi doradzic co to za zegarek i czy jest wart tej ceny? Poniżej podaję link ze stroną allegro http://allegro.pl/wo....html?source=oo Z góry dziękuję wszystkim za pomoc :)

Z opisu wynika że jest tam 2414a.Też chciałbym coś więcej na temat tych komandirskich a dokładniej tych w złotej kopercie , czy też one są chromowane i ten chrom będzie się ścierał.Na stronie vostoka chodzą po 135 zł a amfibia po 230 - to są ceny na oko , rubel liczyłem po 10 gr.Sprzedawca z tego linku podobno tez jest ok , według opini zamieszczonej na forum.

A ja jeszcze mam takie pytanie odnośnie amfibi od tego sprzedawcy.Czy mechanizm 2416b faktycznie jest taki awaryjny , niedokładny jak opisywali niektórzy forumowicze??Wiem że jest wątek o amfibi, recenzja o amfibi ale nie chcę odgrzewać kotleta sprzed 2- 3 lat, a myślę że nie tylko ja poznam opinie jak te zegarki zachowuja się po kilku latach użytkowania.Z góry zaznaczam że nie oczekuję punktualności jak w kwarcu, że datownik mi jest nie potrzebny, wybrałbym komadira ale podobno koperty się zużywają ale czy to tez dotyczy tych złotych.Pozdrawiam Paweł

http://allegro.pl/vostok-amfibia-automatik-pletwonurek-kolory-i2986006115.html tu jest amfibia , prosiłbym coś więcej na jej temat to znaczy jak zachowywała się po jakims tam czasie, temat bransolety dla mnie nie istnieje po tak by była zmieniona na pasek nato.

http://allegro.pl/wostok-vostok-kamandirski-generalski-nowy-i3013806627.html a tu wspomniany przeze mnie komandir i pytanie o tą kopertę?

Czy sprzedawcy są sprawdzeni??

Edytowane przez apachepoznań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś mógłby mi zidentyfikować co to za zegarek i ile jest wart?

Z góry dziękuję wszystkim za pomocpost-59643-0-92061300-1360497928_thumb.jpgpost-59643-0-80641200-1360497929_thumb.jpgpost-59643-0-97387500-1360497930_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Witam,

Czy ktoś mógłby mi zidentyfikować co to za zegarek i ile jest wart?

Z góry dziękuję wszystkim za pomocpost-59643-0-92061300-1360497928_thumb.jpgpost-59643-0-80641200-1360497929_thumb.jpgpost-59643-0-97387500-1360497930_thumb.jpg

To zdekompletowany Wostok Amfibia z lat. ok '80... Potraktuj go jako uszkodzony... Automat nie ma tu jak działać...

Na forum nie wyceniamy zegarków...

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam kilka zegarków zastanawiam się co z nimi zrobić ,gdyż wymagają serwisu i tu pytanie ,czy warto się nimi zajmować (nie chodzi mi o zarobek )

Zim strasznie się późni z 15 minut na dobę

zdjcie0117b.jpg

zdjcie0118vw.jpg

Sława chyba oś główna padnięta czasem ciężko ją rozruszać jak chodzi to chodzi

zdjcie0119aw.jpg

zdjcie0120hg.jpg

zdjcie0121c.jpg

Ten zegarek akurat nie jest ruski to Prim kopert a w skali od 1do 10 to 8 tarcze można spróbować umyć ale problem tkwi we włosie balansu jest krzywy i zegarek tak się spieszy że robi normalną godzinę w około 15-30 minut rzeczywistych

zdjcie0124fc.jpg

zdjcie0125l.jpg

Poliot nawet nie wiem skąd go mam balans padaka wałek nie rusz wskazówek brak dekielka

zdjcie0126i.jpg

zdjcie0128pq.jpg

Edytowane przez janosikmz19822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy te zegarki maja według Was jakąs wartość

Cornavin 17 jewels działa

sdc16752r.jpg

sdc16753.jpg

sdc16751.jpg

sdc16748.jpg

Slava 17 jewels czasem dziala a czasem nie

sdc16762.jpg

sdc16761.jpg

sdc16759.jpg

sdc16758.jpg

Dziękuję za Wasze opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa zegarki MARQUIS, czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej o nich i ile mogą być wartę ?

Z góry dziękuję :)

post-59664-0-44889700-1360532440.png

post-59664-0-66424700-1360532441.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi