Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem zegarek Poljot 17 jewels, numery jakie znalazłem wewnątrz zegraka to 10 33 884 oraz 2414 Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy jest coś wart?

Edytowane przez Kudlaty32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Znalazłem zegarek Poljot 17 jewels, numery jakie znalazłem wewnątrz zegraka to 10 33 884 oraz 2414 Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy jest coś wart?

To znalazłeś bardzo cenny zegarek.  Myślę że jakieś 2- 3 tysiące

Edit. Zapomniałem dodać że Euro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ręce opadają. Ani zdjęcia, ani nic. W dodatku prosisz o coś, czego zabrania regulamin. To robi się już nudne.

A Poljot pochodzi najprawdopodobniej z lat 70. i ma taki mechanizm -->> http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Poljot_2414&

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, taką Slave ostatnio wyciągnąłem na bazarze we Lwowie, jako dodatek do Majaka. Tarcza jest anglojęzyczna, datownik rosyjski - to składak, czy też zdarzały się takie modele?

zeg1.jpg
zeg2.jpgzeg3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarzały się takie modele ale w zupełnie innej kopercie :)

Edytowane przez Rybak1979GSL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szukałem tą Rakietę w katalogach Siergieja, ale nie widziałem żadnej z sekundnikiem u dołu. Jakieś info?

487274494_2_1000x700_raketa-au-na-hodu-f

EDIT: Coś mam. 2603 mechanizm.

Edytowane przez bios

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znalazłeś bardzo cenny zegarek.  Myślę że jakieś 2- 3 tysiące

Edit. Zapomniałem dodać że Euro :D

Nie wprowadzaj kolegi w błąd, zegarek z tymi numerami jest wart ponad 10.000 zł, to unikat, zapewne chciałbyś go sam mieć :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzień dobry
Dopiero po jakimś czasie doprosiłam się o ten zegarek. Jest to pamiątka po moim dziadku. 
Jestem totalnie zielona w temacie, dlatego proszę o pomoc w ustaleniu czego tak naprawdę jestem nową właścicielką. 

20170529 100241

20170529 100229

20170529 095626

20170529 095614

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiada Pani Łucza de luxa na werku 2209 - werk 23 kamieniowy, naciąg ręczny. Koperta pozłacana.

Generalnie jest w oryginale, nawet w ładnym stanie (szkoda, że jest ta skaza na tarczy). Jedynie wskazówki ktoś pomazgał czerwonym lakierem.  

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szukałem tą Rakietę w katalogach Siergieja, ale nie widziałem żadnej z sekundnikiem u dołu. Jakieś info?

.jpg

EDIT: Coś mam. 2603 mechanizm.

Słabo szukałeś. :P

Ciężko tylko stwierdzić czy ta katalogowa jest giloszowana w rozete. No ale już masz jakiś pkt odniesienia.

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216/album/AF1QipPBCtgvGCmetp3SF-q4YeCL2EkGaBxcz2WHieBn/AF1QipN0bsd4iuUanAIGHdbHCI5Gr1DCkjZGa3H2SsRQ

Ja mam taką w kalendarzu, więc nie ma wyjścia; musi być oryginał :D

post-68064-0-17817700-1496053934_thumb.jpgpost-68064-0-39433100-1496053995_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opisie zawartym w katalogu opisano tarczę i tak: tarcza z podziałką posrebrzona plastyczna. Określenie plastyczna odnosi się najprawdopodobniej (nie mogę znaleźć innego wytłumaczenia) do wzoru - pajęczyny lub jak kto woli firanki, tak więc to zapewne ten model ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Opis plastyczna występuje też i przy innych modelach z różnym giloszowaniem dlatego nie napisałem że na pewno jest to ta pajęczyna. Zdjęcie słabej jakości, mało widać.

@Enkil wiem że oryginał i wcześniej to napisałem. Kolega chciał znaleźć jak najwięcej (dokładnych?) informacji więc podesłałem to co znalazłem najbliżej jego Rakiety. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis plastyczna występuje też i przy innych modelach z różnym giloszowaniem dlatego nie napisałem że na pewno jest to ta pajęczyna. Zdjęcie słabej jakości, mało widać.

@Enkil wiem że oryginał i wcześniej to napisałem. Kolega chciał znaleźć jak najwięcej (dokładnych?) informacji więc podesłałem to co znalazłem najbliżej jego Rakiety. ;)

I podesłałeś bardzo dobrze przecież, :) z mojej strony to tylko "offtop" - kalendarzem się chciałem pochwalić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Aaa Boryna... Kalendarz masz w deche. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiada Pani Łucza de luxa na werku 2209 - werk 23 kamieniowy, naciąg ręczny. Koperta pozłacana.

Generalnie jest w oryginale, nawet w ładnym stanie (szkoda, że jest ta skaza na tarczy). Jedynie wskazówki ktoś pomazgał czerwonym lakierem.  

Bardzo dziękuję za szybką i merytoryczną odpowiedź! 

Jutro planuje iść do zegarmistrza, aby sprawdził co można w nim ulepszyć. Wiem, że muszę koniecznie wymienić bransoletę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zegarmistrz może ulepszyć :)

Wyczyścić mechanizm jedynie a za bransoletkę skasuje Panią jak handlarz za passata tdi od księdza z Bawarii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, nie ma czego "ulepszać". Tarcza  i wskazówki ewentualnie do wymiany, ale tego zegarmistrz mieć prawdopodobnie nie będzie. 

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Czy to jakiś rusek na rynek zachodzni ?  Może ktoś będzie wiedział co to jest i skąd to się wzięło ?  :)

post-47156-0-38874200-1496157707_thumb.jpg

Edytowane przez paeo21106

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że brzydki to nie od razu rusek. Elektronik z lat 80 tych niewiadomego pochodzenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was serdecznie. Proszę o pomoc. Zakupiłem składaka Błonie za 30 zł. Dałem do zegarmistrza i po czyszczeniu,naprawie i dołożeniu sekundnika, który był urwany wszystko było ok do momentu gdy nie zajrzałem pod dekiel... to nie jest mechanizm jaki oddawałem do naprawy. Na zdjęciu nr. 1 jest ten nowy ma inne logo moskiewskiej fabryki i inny numer. Na zdjęciu nr.2 jest mój mechanizm, który oddawałem do naprawy. Sprawdziłem, że logo mojego (zdj.nr.2) było stosowane do 1963 roku a nowego werku (zdj.nr.1) do 1975. No i moje pytanie brzmi czy zostałem w jakiś sposób okradziony i oszukany i mam iść i walczyć o swoje czy zegarmistrz po prostu wstawił podobnego kirova bo mój to był trup a jak wiadomo tych kirovów to masa jest i za grosze więc można je wymieniać. Czy ten mój to jakiś unikat pierwsza seria czy coś w tym stylu. Dziękuję z góry.

post-96999-0-19095700-1496160763_thumb.jpeg

post-96999-0-17740500-1496160771_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to pytanie powinieneś skierować najpierw do zegarmistrza dlaczego tak zrobił

Potem dopiero zrobić następny krok jeżeli sytuacja tego będzie wymagać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek był do naprawy to naprawił - trzeba było powiedzieć że ma zachować oryginał bo w przypadku starych poljotów łatwiej zegarmistrzowi przełożyć całość niż doszukiwać się usterki i ślęczeć 3 godziny.A tak zapakował sprawny i "będzie Pan zadowolony" 

Dobrze że to nie ten polski mechanizm był  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisał Paweł :)

Dobrze, że to nie Polski mechanizm...

Okraść się raczej nie okradł celowo bo nie było z czego jeżeli chodzi o most.

Tego typu części jest wiele a dla niego łatwiejsza naprawa i szybsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi