Burns 4491 #3276 Napisano 21 Stycznia 35 minut temu, McIntosh napisał(-a): Martw się o swój poziom striggerowany chłopcze. Skąd wiesz, że bardzo dobrze gra? Słuchałeś? Jakie masz doświadczenie, aby to ocenić? Ci z AV Test mają i o topowej konstrukcji (też odtwarzacz CD) Denona napisali w rankingu następująco: Fantastyczne wykonanie, tona porządnej elektroniki w środku, bardzo przyjemnie działający napęd. Wszystko super, ale dźwiękowo rozczarowuje. Pomiary to nie wszystko, stąd mój cytat z Pisma Świętego. Ty przypuszczalnie nawet tego nie wiesz, bo byś takich pierdół nie wypisywał. Już Ci kiedyś pisałem, że jeżeli pochylam się nad czymś w internecie, to nad tym na co mnie stać i co ma szansę zagościć w moim domu, a taka propozycję dostałem... Dalsza rozmowa z Tobą nie ma sensu, bo to kopanie się z koniem. Może umówmy się, że ja nie będę komentował twoich wpisów a Ty moich ? Oczywiście znam funkcję ignoruj na tym forum, ale nie musze się do niej uciekać - wytrzymam. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 537 #3277 Napisano 21 Stycznia 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Już Ci kiedyś pisałem, że jeżeli pochylam się nad czymś w internecie, to nad tym na co mnie stać i co ma szansę zagościć w moim domu, a taka propozycję dostałem... Dalsza rozmowa z Tobą nie ma sensu, bo to kopanie się z koniem. Może umówmy się, że ja nie będę komentował twoich wpisów a Ty moich ? Oczywiście znam funkcję ignoruj na tym forum, ale nie musze się do niej uciekać - wytrzymam. Spoko. Mnie to pasuje aczkolwiek jeżeli piszesz, że pokazałeś urządzenie, które mimo wieku konstrukcyjnie przewyższa obecne produkty, to jednak trudno tego nie skomentować. Prawda jest taka, że nigdy źródła cyfrowe nie brzmiały tak dobrze, jak obecnie. Na placu boju pozostali producenci, którzy przeważnie mają pojęcie o rzeczy, a i sama technologia poszła do przodu. Dla złapania właściwej optyki posłuchaj takich urządzeń, jak źródła dSC, Esoteric Grandioso, Gryphon Ethos, a przekonasz się, gdzie jest obecnie cyfra. Być może sam siebie próbujesz przekonać do sensu zakupu Denona, ale ta firma do hi-endu nie ma żadnego podejścia, co jest oczywiście zrozumiałe zważywszy na cenę, ale i przy bezpośredniej konkurencji cenowej też szału nie ma. Tyle ode mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3278 Napisano 21 Stycznia Godzinę temu, McIntosh napisał(-a): Spoko. Mnie to pasuje aczkolwiek jeżeli piszesz, że pokazałeś urządzenie, które mimo wieku konstrukcyjnie przewyższa obecne produkty, to jednak trudno tego nie skomentować. Prawda jest taka, że nigdy źródła cyfrowe nie brzmiały tak dobrze, jak obecnie. Na placu boju pozostali producenci, którzy przeważnie mają pojęcie o rzeczy, a i sama technologia poszła do przodu. Dla złapania właściwej optyki posłuchaj takich urządzeń, jak źródła dSC, Esoteric Grandioso, Gryphon Ethos, a przekonasz się, gdzie jest obecnie cyfra. Być może sam siebie próbujesz przekonać do sensu zakupu Denona, ale ta firma do hi-endu nie ma żadnego podejścia, co jest oczywiście zrozumiałe zważywszy na cenę, ale i przy bezpośredniej konkurencji cenowej też szału nie ma. Tyle ode mnie. A jaka jest w takim razie twoja opinia o współczesnych odtwarzaczach z przetwornikami R2R? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 537 #3279 Napisano 22 Stycznia (edytowane) 13 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): A jaka jest w takim razie twoja opinia o współczesnych odtwarzaczach z przetwornikami R2R? Ogólnie pozytywnie odbieram każde rozwiązanie konstrukcyjne, które dobrze wpływa na jakość dźwięku. Dyskretne rezystory (drabinka) to jedna z możliwości aczkolwiek firmy stosują różne koncepcje. Na przykład dCS wykorzystuje autorskie rozwiązanie Ring DAC. Z kolei dźwięk mojego cedeka jest odbierany jako neutralny, precyzyjny, szczegółowy i dynamiczny. Firma ATC zastosowała układ AKM 4490EQ, który (dalej cytat) współpracuje z układem wyjściowym składającym się z filtra cyfrowego i zaprojektowanego przez ATC niskoszumnego filtru analogowego typu multiple feedback. Tor analogowy w CD2 wykorzystuje cztery stopnie wzmocnienia, każdy złożony z 11 elementów dyskretnych, aby dostarczyć w pełni symetryczny sygnał dla lewego i prawego kanału. Stopnie wyjściowe pracują z parami tranzystorów w układzie Sziklaiego, spolaryzowanych w klasie A. Obie fazy sygnału wyjściowego są przetwarzane równolegle, aby zapewnić maksymalną symetrię sygnału wyjściowego audio. Bardzo duży nacisk położono na minimalizację zniekształceń i szumów w całym układzie. ATC preferuje rozbudowany system zasilania z lokalnymi stabilizatorami i odsprzęganiem, co w praktyce oznacza 9 indywidualnie kalibrowanych sekcji zasilania w całym urządzeniu. Cyfrowe wyjście coax wykorzystuje wysokiej jakości transformator izolujący, który zapobiega powstawaniu pętli mas i przydźwięków. Wszystkie ścieżki na płytkach PCB zoptymalizowano w celu ich maksymalnego skrócenia. Producent zapewnia również, że ekranowanie i prowadzenie mas wewnątrz urządzenia wykonano z najwyższą dbałością. Napęd pochodzi od firmy Teac. Jak więc widać, dobry dźwięk z cedeka to złożony temat. Edytowane 22 Stycznia przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7716 #3280 Napisano 22 Stycznia 9 godzin temu, McIntosh napisał(-a): Ogólnie pozytywnie odbieram każde rozwiązanie konstrukcyjne, które dobrze wpływa na jakość dźwięku. Dyskretne rezystory (drabinka) to jedna z możliwości aczkolwiek firmy stosują różne koncepcje. Na przykład dCS wykorzystuje autorskie rozwiązanie Ring DAC. Z kolei dźwięk mojego cedeka jest odbierany jako neutralny, precyzyjny, szczegółowy i dynamiczny. Firma ATC zastosowała układ AKM 4490EQ, który (dalej cytat) współpracuje z układem wyjściowym składającym się z filtra cyfrowego i zaprojektowanego przez ATC niskoszumnego filtru analogowego typu multiple feedback. Tor analogowy w CD2 wykorzystuje cztery stopnie wzmocnienia, każdy złożony z 11 elementów dyskretnych, aby dostarczyć w pełni symetryczny sygnał dla lewego i prawego kanału. Stopnie wyjściowe pracują z parami tranzystorów w układzie Sziklaiego, spolaryzowanych w klasie A. Obie fazy sygnału wyjściowego są przetwarzane równolegle, aby zapewnić maksymalną symetrię sygnału wyjściowego audio. Bardzo duży nacisk położono na minimalizację zniekształceń i szumów w całym układzie. ATC preferuje rozbudowany system zasilania z lokalnymi stabilizatorami i odsprzęganiem, co w praktyce oznacza 9 indywidualnie kalibrowanych sekcji zasilania w całym urządzeniu. Cyfrowe wyjście coax wykorzystuje wysokiej jakości transformator izolujący, który zapobiega powstawaniu pętli mas i przydźwięków. Wszystkie ścieżki na płytkach PCB zoptymalizowano w celu ich maksymalnego skrócenia. Producent zapewnia również, że ekranowanie i prowadzenie mas wewnątrz urządzenia wykonano z najwyższą dbałością. Napęd pochodzi od firmy Teac. Jak więc widać, dobry dźwięk z cedeka to złożony temat. Mam wrażenie, jakby to był tekst kopiuj-wklej z ulotek reklamowych. 2 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3281 Napisano 22 Stycznia 51 minut temu, machlo napisał(-a): Mam wrażenie, jakby to był tekst kopiuj-wklej z ulotek reklamowych. Bo to jest kopiuj-wklej, co w sumie było zaznaczone (niedbale, to niedbale, ale było) w poście. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 537 #3282 Napisano 22 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, machlo napisał(-a): Mam wrażenie, jakby to był tekst kopiuj-wklej z ulotek reklamowych. Od tego momentu możesz mieć pewność - zerżnąłem ten tekst wprost ze strony dystrybutora, co zaznaczyłem, że „dalej cytat”. 🙂 Edytowane 22 Stycznia przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3283 Napisano 22 Stycznia (edytowane) Ta widzę... A zmieniając na chwilę temat: szukam słabszych pod względem wzmocnienia odpowiedników lampy ECC83/12AX7. Na stronach poświęconych głównie wzmacniaczom gitarowym zaleca się bardzo swobodne zastępowanie tych lamp to tym, to owym, pod warunkiem, że wyprowadzenia się zgadzają. Jak dotąd jedyna pewna zamiana, jaką znalazłem, to lampa 5751, która ma mieć 70% wzmocnienia ECC83. Ale widziałem jak proponowano wsadzanie ECC81, 12AU7 i jeszcze innych. Nawet przy tych samych wyprowadzeniach lampy różnią się innymi cechami poza samym wzmocnieniem, mają inne prądy itp. (co skutkuje też innym brzmieniem), więc naprawdę wolałbym być ostrożny w takich kombinacjach robionych na oślep. Ktoś może z kolegów robił podobne doświadczenia w przedwzmacniaczach? Edytowane 22 Stycznia przez Sierżant Julian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #3284 Napisano 22 Stycznia Dobry film i dobra muzyka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64059 #3285 Napisano 23 Stycznia 17 godzin temu, egzo18 napisał(-a): Dobry film i dobra muzyka Oj tak , byłem w kinie i potwierdzam.👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3286 Napisano 23 Stycznia Właśnie przytargałem do domu końcówkę mocy Atoll z serii 300. No niestety, świetny wzmacniacz, ale moje pre ma takie cholerne wzmocnienie, że ledwo może z nim współpracować. Szkoda, że z rynku zniknęły końcówki mocy z możliwości tłumienia poziomu wzmocnienia. Muszę jednak zmienić te lampy, bo mało która końcówka będzie z tym pracować, moze Pass trzydziestowatowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #3287 Napisano 24 Stycznia 12 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): Właśnie przytargałem do domu końcówkę mocy Atoll z serii 300. No niestety, świetny wzmacniacz, ale moje pre ma takie cholerne wzmocnienie, że ledwo może z nim współpracować. Szkoda, że z rynku zniknęły końcówki mocy z możliwości tłumienia poziomu wzmocnienia. Muszę jednak zmienić te lampy, bo mało która końcówka będzie z tym pracować, moze Pass trzydziestowatowy. Jedną czy dwie pożyczyłeś? To w ogóle nie udało Ci się tym zagrać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3288 Napisano 25 Stycznia 21 godzin temu, Burns napisał(-a): Jedną czy dwie pożyczyłeś? To w ogóle nie udało Ci się tym zagrać? Jedną. Nie, skądże, udało. Tylko zależnie od poziomu nagrania płyty muszę mieć potencjometr w preampie na 1, do maks 5. Przy filmach trochę mocniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #3289 Napisano 26 Stycznia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3290 Napisano 27 Stycznia No i widzę, ze nikt o tych lampach nie chce napisać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64059 #3291 Napisano 27 Stycznia 23 godziny temu, Burns napisał(-a): Fajne kawałki był w tym filmie 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #3292 Napisano 27 Stycznia Dołożyć regulacje poziomu wyjścia w pre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #3293 Napisano 28 Stycznia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokeszka 5898 #3294 Napisano 29 Stycznia Cześć, Potrzebuje oddać na przegląd/serwis amplituner Marantz 2230, gra ale raczej nigdy nie było zaglądane. Możecie polecić kogoś w okolicach Kielce, Radom, Lublin (dostarczę)? Z góry dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #3295 Napisano 29 Stycznia Jakbyś miał bliżej Tarnów to bym przepatrzył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokeszka 5898 #3296 Napisano 29 Stycznia 38 minut temu, egzo18 napisał(-a): Jakbyś miał bliżej Tarnów to bym przepatrzył Mogę i do Tarnowa się przejechać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #3297 Napisano 29 Stycznia Jak bardzo Ci z nim pilno? Bo tak za 2 miesiące będę miał termin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokeszka 5898 #3298 Napisano 29 Stycznia 9 minut temu, egzo18 napisał(-a): Jak bardzo Ci z nim pilno? Bo tak za 2 miesiące będę miał termin Może być, mam nowy amplituner i ten dopiero w lato będę potrzebował więc luz, może być za 2 m-ce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #3299 Napisano 31 Stycznia MOONDROP DAWN Pro Protable USB DAC/AMP 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11674 #3300 Napisano 31 Stycznia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach