Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ladek22

Apple iMac 27" czy Lenovo IdeaCentre 910

Rekomendowane odpowiedzi

Kwestia co ten maszt "nadaje". To, że T-mobile, to ne znaczy że UMTS lub LTE. Może starsza technologia.

Wpisz tu lub na PW lokalizację to zerknę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasięg jest słaby w ogóle, nawet telefoniczny. Gdy miałem Nokię 5110 to nie było problemów z zasięgiem, zawsze był full!

post-44476-0-20055900-1519323040_thumb.png

post-44476-0-00651900-1519323057_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w mieście i facet mi skonfigurował router. Internet chodzi na Mac Booku dużo lepiej niż przedtem, gdy łączyłem się z telefonu. Na starym iMacu też dobrze. Na routerze są stale dwie kreski i zasięg nie zanika! Po kilku dniach będę mógł powiedzieć więcej.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minęło kilka dni i muszę stwierdzić, że router sprawuje się świetnie :) Jeśli chodzi o zasięg to są zwykle 2 kreski i nic nie przymula. Teraz muszę poczekać do kwietnia lub maja, aby kupić monitor.

Jaka jest różnica pomiędzy matową, a błyszczącą matrycą monitora?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dużym skrócie pisząc, monitor z matrycą matową nie daje odbić i refleksów od źródeł światła. Błyszcząca natomiast najczęściej daje żywsze kolorki. Oczywiście zależy tu dużo od samego monitora i jego jakości.

Generalnie jeśli monitor będzie stał u Ciebie w jednym miejscu i nie będzie na niego padało światło z lamp, czy okien to można brać z powodzeniem monitor z błyszczącą matrycą. Matryce matowe świetnie sprawdzają się laptopach i innych komputerach przenośnych, częściej narażonych na ustawienie go pod złym kątem względem źródeł światła.

To oczywiście w pewnym uproszczeniu. Tak jak pisałem, wszystko zależy jeszcze od samego monitora.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okno u mnie wychodzi na południe i mam je po prawej stronie trochę z tyłu, bo biurko mam postawione przy ścianie wychodzącej na wschód. Trochę światła słonecznego pada na monitor i trochę to przeszkadza, ale radzę sobie obracając lekko komputer lub przysłaniając okno. Jeśli błyszcząca matryca daje żywsze kolory to dobrze. Ten monitor co sobie upatrzyłem będzie ok :) 

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w cenie bardzo duża. Czy te sklepy są wiarygodne?

W jednym sklepie piszą, że matryca jest błyszcząca, a w drugim, że matowa? Jaka w końcu jest?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w cenie bardzo duża. Czy te sklepy są wiarygodne?

x-kom jak najbardziej tak. Tego drugiego nie znam.

tu masz jeszcze dwóch wiarygodnych sprzedawców:

https://www.morele.net/monitor-hp-x6w32aa-1211295/?gclid=CjwKCAiAoNTUBRBUEiwAWje2lpR4cQtMhr-7ThsofNmHK0ciWQ4c5XeObSmy-IPbBpeNJSR4OgbytBoCROgQAvD_BwE

https://www.oleole.pl/monitory-led-i-lcd/hp-27ea-x6w32aa.bhtml?from=pla&gclid=CjwKCAiAoNTUBRBUEiwAWje2lpSL5rYEYM32-3_OLB3W-lvUAh4_27FPAaXBeoFjDw2n7ojKUzBPZBoCx18QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CP_CwKaVxtkCFVZPGAodGwYJgg#opis

W jednym sklepie piszą, że matryca jest błyszcząca, a w drugim, że matowa? Jaka w końcu jest?

Niestety nie wiem. Producent nie podaje takiej informacji.

http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx?docname=c05325227&doctype=data%20sheet&doclang=PL_PL&searchquery=&cc=pl&lc=pl

Najlepiej zapytaj w kilku sklepach. Niech sprawdzą.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważę, jeszcze mam czas. Kupię monitor najwcześniej w kwietniu.

Jaka może być przyczyna, że nie synchronizują mi się notatki pomiędzy iPhone, a Mackiem? Na każdym urządzeniu mam co innego, a powinno być to samo.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konto iCloud zgodne?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konto iCloud zgodne?

Tak, to samo!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ustawieniach w telefonie

Ustawienia --> Notatki --> Konta --> iCloud zaznaczona synchronizacja notatek?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak! 

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy występuje problem?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy występuje problem?

Od dawna!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj może tu:

https://myapple.pl/forums/topic/273597-notatki-brak-synchronizacji-mac-iphone/

Ze szczególnym uwzględnieniem:

Rozjechały się kopie.
1. Sprawdź co masz na iCloud.com.
2. Zabezpiecz czego brak, ewentualnie uzupełnij przez iCloud.com
3. Wyloguj z urządzenia i usuń kopie lokalne.
4. Zaloguj do iCloud i nastąpi synchronizacja.

Jeżeli jest kilka urządzeń najlepiej wylogować ze wszystkich i logować po kolei.

Jak nie pomoże to w tej sprawie pisz raczej na tamtym forum. Więcej zorientowanych osób tam zagląda ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na iCloud jest to co mam w telefonie, a nie ma tego co na komputerze.

Chyba najlepszym sposobem na problem będzie usunięcie ikonki notatek z docka, a korzystanie z iCloud. Podobnie zrobiłem ze zdjęciami, też usunąłem ikonkę z docka i korzystam logując się do iCloud.

Może to wina tego, że mam urządzenia z różnych "epok". Może gdybym kupił iPhone 8 i najnowszego Mac Booka to może by to lepiej współgrało?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to wina tego, że mam urządzenia z różnych "epok". Może gdybym kupił iPhone 8 i najnowszego Mac Booka to może by to lepiej współgrało?

Nie sądzę.

Raczej obstawiałbym problemy z kopiami danych.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę.

Raczej obstawiałbym problemy z kopiami danych.

Chyba masz rację. Od czwartku nie aktualizują mi się zdjęcia. Nie ma na iCloud dwóch ostatnich zdjęć czyli jednego z poniedziałku i jednego z dziś.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Router, który kupiłem ma wbudowane dwa porty USB. Ciekawi mnie po co te porty USB i jak to działa?

Czyli podłączam dysk zewnętrzny do routera i na komputerze pojawia mi się ikonka dysku. Otwieram tę ikonkę i mam jego zawartość?

Mam dysk 500 GB z plikami (muzyka, zdjęcia, dokumenty tekstowe i kilka filmów). Używam tego dysku, gdy pracuję na Toshibie. Gdy otworzę ten dysk na Macu to nic mi się nie poprzerabia na OSX-ową modłę? Wolę zapytać, aby nie narobić sobie bałaganu.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz w google polską wersje instrukcji routera i tam wszystko doczytasz nt. portów USB i ich używania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz w google polską wersje instrukcji routera i tam wszystko doczytasz nt. portów USB i ich używania.

Tutaj nic nie ma na ten temat http://pliki.ledos.pl/huawei%20b593u-12.pdf  Będę szukał dalej to może znajdę.

Podłączyłem pendrive z dwoma plikami do routera i nic mi się nie pojawiło na ekranie komputera.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj nic nie ma na ten temat http://pliki.ledos.pl/huawei%20b593u-12.pdf  Będę szukał dalej to może znajdę.

Podłączyłem pendrive z dwoma plikami do routera i nic mi się nie pojawiło na ekranie komputera.

Na mój chłopski rozum to router nie będzie widział pamięci masowej. Choćby tylko dlatego że nie przyjmie i nie zaimplementuje ich sterowników.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.