Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

orm.kamil

Atlantic worldmaster 1888 lusso limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Byłem w sklepie, pooglądałem, podotykałem i zakochałem się w tym zegarku. Cały czas biję się z myślami czy go kupić. Pomóżcie proszę Czy warto wydać na niego 5750 zł? Czy jego mechanizm jest porządny i posłuży długie lata? Jak jest z wartością takich zegarków po kilku latach od zakupu? Czy z racji tego, że jest to seria limitowana zegarek będzie trzymał cenę? Nie ukrywam, że bardzo chcę go mieć, ale cena skłania do dokładnego namysłu 3d03a53efd5db9ff8f3db8477efeebc6.jpg

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko alternatywy, ale i podobne rozterki osoby zainteresowanej ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Byłem w sklepie, pooglądałem, podotykałem i zakochałem się w tym zegarku. Cały czas biję się z myślami czy go kupić. Pomóżcie proszę Czy warto wydać na niego 5750 zł? Czy jego mechanizm jest porządny i posłuży długie lata? Jak jest z wartością takich zegarków po kilku latach od zakupu? Czy z racji tego, że jest to seria limitowana zegarek będzie trzymał cenę? Nie ukrywam, że bardzo chcę go mieć, ale cena skłania do dokładnego namysłu

Piękny zegarek!

Czy warto wydać na niego prawie 6k zł? A czy w ogóle na jakikolwiek zegarek warto wydać takie pieniądze? Bo jeżeli tak, to na ten - skoro Ci się podoba - też warto mechanizm jest ok, wykonanie zegarka jest ok, marka jest ok posłuży na pewno wiele lat, ale ceny raczej trzymał nie będzie - więc jeśli szukasz inwestycji, to proponowałbym nieruchomości lub dzieła sztuki

Jeśli zegarek Cię zauroczył, masz wolne środki, nie jest za duży, a open heart Cię nie drażni, to się nie zastanawiaj i kupuj

Nie zapomnij tylko później wrzucić tu zdjęć i subiektywnej recenzji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie tylko alternatywy, ale i podobne rozterki osoby zainteresowanej ;)

A to sprawa całkiem jasna  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też uznałem, że lepszym rozwiązaniem, niż powielanie naszych porad i wniosków, będzie podrzucenie linku dotyczącego identycznego zegarka ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dlatego też uznałem, że lepszym rozwiązaniem, niż powielanie naszych porad i wniosków, będzie podrzucenie linku dotyczącego identycznego zegarka ;)

Słuszna koncepcja  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w sklepie, pooglądałem, podotykałem i zakochałem się w tym zegarku.

Poczekaj trzy tygodnie - może miesiąc... jak Ci nie przejdzie i masz luźne 6 tys PLN to go kup... choć ja obstawiam że Ci przejdzie.

Prawda jest taka że jak go kupisz to wywalisz te 6 tysi w błoto bo nigdy ich nie odzyskasz - Atlantic to marka mocno taka se, ceny nie trzyma i żeby odsprzedać musisz trafić na fanatyka bo nikt rozsądny tyle kasy za taki zegarek nie zapłaci - ale nikt nikomu nie każe być rozsądnym, zwykle kupuje się oczyma a nie mózgiem - wiem bo też tak miałem... przeszło mi jak przez moje pudełko/a na zegarki "przeszło" około 200 zegarków... ;) 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie 6 k pln za Atlantica , to juz naprawde sporo pieniędzy . Inwestycja , to nie jest .

Kup na poczatek za kilkaset pln i zobac z ze Ci bedzie pasował OH.

http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-classic-elegant-open-heart-automatic-ra-ag0005l10b-mens-watch-12602.html

Fajniejszy ten Orient niż ten Atlantic za 6 koła ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)i żeby odsprzedać musisz trafić na fanatyka bo nikt rozsądny tyle kasy za taki zegarek nie zapłaci - ale nikt nikomu nie każe być rozsądnym, zwykle kupuje się oczyma a nie mózgiem - wiem bo też tak miałem... przeszło mi jak przez moje pudełko/a na zegarki "przeszło" około 200 zegarków... ;)

Kiedyś śp. prof.Mrugalski wspomniał, że kolekcjonowanie zegarków jest tak samo racjonalne jak zbieranie znaczków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś śp. prof.Mrugalski wspomniał, że kolekcjonowanie zegarków jest tak samo racjonalne jak zbieranie znaczków ;)

Coś w tym jest - ale są zegarki na których się nie traci, albo traci się najmniej; to zegarki z drugiej ręki ;)  

A prawda jest taka że za 6 tys to już można upolować świetną Omegę vintage, przy odrobinie szczęścia w złotej kopercie - i to już można nazwać inwestycją... :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek był jeszcze wczoraj w czarnej wersji na massdropie za ok 2 100zł ,w sumie drop nadal wisi ale ten model akurat już wykupiony. I w cenie 2100 jest ok,za prawie 6k imo nie.

To jest inny model.

Panowie wielkie dzięki za pomoc. Może rzeczywiście kupuję oczami, a nie rozumem, ale zegarek zarezerwowany i na dniach będę go miał na nadgarstku

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozesz sie wycofać z rezerwacji :)

To bedzie chyba najdroższy Atlantic na forum.

Ostatecznie , co sie komu podoba niech kupuje .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest inny model.

Panowie wielkie dzięki za pomoc. Może rzeczywiście kupuję oczami, a nie rozumem, ale zegarek zarezerwowany i na dniach będę go miał na nadgarstku

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Niebieski ? Muszę przyznać, że bardzo mi się ten zegarek spodobał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.