Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Kwiatek

Pokaż jak "odpicowałeś" swojego ruska! :) Zbiór zmodowanych rosyjskich i radzieckich.

Rekomendowane odpowiedzi

a co myślisz aby podmienić tarczę na niebieską? pomarańcz i błękit świetnie by się komponowały

Połączenie tych kolorów byłoby fajne. Ale niebieskich zegarków mam kilka, a tu założenie miałem takie aby było jasno z jakimś kontrastowym kolorem. I chyba najgorzej nie jest

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Mówiłem, że będzie pasować :D Wyszedł bardzo atrakcyjny zestaw, super! B)

Dzięki. Tu małe wyjaśnienie. Ta tarcza ma 29,5 mm średnicy. Zegarmistrz powiedział że było ciasno ale weszło. Więc można pakować tarcze w tym rozmiarze do amfibii. Problem był z bolcami. Ta tarcza ma bolce pod mech. 2209. A w tej amfibii mam 24xx. Bolce krótko mówiąc nie pasują. O tym uświadomił mnie @enkil. Ale zegarmistrz powiedział że wszystko się da tylko trzeba wiedzieć jak. I zrobił skubany.

Edytowane przez abir

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Połączenie tych kolorów byłoby fajne. Ale niebieskich zegarków mam kilka, a tu założenie miałem takie aby było jasno z jakimś kontrastowym kolorem. I chyba najgorzej nie jest

Dzięki. Tu małe wyjaśnienie. Ta tarcza ma 29,5 mm średnicy. Zegarmistrz powiedział że było ciasno ale weszło. Więc można pakować tarcze w tym rozmiarze do amfibii. Problem był z bolcami. Ta tarcza ma bolce pod mech. 2209. A w tej amfibii mam 24xx. Bolce krótko mówiąc nie pasują. O tym uświadomił mnie @enkil. Ale zegarmistrz powiedział że wszystko się da tylko trzeba wiedzieć jak. I zrobił skubany.

pewnie odgryzł nogi i przykleił na taśmę. Kurcze tu nie ma czego innego do wykombinowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie zrobił tak jak mówisz. Ja się nie znam na tym.

Nogi musiał uwalić to pewne

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn-fibia :)

eUN0XJF.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek z DH?

Fajnie wygląda

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek z DH?

Fajnie wygląda emoji106.png

Dzięki! Tak, to Tropic od DH, naprawdę udany pasek ;)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ładny zestaw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Dobra teraz nie wytrzymałem, szukam amfibie pod mod.Jak ktoś coś ma i chce się pozbyć proszę o info

Świetnie je składasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ładny zestaw :)

Świetnie je składasz

Dzięki ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się doczekałem na pasek od Mateusza i jest teraz tak8a022dcc5e1ba252f68c6ae32fa44288.jpg981ebc6ad9f5252d8a73a89bc510aed8.jpg1edcfdaf19a69a6ec3ede1b100c0f5bf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

A ja się doczekałem na pasek od Mateusza i jest teraz tak

I Twoja też bardzo ciekawa. Fajnie wyszło.

Teraz tylko znaleźć amfe, kupić mody, poskładać i już za miesiąc może dwa będę się chwalił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się doczekałem na pasek od Mateusza i jest teraz takemoji16.png

Fajnie wyszło  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne wam amfibie wyszły! Ja mam jeden ambitny pomysł, ale nie wiem czy uda mi się go zrealizować  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się doczekałem na pasek od Mateusza i jest teraz tak

fajnie

to koperta 150? nie mylę się?. bo taką też chciałbym zepsuć

mnie cieszy nadal

post-92558-0-22068500-1541865020_thumb.jpg

obecnie wpadła mi w ręce stara amfibia. temat trochę potrwa, bo dałem tarczę do małego spa :P , znaczy odnowić tylko indeksy (te są przez kogoś zepsute), bo tę butelkową zieleń chcę zachować. odbiór tarczy mam na połowę stycznia, fiu fiu..., założę też nowe wskazówki.

ale w międzyczasie szukam bezela z zielonym insertem do tego zegarka. powinien to być bezel od starej amfibii, a nie od nowej. jest on trochę węższy. przymierzałem te bezele od obecniej amfibii i haczą trochę o koronkę, oprócz tego słabo trzymają się koperty. jakby ktoś z was gdzieś widział takie cudo to dajcie znać

post-92558-0-85062400-1541865501_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie wpadła mi w ręce stara amfibia. temat trochę potrwa, bo dałem tarczę do małego spa :P , znaczy odnowić tylko indeksy (te są przez kogoś zepsute), bo tę butelkową zieleń chcę zachować. odbiór tarczy mam na połowę stycznia, fiu fiu..., założę też nowe wskazówki.

ale w międzyczasie szukam bezela z zielonym insertem do tego zegarka. powinien to być bezel od starej amfibii, a nie od nowej. jest on trochę węższy. przymierzałem te bezele od obecniej amfibii i haczą trochę o koronkę, oprócz tego słabo trzymają się koperty. jakby ktoś z was gdzieś widział takie cudo to dajcie znać

attachicon.gifIMG_20181024_205354.jpg

Ty tak na poważnie? Z tym zepsuciem tarczy?

Te indeksy są oryginalne i były ręcznie nakładane stąd ich nieregularność. Bardzo ładna tarcza w super stanie. Znaczy się chyba była bo zdaje się że ją zepsułeś...Jeśli jeszcze nie to chętnie kupię ci w zamian za nią nowa tarczę.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może na zdjęciu to dobrze wygląda. ale te indeksy są do bani, jakbyś pędzlem nakładał korektor biurowy, potem to wybrudził. to syf. ktoś to zepsuł. tak, one są ręcznie nakładane, ale na oryginalne markery. - tak to przynajmniej wygląda

a tarcza jest super. tę popękaną zieleń właśnie zostawiam, odnawiam tylko same indeksy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może na zdjęciu to dobrze wygląda. ale te indeksy są do bani, jakbyś pędzlem nakładał korektor biurowy, potem to wybrudził. to syf. ktoś to zepsuł. tak, one są ręcznie nakładane, ale na oryginalne markery. - tak to przynajmniej wygląda

a tarcza jest super. tę popękaną zieleń właśnie zostawiam, odnawiam tylko same indeksy. 

Litości! To oryginalna tarcza i taka ma być...

Mam taki "syf" i wielce sobie szanuję jego oryginalny stan ;)

Edit. Poczytaj sobie proszę: http://czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=15737

post-49869-0-37694500-1541868406_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za uświadomienie że jestem w błędzie. Nie przypuszczalbym że coś takiego to może być oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za uświadomienie że jestem w błędzie. Nie przypuszczalbym że coś takiego to może być oryginał?

Nie niszcz tej tarczy bo szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie

to koperta 150? nie mylę się?. bo taką też chciałbym zepsuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej się wymień na nówkę zanim znów zmienisz zdanie. Do psucia może być nowa a oryginał może mieć dla kogoś większa wartość - oczywiście nie chodzi o wartość finansową

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak wiedzy nie jest usprawiedliwieniem. ale nabyłem ten model dla samej tarczy, mechanizmu i koperty. nie zagłębiałem się w historię modelu. zamierzałem go "naprawić". Te maźnięte indeksy sądziłem że są przez nieudolnego zegarmistrza nałożone dawno temu.

dzięki wam dowiedziałem się dużo o tym modelu i nabrałem do niego dużego szacunku (całkiem przypadkowo oczywiście). postaram się podjechać do zegarmistrza w przyszłym tygodniu i zapytam czy nie zabrał się za tę tarczę.

jeśli się uda to zmienię swoje plany co do tego zegarka. zamienię mu tylko wskazówki, odnowię szkiełko i kopertę. i może uda mi się znaleźć bezel jakiego szukam.

dziękuję wszystkim za interwencję w sprawie tego zegarka. nie miałem zamiaru go zepsuć lecz "naprawić" - moim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego popełniłem. W planach jeszcze wymiana koronki na logowaną i dekla na płetwonurka. I coś czuję że to nie ostatnia amfibia :)4bf37d081af6e01e82a010d01fe33286.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w taki sposób

/klikać/

post-92558-0-11748000-1542541837_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w taki sposób

O! Super wyszła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi