Lincoln Six Echo 81423 #7601 Napisano 13 Grudnia 2015 Edward Norton, znany aktor: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 86867 #7602 Napisano 13 Grudnia 2015 Tutaj nasz Misiek z zegarkiem od Paul'a PicotPodobno nie znał wartości zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81423 #7603 Napisano 13 Grudnia 2015 Och, na pewno. Na przykład ja - dostałem od żony na imieniny taki dosyć w sumie brzydki zegarek - Patek Philippe Nautilus - paCZe, a tu tyle kasy ten badziew kosztuje, hihihihihi.... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #7604 Napisano 14 Grudnia 2015 Och, na pewno. Na przykład ja - dostałem od żony na imieniny taki dosyć w sumie brzydki zegarek - Patek Philippe Nautilus - paCZe, a tu tyle kasy ten badziew kosztuje, hihihihihi.... Było już pare takich, Lepper, Nowak... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81423 #7605 Napisano 14 Grudnia 2015 Lepper miał przygodę zegarkową? Nie wiedziałem. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7606 Napisano 14 Grudnia 2015 Włodzimierz Cimoszewicz, tydzień temu w TL na żywo. Zegarek chyba plastikowy, może jakiś model "medyczny" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7607 Napisano 14 Grudnia 2015 Lepper miał Zenitha Elite, nie mogę znaleźć zdjęcia teraz.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7608 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) ale o zegarkach polityków to nie jest polityka? Sprawdzam, żeby znowu nie było Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7609 Napisano 14 Grudnia 2015 To są tylko "znani ludzie" Mówimy tylko o ich zegarkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7610 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) znane zegarki ludzi A to w ogóle ciekawy temat - plastikowe (sportowe, ale nie tylko) zegarki do garnituru. Podobno Cimoszewicz jest chory, stąd moje domysły co do medycznego przeznaczenia zegarka (pomiar rytmu serca?).Inny trop - smartwatch Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 5764 #7611 Napisano 14 Grudnia 2015 David Trezeuget podczas losowania Euro 2016. Jakiś średnio pasujący mu do stroju Hublot. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #7612 Napisano 14 Grudnia 2015 A moze odpowiecie mi co nosi ten oto znany krakowski kardiolog? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #7613 Napisano 14 Grudnia 2015 David Trezeuget podczas losowania Euro 2016. Jakiś średnio pasujący mu do stroju Hublot.ImageUploadedByTapatalk1450103746.188342.jpgPiłkarze to docelowa grupa klientów Hublota . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 5764 #7614 Napisano 14 Grudnia 2015 Czy aby na pewno?? Mógłbyś rozwinąć nieco to stwierdzenie?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 5764 #7615 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) A co nosił Olivier Bierhoff?IWC Yacht Club?? Edytowane 14 Grudnia 2015 przez ASTRAL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #7616 Napisano 14 Grudnia 2015 Czy aby na pewno?? Mógłbyś rozwinąć nieco to stwierdzenie??Patrząc na politykę partnerstwa oraz zasobności portfela http://www.hublot.com/de/partnerships 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7617 Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Wielu znanych nosi zegarki nie takie, jakie sobie wybrało, lecz takie, za których noszenie im się płaci. To się teraz chyba nazywa ambasador marki. Docelowo, firmy zegarkowe poszukują znanych twarzy, więc na pewno sportowcy, aktorzy. A dla mnie, przewrotnie, marki promowane przez znanych MUSZĄ być przeszacowane, bo koszty marketingu odbijają sobie na kliencie, wliczając w cenę zegarka to, jak i to, że kupujesz go w centrum miasta, w luksusowym salonie. Osobiście nie lubię pozerstwa, godny szacunku jest ten, kto wie, że nie szata zdobi człowieka. Przełożenie na zegarki? Zasada: noszę taki, który mi się podoba (i rzecz jasna, na który mnie stać), a nie taki, który ma mi przydawać prestiżu (wątpliwego, bo jedyny prestiż, jaki się liczy to ten, który wynika z tego, kim jestem, jak postępuję). Niestety wiele drogich zegarków, to takie świecidełka. Stawiam dolary przeciw orzechom, że takie marki jak seiko, orient, mają o wiele mniej dziwacznych modeli niż te drogie Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26512 #7618 Napisano 15 Grudnia 2015 To chyba normalne, jak chcesz mieć nieprzeszacowany to nosisz lucza lub wostoka.. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #7619 Napisano 15 Grudnia 2015 Nawet Wostok czy Seiko to zbytek. Za te pieniadze dobry czlowiek pomaga glodujacym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26512 #7620 Napisano 15 Grudnia 2015 Jedząc orzechy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7621 Napisano 15 Grudnia 2015 Osobiście nie lubię pozerstwa, godny szacunku jest ten, kto wie, że nie szata zdobi człowieka. Przełożenie na zegarki? Zasada: noszę taki, który mi się podoba (i rzecz jasna, na który mnie stać), a nie taki, który ma mi przydawać prestiżu (wątpliwego, bo jedyny prestiż, jaki się liczy to ten, który wynika z tego, kim jestem, jak postępuję). Niestety wiele drogich zegarków, to takie świecidełka. Stawiam dolary przeciw orzechom, że takie marki jak seiko, orient, mają o wiele mniej dziwacznych modeli niż te drogie Jak ktoś nosi Patka, to jest (Twoim zdaniem) pozerem czy kimś godnym szacunku? Bo moim zdaniem, to nie wartość zegarka o tym decyduje. Decyduje zachowanie i nie ma znaczenia czy nosisz zegarek wart 1000 zł czy 200 tys. zł. Oczywiście nie szata zdobi człowieka, ale to nie oznacza, że wszyscy mamy nosić worki pokutne. Trochę śmieszne jest uderzanie w takie moralizatorskie tony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3143 #7622 Napisano 15 Grudnia 2015 Tomku, musisz się trochę wyluzować. Ja dla przykładu odpowiednio dawkuję sobie forum dzięki czemu nie podchodzę tak emocjonalnie i filizoficznie do tej, czy innej kwestii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 86867 #7623 Napisano 15 Grudnia 2015 Zakładam, że Ci co kupują za swoje, wybierają zegarki, które im się podobają. A to jakie przesłanki stoją za decyzją (prestiż/pozerstwo/kolekcjonerstwo) to prywatna sprawa każdego z nas. Powyższe nie dotyczy wyłącznie zegarków zresztą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7624 Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Nie pisałem o marce noszonej, ale o motywach, pobudkach, jakkolwiek to nazwiecie. Nie oceniam postaw Koleżanek i Kolegów na forum. Piszę w temacie "co noszą znani" a nie jakie zegarki nosimy. Kwestia, czy ktoś chce płacić za "prestige" to sprawa zasobności portfela i osobistego wyboru - stać mnie, akceptuję to (chociaż nie każdy tak postępuje - przykład: Brian May, który jak się zdaje od lat nosi kwarcowe seiko - to jest dla mnie gość Kwestia gustu również nie podlega dyskusji, choć dziwi mnie, że wielu bogatych i znanych kupuje tak koszmarne zegarki (stylistycznie) Odnośnie pomocy ubogim, to tutaj również moim zdaniem ważniejsze są pobudki, niż sama pomoc dla pomocy. Jeśli ktoś nie nosi w ogóle zegarka, je orzechy, a za zaoszczędzone kwoty pomaga ubogim i jest szczęśliwy, to chwała mu i pełen szacunek.Jeśli ktoś uważa, że nie może nosić, bo powinien pomóc ubogim i się do tego zmusza, to faktycznie pomoże ubogim, ale sam na tym nie skorzysta, bo to nie będzie szczere i prawdziwe. Takie jest moje subiektywne zdanie Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7625 Napisano 15 Grudnia 2015 Kwestia, czy ktoś chce płacić za "prestige" to sprawa zasobności portfela i osobistego wyboru - stać mnie, akceptuję to (chociaż nie każdy tak postępuje - przykład: Brian May, który jak się zdaje od lat nosi kwarcowe seiko - to jest dla mnie gość O to ciekawe, czy gdyby nosił koszmarnie drogiego Hublot to już nie byłby gość? Odnośnie pomocy ubogim, to tutaj również moim zdaniem ważniejsze są pobudki, niż sama pomoc dla pomocy. Jeśli ktoś nie nosi w ogóle zegarka, je orzechy, a za zaoszczędzone kwoty pomaga ubogim i jest szczęśliwy, to chwała mu i pełen szacunek.Jeśli ktoś uważa, że nie może nosić, bo powinien pomóc ubogim i się do tego zmusza, to faktycznie pomoże ubogim, ale sam na tym nie skorzysta, bo to nie będzie szczere i prawdziwe.Poruszasz skrajne przykłady na poparcie swoich poglądów, a jest jeszcze trzecie wyjście. Ktoś nosi kosztowne zegarki, bo lubi i go stać, ale pomaga również ludziom ubogim z potrzeby serca (czytaj: nie zmuszając się do tego). Ktoś taki także zasługuje na szacunek (moim zdaniem). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach