ecipeci 2911 #7676 Napisano 16 Grudnia 2015 Hubloty jakby wszystkie trochę przeszacowane są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cashigus 1 #7677 Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) SAF dostał od klubu, ciekawe, czy ma jakieś ciekawe egzemplarze z, że się tak wyrażę, własnej inicjatywy Bo chwalić się zegarkiem to lubił Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Cashigus 0 Patryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2911 #7678 Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Moze nie chwalic tylko sugerowac sedziom ze maja konczyc mecz albo pare minut doliczyc o innych Jego zegarkach nie wiem ale napewno mial i byc moze nadal ma spora kolekcje gum do żucia i win Edytowane 16 Grudnia 2015 przez ecipeci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cashigus 1 #7679 Napisano 17 Grudnia 2015 O to mi właśnie chodziło Doczytałem się, że na odchodne dostał od zawodników Roleksa z 1941 roku, czyli swojego równolatka. Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć, ale prezent z pewnością ciekawy. 0 Patryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowic 0 #7680 Napisano 18 Grudnia 2015 Może taki dostał i wstydzi się pokazać : http://www.chrono24.pl/rolex/circa-1941--id3124603.htm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7681 Napisano 18 Grudnia 2015 a może nosi go na prawej ręce, na wysokości łokcia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2911 #7682 Napisano 18 Grudnia 2015 a może nosi go na prawej ręce, na wysokości łokcia?dokładnie tam właśnie nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7683 Napisano 18 Grudnia 2015 skromny człowiek, nie chwali się zegarkami zwłaszcza drogimi muszę zweryfikować moje zdanie o pobudkach noszenia zegarków Inna sprawa, że damskie zegarki chyba tak się nosi (no prawie, na pewno sporo powyżej przegubu) Taka myśl: ciekawe, jakby podniósł rękawy do łokci, czy byłoby cuś takiego: to nawet podpada pod temat co noszą znani ludzie? Ten anonimowy żołnierz jest znanym człowiekiem, może nie z imienia i nazwiska, ale znanym. Chyba jednak nie da się ustalić choćby marki zegarków. Prawdopodobnie były to nie kwarcowe zegarki produkcji niemieckiej bądź radzieckiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75059 #7684 Napisano 20 Grudnia 2015 Luis Figo, jeden z najbardziej znanych onegdaj piłkarzy świata i Ronaldinho - geniusz piłki. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7685 Napisano 20 Grudnia 2015 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/126811-zegarek-patek-philippe-sprzedany-za-73-mln-franków-na-wppl/page-2#entry1586920tu sie "kłóciliśmy" Raczej wymienialiśmy poglądy w kontekście opinii ludzi nie interesujących się zegarkami . Wiem, że oni często wypisują bzdury na temat naszej pasji, ale staram się zrozumieć skąd to się bierze. A co do Tomka, to miałem bardziej na uwadze Jego posty merytoryczne w temacie konstrukcji mechanizmów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7686 Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) skromny człowiek, nie chwali się zegarkami zwłaszcza drogimi muszę zweryfikować moje zdanie o pobudkach noszenia zegarków Inna sprawa, że damskie zegarki chyba tak się nosi (no prawie, na pewno sporo powyżej przegubu) Taka myśl: ciekawe, jakby podniósł rękawy do łokci, czy byłoby cuś takiego: to nawet podpada pod temat co noszą znani ludzie? Ten anonimowy żołnierz jest znanym człowiekiem, może nie z imienia i nazwiska, ale znanym. Chyba jednak nie da się ustalić choćby marki zegarków. Prawdopodobnie były to nie kwarcowe zegarki produkcji niemieckiej bądź radzieckiejNie jest anonimowy-".....Był to właśnie moment, na który czekał rosyjski fotograf Jewgienij Khaldei. Udał się na szczyt budynku wraz ze specjalną flagą sprowadzoną prosto z Moskwy. Według panującej wtedy oficjalnej wersji dwóch żołnierzy widocznych na zdjęciu przy fladze to Gruzin Meliton Kantaria (zapewne był to ukłon w stronę samego Stalina) oraz Rosjanin Michaił Jegorow. Dopiero wraz z upadkiem ZSRR okazało się, że osobą trzymającą flagę w ręku był Ukrainiec Alosza Kovalyov. Miał on zostać poinformowanym przez NKWD o ścisłej tajemnicy tego zdarzenia.Drugim żołnierzem na zdjęciu okazał się Abdulkhakim Ismailov. " Tym się lepiej zainteresuj -http://zegarkiclub.pl/forum/topic/112209-z-pami%C4%99tnika-rosyjskiego-%C5%BCo%C5%82nierza-rona/page-2?do=findComment&comment=1495300 Luis Figo, . Był "fanem " IWC, a ten mi na Breitlinga wygląda Raczej wymienialiśmy poglądy w kontekście opinii ludzi nie interesujących się zegarkami . Wiem, że oni często wypisują bzdury na temat naszej pasji, ale staram się zrozumieć skąd to się bierze. A co do Tomka, to miałem bardziej na uwadze Jego posty merytoryczne w temacie konstrukcji mechanizmów.Wiem, z tego powodu użyłem - " " Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7687 Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Tym się lepiej zainteresuj -http://zegarkiclub.pl/forum/topic/112209-z-pami%C4%99tnika-rosyjskiego-%C5%BCo%C5%82nierza-rona/page-2?do=findComment&comment=1495300 A to rzeczywiście bardzo ciekawe. Japończycy mieli (może nadal mają) słabość do Polski i Polaków... Z tego, co wiem, to pod Cuszimą bohaterstwem wsławił się Polak, carski oficer. Przed II WŚ i nawet po jej wybuchu, nasz wywiad przekazywał Japończykom szyfry sowieckie. Czyli chyba wspólny wróg (Rosja a potem ZSRR) zbliżył Japończyków do Polaków Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7688 Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Miałem na myśli kpt.Jabłońskiego..... Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7689 Napisano 21 Grudnia 2015 ok, a gdzie jego zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #7690 Napisano 21 Grudnia 2015 ok, a gdzie jego zegarek? Spotkał wcześniej Ruskich, więc zegarek ..., nie ma go. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #7691 Napisano 21 Grudnia 2015 Figo... Był "fanem " IWC, a ten mi na Breitlinga wygląda A nie Daytona? A co ma na ręku Ronaldinho? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8694 #7692 Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) no nie poradzę, taki jestem. dobra, nie będę więcej moralizował Ale widzę własnie to, że niektórzy znani eksponują zegarki, a nie noszą....A Brian May to gość, wlaśnie dlatego, że od lat nosi kwarcowe seiko, choć stać go na hublota Są ludzie, na których bogactwo nie robi wrażenia, naprawdę Kolego, a skąd wiesz czy Brian May nie wydaje fortuny na samochody, domy, ciuchy, gitary, cygara, dziewczyny itd.? Dziwię się że nie napisałeś np. od jakiego metrażu mieszkania zaczyna się eksponowanie bogactwa; 50m2, 100m2? No przecież jeśli np. ty mieszkasz na 40m2, to wszystko powyżej to już zbytek i szpan na pokaz. Nie sądź ludzi po zewnętrznych atrybutach, tj. tym co noszą. Dobrym człowiekiem można być z Rolkiem i łuczem na dłoni, to nie ma ze sobą nic wspólnego. http://virtualglobetrotting.com/map/brian-mays-house/view/google/ Edit mod: Easy. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Master Yoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #7693 Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Kolego, a skąd wiesz czy Brian May nie wydaje fortuny na samochody, domy, ciuchy, gitary, cygara, dziewczyny itd.? Dziwię się że nie napisałeś np. od jakiego metrażu mieszkania zaczyna się eksponowanie bogactwa; 50m2, 100m2? No przecież jeśli np. ty mieszkasz na 40m2, to wszystko powyżej to już zbytek i szpan na pokaz. Nie sądź ludzi po zewnętrznych atrybutach, tj. tym co noszą. Dobrym człowiekiem można być z Rolkiem i łuczem na dłoni, to nie ma ze sobą nic wspólnego. http://virtualglobetrotting.com/map/brian-mays-house/view/google/ Edit mod:Easy.post-48316-0-64510200-1446255583.jpg Ten mój post, to już skamielina Jasne, że nie wiem, ale Bryan wygląda mi na skromnego gościa. W każdym razie, jeśli producenci dóbr luksusowych sami wprost określają je jako wyznaczniki pozycji (społecznej, materialnej), prestiżu to mniemam, że podobne są motywy kupowania ich przez ludzi bogatych. A bogactwo to ogromna pokusa. Nie sądzę, aby kupno jakiegokolwiek zegarka czy przedmiotu czy jakakolwiek inna konsumpcja czyniły człowieka lepszym czy gorszym albo mądrzejszym. To nie przedmioty, lecz stosunek do nich świadczy o człowieku. Nadchodzą Święta, to jest pamiątka pewnego Wydarzenia sprzed ponad 2000 lat. Otrzymalem link do bardzo cennego artykułu, który ukazuje mi osobiście, co tak naprawdę jest ważne: http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/lifestyle/art,397,tak-cie-kocham-ze-nie-kupie-ci-prezentu.html Wszystkiego najlepszego na te Święta, abyśmy umieli doceniać i szanować to, co naprawdę jest wartościowe i aby nam tego nie zabrakło pozdrowienia Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #7694 Napisano 22 Grudnia 2015 Tomku z Wrocławia, naprawdę czytam Twoje posty z zainteresowaniem i nie mogę zrozumieć co przeciwnik dóbr konsumpcyjnych robi na forum zegarkowym, które z już z nazwy kłóci się z logika Twojego pojmowania świata ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #7695 Napisano 22 Grudnia 2015 Tomku z Wrocławia, naprawdę czytam Twoje posty z zainteresowaniem i nie mogę zrozumieć co przeciwnik dóbr konsumpcyjnych robi na forum zegarkowym...Nawraca niewiernych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7696 Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Szanowni koledzy proszę pisać na temat, treści co do których istnieje domniemanie ze odbiegaja raząco od tematu-zglaszać do moderacji. Przypominam ze wszelka dzialalność misyjna dotycząca religi, czy polityki jest surowo zakazana na forum. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75059 #7697 Napisano 22 Grudnia 2015 Nie za wielkie to, ale spróbujmy może...? Rupert Stadler, CEO Audi AG. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25243 #7698 Napisano 22 Grudnia 2015 Breitling. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75059 #7699 Napisano 22 Grudnia 2015 Dzięki. A który to model konkretnie? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25243 #7700 Napisano 22 Grudnia 2015 Z wyświetlaczem... 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach