desmo 3941 #7851 Napisano 5 Stycznia 2016 (edytowane) To prawda. Ważniejsze co nosi jest, nie kto, tylko jak.....Firma wybrała takich ambasadorów-ich problem Można być żałosnym z AP czy Patkiem na nadgarstku ,można prezentować się z klasą mając Poljota.Cała prawda, całą dobę... Wg mnie AP w większości nie pasuje do swoich ambasadorów"- arcydzieło sztuki zegarmistrzowskiej i dajmy na to - zawodnik MMA , czy wytatuowany raper.... Coś w tym jest...pytanie kto dzięki temu sobie czego dodaje...AQP czy raper To tak i ja , dodać jeszcze że hetero i mamy obraz najbardziej gnębionej grupy społecznej No ale akurat w naszym kraju to się właśnie zmienia...tylko tego " rowera" się pozbądź ;-)PS się nie nauczę na mobilnych edytować cytownej wypowiedzi...się wbiłem w Twego posta ...sorry Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Master Yoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #7852 Napisano 5 Stycznia 2016 Oczywiście, że to nie ich wina - tylko świadome działania marketingowe .Fakt, jednak nie pisałem o działaniach departamentów sprzedażowych i Zarządów prowadzących manufakturę, ale o samą markę i jej klasę. A tej przecież ani Ty, ani ja nie kwestionujemy 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7853 Napisano 6 Stycznia 2016 Wg mnie AP w większości nie pasuje do swoich ambasadorów"- arcydzieło sztuki zegarmistrzowskiej i dajmy na to - zawodnik MMA , czy wytatuowany raper.... To tak jak by fortepiany Steinway& Sons reklamował... Pudzianowski.Chyba doszło do jakiegoś nieporozumienia. Ja nie prezentuję zdjęć ambasadorów AP tylko osoby, które noszą zegarki AP i nic poza tym. Przecież sprzedawca nie powie w salonie: Jest pan zawodnikiem MMA? A to sorry, pana nie obsługujemy. Wyjątek od reguły stanowią ścisłe limitacje, na które firma zbiera listę osób i decyduje komu sprzeda, a komu nie. Podobnie zresztą postępuje Ferrari. Spośród wszystkich osób z zegarkami AP pokazanych w tym wątku, tylko Serena Williams, Freida Pinto, Michael Schumacher, Stan Wawrinka są ambasadorami manufaktury z Le Brassus. Jest jeszcze Sachin Tendulkar, ale chyba nie był prezentowany w tym wątku (video do obejrzenia). I na tym koniec. Co do byłych ambasadorów lub przyjaciół firmy to jest np. Bill Clinton, Jay Z, LeBron James, Nick Faldo, Rory McIlroy, Leo Messi, Novak Djokovic, Arnold Schwarzenegger, Quincy Jones. Nie takie złe to towarzystwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7854 Napisano 6 Stycznia 2016 Użyłem cudzysłowia przy wyrazie "ambasador" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7855 Napisano 6 Stycznia 2016 Użyłem cudzysłowia przy wyrazie "ambasador" A w ślad za tym poszła interpretacja, a właściwie nadinterpretacja i wnioski . To trochę tak, jakby szef kolumbijskiego kartelu narkotykowego nosił zegarek Patek Philippe i na tej podstawie wszyscy uznali, że Patek Philippe ma szemranych "ambasadorów". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stateless 44 #7856 Napisano 6 Stycznia 2016 Spośród wszystkich osób z zegarkami AP pokazanych w tym wątku, tylko Serena Williams, Freida Pinto, Michael Schumacher, Stan Wawrinka są ambasadorami manufaktury z Le Brassus. Jest jeszcze Sachin Tendulkar, ale chyba nie był prezentowany w tym wątku (video do obejrzenia). I na tym koniec. Co do byłych ambasadorów lub przyjaciół firmy to jest np. Bill Clinton, Jay Z, LeBron James, Nick Faldo, Rory McIlroy, Leo Messi, Novak Djokovic, Arnold Schwarzenegger, Quincy Jones. Nie takie złe to towarzystwo.tylko. Firmy o takim uznaniu raczej nie maja przyjaciol. To jest czysty biznes, aby zwiekszyc sprzedaz. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #7857 Napisano 6 Stycznia 2016 Wielu z prezentowanych tu nosicieli wyraźnie pozuje z zegarkiem. Podobnie jak kiedyś w przypadku Rolexa także AP część tych zdjęć "ustawia" a reszta to pewnie inicjatywa samych modeli . Zegarek jest drogi i charakterystyczny i nosi go Floyd i LeBron - to narkotykowy baron czy Bronxowy gangster też go chce. A dla firmy na razie to nie problem - jedni i drudzy mają kasy na kilkanaście takich zegarków rocznie. I interes się kręci. Aż firmie zacznie przeszkadzać że CEO przestali ich nosić bo się za bardzo kojarzą z szemranym towarzystwem . To się wtedy skoncentrują na sztuce, żeglarstwie, jeździe konnej i golfie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7858 Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) tylko. Firmy o takim uznaniu raczej nie maja przyjaciol. To jest czysty biznes, aby zwiekszyc sprzedaz.Mam inne zdanie na temat temat . Prowadzę stronę o Audemars Piguet (http://www.apclub.pl) poświęcając własny czas na pisanie artykułów, obróbkę materiału video (nie korzystam ze streamingu YouTube jak wszyscy) i całą informatyczną obsługę strony. Poświęcam własną kasę, bo przecież serwer i domeny trzeba opłacić. Robię to bezinteresownie, bo pasjonuję się AP i lubię tę firmę. Czy można mnie nazwać przyjacielem Audemars Piguet? Myślę, że tak. Znam ludzi, którzy jeżdżą na spotkania organizowane przez Vacheron Constantin, Patek Philippe, bo lubią te firmy i noszą ich zegarki. Nie są to oczywiście ludzie z branży (żeby była jasność), prywatnie zajmują się zupełnie innymi rzeczami więc o czystym czy jakimkolwiek biznesie w ich kontekście nie sposób pisać / mówić. Aż firmie zacznie przeszkadzać że CEO przestali ich nosić bo się za bardzo kojarzą z szemranym towarzystwem . To się wtedy skoncentrują na sztuce, żeglarstwie, jeździe konnej i golfie ;-)Firma Audemars Piguet od ponad 20 lat jest obecna w żeglarstwie i w golfie. Tak więc chybiony argument. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Magik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 88912 #7859 Napisano 6 Stycznia 2016 Keanu Reeves, znany aktor 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #7860 Napisano 6 Stycznia 2016 Firma Audemars Piguet od ponad 20 lat jest obecna w żeglarstwie i w golfie. Tak więc chybiony argument.Dlatego napisałem : "...skoncentruje się"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7861 Napisano 6 Stycznia 2016 Dlatego napisałem : "...skoncentruje się"...Nie chcę się bawić w aptekarską dokładność, ale to nadal czas przyszły. Moim zdaniem, firma Audemars Piguet już jest skoncentrowana na temacie... http://www.audemarspiguet.com/en/explore/golf Warto też wspomnieć o blisko 20-letnim zaangażowaniu AP w jeździectwo o czym pisałem tutaj. Przy okazji chciałbym też przywołać takich ambasadorów firmy jak np. Garri Kasparov, któremu manufaktura Audemars Piguet poświęciła niemałą serię zegarków z kolekcji Royal Oak. Oczywiście rozumiem doskonale skąd wynika takie, a nie inne podejście Klubowiczów do tematu, ale jest ono oparte na bardzo cząstkowych informacjach. Dlatego chętnie te informacje uzupełniam żeby był pełny obraz sytuacji . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7862 Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) I za to jestesmy Ci wdzięczni, bo szczątkowa informacja przedstawia często zafałszowany obraz. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7863 Napisano 6 Stycznia 2016 I za to jestesmy Ci wdzięczni, bo szczątkowa informacja przedstawia często zafałszowany obraz.Dzięki. W sumie temu służy forum abyśmy nawzajem wzbogacali naszą wiedzę. A więc Garri Kasparov... Z Audemars Piguet od 1996 roku. I tutaj także z zegarkiem AP na ręku, niestety zdjęcie powstało w nieprzyjemnych okolicznościach. Jako ciekawostkę zapodam informację, że Kasparov to nie tylko zegarki z kolekcji Royal Oak. W roku 1998 firma Audemars Piguet wykonała model Millenary dedykowany słynnemu szachiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7864 Napisano 6 Stycznia 2016 To chyba marzenie każdego fana zegarkowego, dedykowany model przez uznanego producenta Swietnie wyglada ta szachownica na tarczy... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7865 Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) To chyba marzenie każdego fana zegarkowego, dedykowany model przez uznanego producenta Mowa. Ja już nawet mam pomysł na zegarek dla siebie . To miałby być Royal Oak Offshore bez wskazówek tylko wskazania w oknach. W centralnej części tarczy trupia czacha z drewna, tarcza wykonana z lawy wulkanicznej, koperta i pierścień z włókna węglowego. Śruby na pierścieniu z tytanu. Mechanizm - 3120 zmodyfikowany pod kątem wskazań. Wahnik ze złota taki jak w 3120 tylko ze złota niebieskiego. Do tego czarny pasek i zapięcie tytanowe. O takim zegarku marzę . W końcu marzenia nic nie kosztują. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Magik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7866 Napisano 6 Stycznia 2016 A nie lepsza by byla tarcza z meteorytu?, bo same lekkie materiały wybraleś ( poza rotorem) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #7867 Napisano 6 Stycznia 2016 A nie lepsza by byla tarcza z meteorytu?, bo same lekkie materiały wybraleś ( poza rotorem) Pozostałbym jednak przy lawie. Widziałem jak to wygląda w zegarku Romain Jerome. Dla mnie rewelacja. Natomiast tarcza z meteorytu w JLC na żywo średnio przypadła mi do gustu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7868 Napisano 6 Stycznia 2016 http://www.coolwristwatches.net/wp-content/uploads/2010/09/Romain-Jerome-volcano-dna-watch.jpgCzad. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POKUSER 6 #7869 Napisano 6 Stycznia 2016 http://www.coolwristwatches.net/wp-content/uploads/2010/09/Romain-Jerome-volcano-dna-watch.jpgCzad.Robi wrażenie... Ceny nie będę sprawdzał, niech mi się dalej podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #7870 Napisano 6 Stycznia 2016 JSWatch z Islandii ma w swojej kolekcji również model wykorzystujący ten wulkan. A konkretnie tarczę z pyłu wulkanicznego: http://www.jswatch.com/frisland-go-special-edition Cudny cudak 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #7871 Napisano 8 Stycznia 2016 Keanu Reeves, znany aktor Carl F. Bucherer Manero AutoDate 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #7872 Napisano 12 Stycznia 2016 Jedziemy dalej z AP... Jay Z Chris Paul I żeby nie było, że tylko raperzy, koszykarze, na koniec Najib Tun Razak - premier Malezji Ale marynarki nie rozpiął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4774 #7873 Napisano 12 Stycznia 2016 Jedziemy dalej z AP... Jay Z Chris Paul I żeby nie było, że tylko raperzy, koszykarze, na koniec Najib Tun Razak - premier Malezji Ale marynarki nie rozpiął A powinien był :-) 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P10TR 368 #7874 Napisano 14 Stycznia 2016 W śniadaniu mistrzów Wojciech Pszoniak miał na ręce Victorinoxa Inoxa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7875 Napisano 14 Stycznia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach