Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu komp mi wariuje. Myślałem, że wchodzę do Klubu Miłośników Zegarków, a tu Onet.

Edytowane przez bEEf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..albo pudel..

Edytowane przez corten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że powinno się wklejać osoby kojarzone przez każdego się nie zgadzam bo temat jest Co noszą sławni ludzie i dla jednego Wisława Szymborska będzie sławna bo zna jej poezję a inny wie tylko że taka jest bo dostała nobla ,a jak wygląda to nie ma zielonego pojęcia.Ogólnie chodzi mi o to że każdy ma inne zainteresowania i dla jednego to co jest oczywiste dla innego nie jest bo nie musi.A zamotałem się ,ale wiecie o co chodzi :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, chłopaki, więc od teraz wrzucamy tylko foty JPII, bo go na pewno _każdy_ kojarzy. Taki np Sting odpada, bo zapuścił brodę i go jeszcze ktoś nie rozpozna (skandal). Raperzy odpadają, bo jest parcie na dowartościowywanie się poprzez nierozpoznawanie ich (od razu wiadomo, że słuchamy Purpli i Zeppelinów, +5 do kultury na wejściu). Sportowcy odpadają, bo _ja_ ich nie kojarzę, więc wypraszam sobie (może być Małysz, poznaję go po słynnym wąsie). I tak dalej.

Proponuję zrobić Oficjalną Listę Osób Kojarzonych Przez Wszystkich KMZiZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Przepraszam czy ktoś jeszcze nie widzi różnicy między Robertem Redfordem i jakimś fryzjerem z Faktu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Ja też widzę - o ile interesującą może się okazać informacja jaki zegarek nosi Robert Redford, o tyle nikogo poza czytelnikami Faktu nie interesuje co nosi jakiś fryzjer o którym nikt poza wspomnianymi czytelnikami nie słyszał. Szczególnie że nosi się absolutnie obleśnie jak na bohatera Faktu przystało.

Trzymajmy jakiś poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porownanie Pezeta do fryzjera z faktu jest żenujace , hip - hop to gatunek muzyczny jak kazdy inny , mozna go lubic lub nie , ale jedna z wiekszych gwiazd polskiego hip hopu jak najbardziej do tego tematu pasuje

inaczej trzeba by zrobic kilka tematow :

- co nosza BARDZO znani ludzie

- co nosza znani ludzie

- co nosza troszke znani ludzie

- co nosza co-najwyzej-niektorym-znani ludzie

etc.

no i oczywiscie komisje z forumowiczow do ktorej grupy pojdzie JPII do ktorej Pezet do ktorej Czajka (chetnych komisarzy kilku widze)

tylko po co jesli to temat zabawowy - na luzie ?

i jak poszerza horyzonty , Iko sie dowie kto zacz Pezet , CIuny - Szymborska itp.

:rolleyes:

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to lotników nie noszą? heh..

pewnie z nimi tak samo jak z nurkami profesjonalnymi - pewnie żadnego z nich nie zobaczymy w "klasycznym" (w naszym mniemaniu) zegarku nurkowym, i żołnierzami - zegarki "militarne" też niepopularne wśród nich jeno różniste Gshocki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mathu (Panowie).

Nie wiem o kim piszesz per "fryzjer z faktu", bo Faktu nie czytam.

Leszek Czajka, czy Maciej Wroblewski to czolowka polskich fryzjerow/stylistow fryzur. Czesc z naszych dziewczyn/zon zna te nazwiska, czytajac podpisy pod sesjami zdjeciowymi w czasopismach nieco wyzszych lotow niz Fakt, tez je znajdziesz. Czy sa slawni - nie wiem, podobnie jak nie wiem, czy Pan Raper jest slawny - bo rap mnie nie interesuje. Co wiecej, nie interesuje mnie rowniez co nosi sam Leszek Czajka - chociaz moge sie zalozyc, ze gdyby na tej fotce na jego nadgarstu dyndal Samuraj, zebralby mniej negatywnych ocen - tak czy inaczej, ten watek przedstawia "slawnych ludzi z zegarkami", a nie watpie, ze Pan Czajka i Pan Raper sa bardziej znani, niz Pan Czesio z warzywniaka.

Wydaje mi sie, ze to forum jednak nie powstalo po to, zeby pokazywac swiatu, ze tego, czy tamtego to ja mam gleboko w d... tylko, zeby w jakis tam sposob rozszerzac swoje horyzony.

Jezeli nie chcesz rozszerzac swoich horyzontow w dziedzinie "trendy zegarkowe u mistrzow nozyczek" po prostu badz laskaw nie generowac zbednych postow na ten temat, pod sztandardem "trzymajmy poziom", bo takie "faktowe" wywody sa jawnym zaprzeczeniem tych slow.

Co do samego zas Faktu, zdecydowanie chyba czesciej gosci tam pan Ibisz, ktory jest slawny, glownie dlatego, ze jest slawny - no i zrobil sobie operacje plastyczna.

Z mojej strony EOT - do zobaczenia na Pudelku :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do samego zas Faktu, zdecydowanie chyba czesciej gosci tam pan Ibisz, ktory jest slawny, glownie dlatego, ze jest slawny - no i zrobil sobie operacje plastyczna.

Z mojej strony EOT - do zobaczenia na Pudelku :rolleyes:

Teraz to troche pojechales, bo Ibisza mozna nie lubic, ale od nastu lat poprowadzil w TV setki (jesli nie tysiace) programow. Jego rozpoznawalnosc w Polsce jest na 100% w scislej czolowce. Bez watpienia jest osoba znana, i kontrowersje ktore budzi nie zmieniaja tego faktu. Zestawianie go z panem fryzjerem, chocby i znanym niektorym naszym zonom, jest nieporozumieniem. O popularnosci nie stanowi profesja, ani pokazywanie sie szerszej publicznosci. Mozna byc znanym pisarzem i byc widywanym rzadko, albo Doda ktora jest wszedzie. Jestem raczej czlowiekiem ciekawym swiata, ale nie znam ani Pana Leszka Czajki, ani np. zadnej slawnej Pani przyklejajacej tipsy, choc pewnie i takie slawy istnieja w pewnych kregach. Mysle ze dobrym pomyslem jest jak proponowali poprzednicy, przyblizanie niektorych osob, skoro ich slawa jest nie bez znaczenia.

Pzdr.

Edytowane przez Jędrek_38

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze dobrym pomyslem jest jak proponowali poprzednicy, przyblizanie niektorych osob, skoro ich slawa jest nie bez znaczenia.

Pzdr.

Właśnie - i niech to pozostanie konkluzją. Nie kłóćmy się, jak duży stopień sławy jest konieczny, by umieścić delikwenta w tym wątku, bo nigdy nie dojdziemy do porozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory Iko, ale to już nieco żenujące.

Proponuję zakończyć tę zupełnie niepotrzebną dyskusję. Dzisiejszy świat jest bogaty i każdy interesuje się czymś innym - dlatego też popularność i sława niejedno ma imię. Popieram propozycję, by w przypadku istniejącej obawy, że nie wszyscy jegomościa skojarzą - po prostu pisać, kto zacz.

Ja nie skojarzę większości sportowców (na pewno żadnych piłkarzy) co nie znaczy, że nie mogą być oni sławni. I - uwaga - nie czuję się w ten sposób lepszy, bo, dajmy na to, gardzę rozrywką dla pospólstwa, jaką jest sport.

Widzę, że nawet własną ignorancję można przekuć w przemycaną między wierszami wyższość. Słabe i niepotrzebne.

Żenujące to jest to kolego, że ten wątek stał się pożywką równą pudelkom, kozaczkom i innym forom dla sformatowanych konsumentek/konsumentów tzw. medialnej "kóltóry" nie potrafiącej obronić swojej "gwiazdy" po roku-dwóch od jej zaistnienia.

Szanuję różnorodność zainteresowań, nie szanuję narzucania znajomości niszowych postaci (czy to kucharzy-arcymistrzów, czy to fryzjerów, czy to krawców, raperów, czy zaprzyjaźnionych sprzedawców z Biedronki) forumowiczom.

Za chwilę promowane/pokazywane osoby będą znane z tego, że są znane na KMZIZ :rolleyes:

Tyle

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iko, fajnie, że "szanujesz", szkoda, że twoje posty udowadniają, że guzik szanujesz i guzik wiesz o współczesnej kulturze, a swoją niewiedzę maskujesz pogardą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOD MODE:

Myślę, że wszystko na temat doboru zostało powiedziane. Proszę nie kontynuować dyskusji off-top inaczej cały wątek będzie przeniesiony do off-topów.

Proszę o przybliżanie osób które mogą nie być powszechnie znane, ot chociażby informacją typu - piłkarz, fryzjer gwiazd etc.

Uszanujmy fakt iż każdy ma inne zainteresowania i światopogląd .Jeśli chce przybliżyć forumowiczom jakąś postać, którą uważa za sławną - OK. Jednak nie znaczy to iż nieznajomość pewnych osób jest czymś złym.

Nie każdy czyta Pudelka, Fakt czy Science Magazine lub Wall Street Journal.

Proszę o odrobinę otwartości przy poznawaniu nowych "celebrytów" i zrozumienia dla faktu iż nie każdy zna każdego.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc w ramach misji poszerzania horyzontów :rolleyes:

Troy Sanders, basista zespołu 'Mastodon' Klik, przejawia zainteresowanie dużymi zegarkami na grubych paskach (zważywszy na rodzaj muzyki, wybór odpowiedni). Co to może być?

1.

troy5.jpg

2.

gm3619_troy.jpg

3.

Troy+Sanders+1221582194_l.jpg

Edytowane przez bEEf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24835-0-77527800-1331332063.jpg Edytowane przez Hakan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny wybór idealny pod względem wykonywanej muzyki :rolleyes: Jeden z "ojców-założycieli" gatunku IDM, Sean Booth z duetu Autechre nosi coś, co mi wygląda na jakiegoś Casio Databank z kalkulatorem. Koledzy casiomaniacy pewnie sprecyzują. Czyli oldskul i zaawansowana technika w jednym:

163.x600.music.autechre.prev.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś rozszyfruje, co ma Romek?

polaski.jpg

Tu lepiej widać. Jakiś Brajtek? Polański podobno nosi JLC...

roman-polanski-arrested.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(czy to kucharzy-arcymistrzów, czy to fryzjerów, czy to krawców, raperów, czy zaprzyjaźnionych sprzedawców z Biedronki)

najsmieszniejsze jest wstawienie artysty (muzyka) obok krawca i sprzedawcy z biedronki :rolleyes:

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie BIG PILOT, bo ten zegarek na jego raczce jest sporo za maly. To maly pilot IWC z funkcja retrapante.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i gdzie te opisy ?

kto to tony parker ?

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi