Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zibizibus

Roamer od cygana, fake?

Rekomendowane odpowiedzi

Udalo mi sie ostatnio nabyc w "miare" solidnie wygladajacy zegarek od faceta sprzedajacego sikory przy halach banacha w Warszawie,firmy Roamer? Z natury jestem ostrozny, nie chcialem ryzykowac utraty 50 zl, ale chciwosc zwyciezyla :( Facet mial rozne zegarki (chyba Omega, bulova, tissot itp) zapewnial ze pewne i mowil "Panie oryginaly" wiec sie skusilem na ten tanszy, inne po 100 zl chodzily. Pewnie chinszczyzna, ale co szkodzi zapytac znawcow? Po co mam sie przed zegarmistrzem osmieszac? Czy to Fake?

post-70709-0-14223700-1525131818_thumb.jpg

post-70709-0-05657100-1525131845_thumb.jpg

post-70709-0-94926800-1525131867_thumb.jpg

post-70709-0-73414900-1525131901_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roamer ... ale Ty nierozgarnięty, trza było Omegie brać :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ten cygan....bo Roamera fajnego trafiłeś za 50pln...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochodzenie jest raczej oczywiste. Ale co z tym teraz zrobi? Zaniesie na komisariat, żeby zegarek przepadł na wieki? Albo po to, żeby za 8 lat dostać wezwanie - w roli świadka oczywiście - na rozprawę jakiegoś osiedlowego dilera z drugiego końca Polski (co też możliwe, a wiem niestety z doświadczenia)? Za 50 zł szkoda zdrowia. Wiem, że to mocno niepoprawne, ale raczej dałbym sobie spokój. Poza tym, kupując u cygana prosto z torby kolega chyba nie liczył, że ma do czynienia z autoryzowanym sprzedawcą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za info :) a wiec gosciu uczciwie mowil. Jak z facetem rozmawialem to chyba ma jakies problemy zdrowotne (duzo kasy po kasynach rozwalil, jakas schizofrenia czy cos takiego mowil i chcial uplynnic fanty ) dal mi karte gwarancyjna do tego, z pieczatka salonu jubilerskiego. Ale to mozna pewnie podrobic by uwiarygodnic fake, wiec wolalem podpytac :| szkoda chlopa, zdrowie to majatek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te 50 PLN to na pewno jakies witaminy wzmacniajace sobie kupi i znów wstanie na nogi.

I znów zacznie zbierać zegarki, odbierać sobie od ust aby znów kupić kolejny u jubilera i znów podupadnie na zdrowiu przez kiepskie odżywianie i tak w kółko. Faktycznie schizofrenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te 50 PLN to na pewno jakies witaminy wzmacniajace sobie kupi i znów wstanie na nogi.

Syty głodnego nigdy nie zrozumie :rolleyes::lol:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roamer ... ale Ty nierozgarnięty, trza było Omegie brać :rolleyes:

Dobre :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na oryginał. Ja bym tam wrócił obejrzeć Omegę, Bulovę i Tissota. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na oryginał. Ja bym tam wrócił obejrzeć Omegę, Bulovę i Tissota. :)

To będzie równe 3 stówki.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba bede musial szybko sie wybrac jeszcze raz i zobaczyc co tam jeszcze ma :D Oby tylko nikogo rozgarnietego nie trafil, bo mu wykupi od razu wszystkie zegarki! A chetnie przyjrze sie tej Omega, co to za model mial :/ oby nie bylo za pozno....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za trzy stówki sam bym kupił jeśli też oryginały i dał zdjęcia na forum, może ktoś rozpozna lub miał w kolekcji...

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak, wykupiłeś stock do cna? Bo coś czuję że łowcy okazji pielgrzymują na Banacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak, wykupiłeś stock do cna? Bo coś czuję że łowcy okazji pielgrzymują na Banacha.

Łowcy okazji, znaczy z dużym prawdopodobieństwem paserzy? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie a kto podrabia roamera. Ładnie zrobiony, nie opłaca się chińczykowi maszyny przestawiac z rolexa, IMHO ori.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paserzy, nie klienci na podróbki.

Moze przy okazji przypomnę że istnieje coś takiego jak paserstwo nieumyslne - za art. 292 kk § 1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Także tego :)

Nie powiesz mi że gość sprzedający oryginały po 50zl-100zl z pudelkami rozmyslił się z ich posiadania. W pierwszym lepszym lumbardzie dostałby więcej. Chyba że trzeba było się wylegitymować, a gość nie chciał zostawiać za sobą śladów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość supaplex

plus dla ciebie kolego, że żadnej historii z dziadkiem, strychem, etc nie powieliłeś, szczerość w naszym klubie - to norma!, jak to prezes ochódzki mawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie dane mi bylo spotkac pana z zegarkami raz jeszcze, przeszedlem sie dwa razy by go piszukac :/ albo wysprzedal swoje "graty", albo sie opamietal.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zakłada cygan w Sylwestra?

Zakłada że Cię nie będzie w domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie a kto podrabia roamera. Ładnie zrobiony, nie opłaca się chińczykowi maszyny przestawiac z rolexa, IMHO ori.

Roamera podrabiają/"tuningują" Hindusi. Ale nie współczesnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Jak z facetem rozmawialem to chyba ma jakies problemy zdrowotne.."

Oszukał Cię.

Cyganie nie chorują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.