pjastrze 0 #1 Napisano 18 Maja 2018 Szanowni Państwo, Skusiła mnie promocja zegarka na znanym polskim portalu wysyłkowym ( szeroka oferta nie tylko zegarki), gdzie z bonami mogę mieć go za ok 700 zł - co już jak na automat jest mocno podejrzane. Staram się inwestować w marki z doświadczeniem mam tissot, rado a ferrari brzmi dla mnie jak zwykła firmówka ala Tommy H. Zegarek ładny, wychodzi tanio ale boję się ewentualnych powikłań w mechanizmie automatycznym. Czy opierając się na Państwa doświadczeniach w tej sytuacji/z tą marką - Czy warto zakupić? Przedstawiam obraz z internetu. Nie ma opinii na forach ani filmów na temat zegarków tej firmy. https://www.kronoshop.com/en/ferrari-watch-gran-premio-0830348-P21815.htm#zoom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2 Napisano 18 Maja 2018 Ferrari to Ferrari :-) Wiadomo. Ale w tym przypadku to nie samochód, tylko zegarek. Ja bym poważnie się zastanowił, bo mam nieodparte wrażnie, że w tym przypadku lwią część ceny, która nie jest taka mała, płaci się za znaczek ;-) Poszukaj raczej czegoś od producenta, który skupia się na ...zegarkach. Na pewno źle na tym nie wyjdziesz :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mistrz Yoda #3 Napisano 18 Maja 2018 Szanowni Państwo, Skusiła mnie promocja zegarka na znanym polskim portalu wysyłkowym ( szeroka oferta nie tylko zegarki), gdzie z bonami mogę mieć go za ok 700 zł - co już jak na automat jest mocno podejrzane. Staram się inwestować w marki z doświadczeniem mam tissot, rado a ferrari brzmi dla mnie jak zwykła firmówka ala Tommy H. Zegarek ładny, wychodzi tanio ale boję się ewentualnych powikłań w mechanizmie automatycznym. Czy opierając się na Państwa doświadczeniach w tej sytuacji/z tą marką - Czy warto zakupić? Przedstawiam obraz z internetu. Nie ma opinii na forach ani filmów na temat zegarków tej firmy. https://www.kronoshop.com/en/ferrari-watch-gran-premio-0830348-P21815.htm#zoomNie warto, to jak słusznie zauważyłeś firmówka, pachnąca chinami.Szkoda zachody i pieniędzy. Co do cen zegarków z naciągiem automatycznym 700pln to cena za jaką (z drugiej ręki) można nabyć świetne pod względem użytkowym i mechanicznym zegarki Seiko.("Monster", "Samurai"...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4 Napisano 18 Maja 2018 Nie wspominając o nowych Orientach Bambino/Ray/Mako ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22615 #5 Napisano 19 Maja 2018 Za 799zł kupisz najtańsze nowe DEEP BLUE ,a za 999 zł jest tego na prawde dużo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pjastrze 0 #6 Napisano 19 Maja 2018 Dziękuję za odpowiedzi widzę, że jednak przeczucia miałem podobne. Spodziewam się ,,firmówki" za te pieniądze ale boję się mechanizmu = trwałość i ew. koszty naprawy. Automat w firmówkach trochę mi nie pasuje, gdyby był kwarcowy nie było by tematu bo tam nie ma co się zepsuć. Czy tu macie jakieś doświadczenia jak te mechanizmy się mają w ,,takich" zegarkach. Mam automat z Bulovy i Rado - tu nie mam obaw co do trwałości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #7 Napisano 19 Maja 2018 Do kompletu https://exbrands.pl/p/15/4060/buty-puma-ferrari-drift-cat-4-l-sf-303974-02-wyprzedaz.html?gclid=EAIaIQobChMI5bGJs9uR2wIVWmcZCh2WhADYEAQYBSABEgKG2PD_BwEPs. Citizen, Orient , Seiko. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach